Je mozne zvysit "kondiciu" zapuzdrenej zbrane pred

DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

BK napísal:"when permitted by the written stage briefing"

preklad:

"pokial je to povolene prostrednictvom pisaneho oboznamenia o parkure"

Tu ma napadla jedna vec:

Pripad1: V briefingu je uvedena kondicia 1 t.j. mozem(povoluje sa mi) pouzit kondiciu 2

Pripad2: V briefingu je uvedena kondicia 3 t.j. nemozem pouzit kondiciu 2 lebo mi ju nepovoluje briefing.

Co ty na to ?
skus preformulovat otazku, nie som si isty ci spravne chapem na co sa pytas :?
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Ja len tak na okraj: argument "veď budem z toho mať nevýhodu, tak môžem" neplatí. Ja som raz dostal napomenutie, že musím mať zásobníky v nosičoch a že na ďalšej súťaži dostanem za každý zásobník vytiahnutý z vrecka procku. Keď som sa pýtal, že prečo, veď z toho mám len nevýhodu voči ostatným, dostal som odpoveď, že toto je šport a má takéto pravidlá. Bodka.

A ešte jedna technická poznámka.
BK napísal:Mozem po upovedomeni rozhodcu sam zvysit kondiciu zapuzdrenej zbrane napr. na 2, aby som ten Glock nedaval do puzdra natiahnuty-nabity ?
Správne fungujúci Glock nemôžes mať v kondícii 2 (náboj v komore, kohút/úderník nenatiahnutý), len v kond. 1 a 3 (pričom aj kond. 1 pri Glocku je niečo medzi 0 a 1 ak chceme byť veľmi prísni).
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 14 Okt 2011, 14:55, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ze to "povolene cez briefing" podla mna znamena ze mozes mat kondiciu bud tu uvedenu na briefingu alebo vyssiu, nikdy nie nizsiu.

Ze toto znamena to slovo "povolene". Ci si myslis tiez, ze je to myslene takto ?

Idem teraz mimo PC.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Mne logicky vychádza, že ak máš povolenú kondíciu 1, tak je to iba 1, nič viac nič menej. Ak by v popise stage-u bolo, že zbraň v kond. 1 až 3, tak potom máš na výber.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Bers.čo sa tyka tych zasobnikov v nosičoch skor by som tipoval,že by to malo suvis s bezpečnostou respektive s nebezpečenstvom pri vyberani z vrecka....Ale na margo primarnej otazky od BKSL by sa asi mali vyjadrit viacery rozhodcovia tu na fore....
DUSO
častý prispievateľ

BK napísal:Ze to "povolene cez briefing" podla mna znamena ze mozes mat kondiciu bud tu uvedenu na briefingu alebo vyssiu, nikdy nie nizsiu.

Ze toto znamena to slovo "povolene". Ci si myslis tiez, ze je to myslene takto ?
Tak takto si to nevysvetlujem. V pravidlach je stanovene, ze parkur ma mat pisomny popis. Jeho sucastou je stanovenie kondicie v ktorej ma zbran byt pri starte. Kondicie su 1 az 3. Ak nie je zbran v stanovenej kondicii je to priestupok voci popisu. Za to je trest. Takto to chapem ja.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

DUSO, Bers:
Podľa mňa tú českú vetu:
"nenabije komoru tam, kde mu to popis situace povoluje"
chápete nesprávne. Vyplýva mi to aj z anglického originálu - to load the chamber when permitted

Správny výklad je podľa mňa
"ak nenabije komoru tam, kde mu popis situace povoluje komoru nabiť ..."
a nie
"ak nenabije komoru tam, kde mu popis situace povoluje komoru nenabiť ....

Nabitie komory je IMHO brané ako výhoda, ktorej sa strelec môže (vedome či omylom) vzdať.
Ak by to bolo tak, ako hovoríte, aký by bol dôvod na existenciu odseku 8.1.?

Som zvedavý na výklad kompetentných - bbpd, In-Finity, ...

Bers:
a/ Ak by popis situácie priamo prikazoval "zbraň v kond. 1 až 3", ako by potom mohol strelec nabiť do kondície 3 omylom, ako sa spomína v 8.1?
b/ Nejdem to teraz hľadať, ale mám pocit, že všetka strelecká výbava je pravidlami viazaná na opasok. Preto asi tie zásobníky vo vačku neprejdú.
Naposledy upravil/-a yarco v 14 Okt 2011, 15:45, upravené celkom 1 krát.
yarco
moderátor

DUSO napísal:Ak nie je zbran v stanovenej kondicii je to priestupok voci popisu. Za to je trest. Takto to chapem ja.
A práve v tom vidím dôvod existencie bodu 8.1.
Hovorí skrátka o tom, že ak nenabiješ do komory tam, kde si nabiť do komory mohol, nič sa nedeje, je to tvoj problém.

Týmto spôsobom totiž strelec nemôže získať žiadnu výhodu, aspoň ja si žiadnu neviem predstaviť. Veď nabiť do komory o.i. znamená, že môžeš mať +1 ranu (s výnimkou Production).
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

DUSO, Ty brzdi so svojími vysvetleniami... To, že je v jednom článku preklad "povolený" a v inom "nariadený" alebo akýkoľvek iný je iba nedokonalosťou prekladu... BKSL má pravdu, ak si myslí, že ak je na briefengliste a tiež rozhodcom popísaná kondícia ready (kondícia I,II,III je zastaralý výraz), tak strelec MOZE štartovať v presne popísanom stave nabitia. ak však zbraň z akéhokoľvek dôvodu nenabije nábojom do komory, alebo nedá do zbrane zásobník resp. nenabije valec revolvera - je to jednoznačne strelcova vec a rozhodca mu do toho NESMIE zasahovať. opačný prípad - ak strelec dostane zbraň do kondície READY (a táto nebola briefenglistom povolená), rozhodca ho upozorní a po bezpečnom vybití znova nechá strelca pripraviť zbraň do požadovanej kondície. Ak si to rozhodca náhodou nevšimne (alebo nechce všimnúť, lebo pravidlá mu to umožňujú udelením penalizácie), alebo nemá šancu si to všimnúť (ak strelec nabije zbraň inde ako na povel rozhodcu a potom vytiahne zásobník), potom rozhodca udelí penalizáciu, resp. DQ.

edit: písal som rýchlo, tak som niektoré vety písal pomalšie ako mi bežali myšlienky :)
Naposledy upravil/-a inspiring_wu v 14 Okt 2011, 20:29, upravené celkom 1 krát.
inspiring_wu

ste sa rozbehli... ani nestíham vyvracať omyly, čo tu píšete. takže poporiadku:
BERS: nosiče ako aj ostatné vybavenie, čo chceš použiť sú povinne umiestnené na opasku podľa pravidiel, takže nabiť z vrecka môžeš iba prvý zásobník pred povelom ARE YOU READY?

Správne fungujúci Glock samozrejme môžeš dostať do (po starom) kondície II, lebo to znamená, že zásobník je v zbrani, komora prázdna. tak isto aj "I" čo je náboj v komore a aj "III", čo je komora prázdna, zásobník mimo zbrane.

yarco - kondícia "READY" umožňuje každému náboj navyše, vrátane div PRD, pretože táto obmedzuje iba náboje v zásobníkoch, nie v komore.
inspiring_kepler

Joooj, to budem na sutazi zas mudry ako RO s 30-rocnou praxou :D .
DUSO
častý prispievateľ

bbpd napísal:DUSO, Ty brzdi so svojími vysvetleniami... )
Vykonam sefe. Uz som pribrzdil, rucnou.
Len by som chcel aby si mi vysvetlil tento clanok pravidiel vo svetle toho co si tu napisal.

8.3 Povely na strelnici
Na strelnici se používají tyto povely v uvedeném poradí:
8.3.1 „Load And Make Ready“ (nebo „ Make Ready“ pri startu s nenabitou zbraní) – Tento povel znamená
zacátek strelecké situace. Závodník musí být pod prímým dohledem rozhodcího otocen smerem k tercum
nebo bezpecným smerem stanoveným rozhodcím, nasadit si ochranu zraku a sluchu a pripravit zbran
v souladu s písemným popisem stanovište. Následne musí závodník zaujmout požadovanou startovní pozici.
Jakmile závodník tento postoj zaujme, bude rozhodcí pokracovat.

Hlavne tu zvyraznenu cast mi prosim vysvetli. Z toho co Ty tvrdis mi vychadza, ze nastala patova situacia a rozhodca nemoze odstartovat sutaziaceho. Pretoze nesplnil vsetko co pozaduje tento odsek pravidiel. Tak ako ho neodstartuje bez ochrany zraku a sluchu, tak ho ani neodstartuje s kondiciou, ktora nie je v popise.
inspiring_kepler

DUSO ten bod 8.1 bude pravdepodobne mysleny ako nadradena vynimka zo vseobecnych pravidiel. Nieco ako pravo veta pre strelca pre stav pripravenosti zbrane pred tym ako rozhodca povie "Shooter, are you ready ?".

T.j. ze jedine startovaciu "kondiciu" zbrane moze strelec lubovolne sam zvysit, ale nie znizit.
yarco
moderátor

Marek - mea culpa, domotal som to s tou PRD.
Samozrejme, obmedzenie na 15 rán sa týka len obsahu zásobníka, resp. počtu rán z neho vystrieľaných.
inspiring_wu

DUSO, je to jednoduché. ak máš možnosť, pozri si pravidlá v angličtine, pretože český preklad je v niektorých prekladoch nepresný. Preto je aj v pravidlách zakotvené, že pokiaľ je rozpor medzi pravidlami v AJ a v národných prekladoch, tak platné sú tie v AJ. Túto situáciu som schválne konzultoval včera so svojím učiteľom p. Szabom a ten mi potvrdil, že ak je na briefingliste kondícia "ready", strelec môže štartovať s akoukoľvek inou kondíciou s jedinou výnimkou - v div. PRD je kondícia "ready" striktne povinná, z toho dôvodu, že na inom mieste v pravidlách je nariadená pri takejto kondícii prvá rana "pretláčaná". Teda ak by si chcel niekto "uľahčiť" situáciu tým, že dá do "dvojky" a po obtiahnutí bude mať kladivo už natiahnuté, tak ho rozhodca za to penalizuje, resp. mu nedovolí takto začať streleckú situáciu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"