IDPA diskusia

Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Vyjadrim sa aj ja k IDPA. Naposledy ked Riso niekoho upozornoval, tak boli tam chlani s IPSC rychlotasnymi puzdrami na zasobniky. Povedal im ze s tymto by na ulicu asi nesli, a ze ked nemaju ine nech si to aspon skryju pod tricko, nech maju stazenu manipulaciu. Inac chodia sutaziaci s civilnymi puzdrami, viac-menej vhodnymi pre skryte nosenie, rychlotasne Ghost Amadini som tam este nevidel. A ked maju nejakeho Fobusa, tak si cez neho hodia nejaku koselu/tricko nech je to skryte podla pravidiel. Aj tak je to vzdy podla cloveka, ci si vyskusa akoby tasil v reali. Ja osobne tam chodim s etujou od falca, v tom pistol nosim denne, a som rad ze si mozem vyskusat ako to funguje pod stersom.

Co sa tyka naboja v hlavni, tiez Riso niekolko krat povedal ludom nech to naozaj maju tak ako to nosia, ze uz sa stalo ze sutaziaci chcel nabehnut nejaku sekundicku tym ze obtiahne, zacal stage, vytiahol pistol a obtiahol znova, a potom nechapal ze preco mu vyletel von naboj a stratil 5 sekund kym mu doslo preco to tak bolo. Ja osobne nosim v hlavni, kamos s ktorym chodi ma vzdy mimo hlavne a obtahuje vzdy pri taseni, a robi to tak co som si vsimol vzdy ked sme spolu na strelnici. A tak to ma byt, trenovat tak ako nosim, a vzdy vediet v akej kondicii mam zbran.

Na zaver uz len doplnim, ze na preteku ma drviva vacsina sutaziacich ten nazor, ze nejde o to vyhrat, ale naozaj si vyskusat trosku ine strielanie, a hlavne aspon takto si nacvicit obrannu strelbu. Vysledny rebricek a cela sutazna atmosfera je dobra na to, ze vytvara stres, ktory ako vieme dokaze zmenit vykon strelca.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

Zoid, medzi mojich kamarátov s A-čkom partia napr členovia reprezentácie v streleckých disciplínach, členovia PPU, UOU, dokonca aj 5.PSU alebo chalan čo bol na blízkom východe cvičiť miestu políciu, resp aj niektoré "zvučné" mená z fóra. Nie je ale všetko rozum len na webfóre.
Ale naspäť k veci - ak to tak naozaj nosia, nikomu to neberiem, ani nechcem na nikoho ukazovať prstom, že teraz "podvádza" to je dúfam jasné z môjho predošlého príspevku. Nech každý nosí ako uzná za vhodné, ale nech potom aj tak súťaží - to malo byť posolstvo mojej správy (ako to teda rozviedol Kapula za čo mu touto cestou ďakujem). Ostatné bolo len moje čisté zamyslenie (keďže som tam bol prvýkrát, a zdalo sa mi to trocha zvláštne), pokiaľ teda naozaj všetci chodia s nábojom v komore, je všetko (z mojej strany) ohľadom pretekov v poriadku. Chápeme sa dúfam :)
To musí byť v ľuďoch, či chcú vyhrať alebo simulovať realitu. Každý má iné priority, ja som svoje vyjadril.
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Ja keď mám pri sebe zbraň, tak vždy s nábojom v komore. Z diskusie mi nie je zrejmé, aký je v tom problém.
3500korun
častý prispievateľ

Vaquero, absolútne žiadny :D Tu ide o to, že keď ide niekto na súťaž ktorá má imitovať obrannú streľbu, tak by mal súťažiť so zbraňou v takej kondícií ako ju nosí.

kapula napísal: Co sa tyka naboja v hlavni, tiez Riso niekolko krat povedal ludom nech to naozaj maju tak ako to nosia, ze uz sa stalo ze sutaziaci chcel nabehnut nejaku sekundicku tym ze obtiahne, zacal stage, vytiahol pistol a obtiahol znova, a potom nechapal ze preco mu vyletel von naboj a stratil 5 sekund kym mu doslo preco to tak bolo. Ja osobne nosim v hlavni, kamos s ktorym chodi ma vzdy mimo hlavne a obtahuje vzdy pri taseni, a robi to tak co som si vsimol vzdy ked sme spolu na strelnici. A tak to ma byt, trenovat tak ako nosim, a vzdy vediet v akej kondicii mam zbran.

Nemal som v pláne rozpútať debatu na tému "von alebo dnu", na tom sme sa tu už raz svorne nedohodli v inej (tuším zamknutej) téme :evil:
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Vaquero: v tejto diskusií ani tak problém neni. Ale minulý rok tu boli urputné názorové boje ohladne argumentov-"nosiť náboj in alebo nie"
Marek Z
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

3500korun napísal:Zoid, medzi mojich kamarátov s A-čkom partia napr členovia reprezentácie v streleckých disciplínach, členovia PPU, UOU, dokonca aj 5.PSU alebo chalan čo bol na blízkom východe cvičiť miestu políciu, resp aj niektoré "zvučné" mená z fóra. Nie je ale všetko rozum len na webfóre
to znie ako by boli lepsi drzitelia a a vedeli viac ako ja bezny nositel-civil s nabojom v komore :D nechcem rozduchavat flame, len mi to tak vyznelo.
3500korun napísal:To musí byť v ľuďoch, či chcú vyhrať alebo simulovať realitu. Každý má iné priority, ja som svoje vyjadril.
s tym plne suhlasim, ja chodim na sutaze s kompaktom s puzdrom co nosim (najma sutaze IPSC). na IDPA som zatial nebol, ale chystam sa. na sutaz idem preto aby som sa zlepsoval.vybral som si to co mi vyhovuje od kondicie zbrane, puzdra....preto som napriklad zo svojho arzenalu vylucil nylonove a kozene puzdra.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Pekne ste sa tu rozpísali :wink: Neviem či medzi tych expertov co maju specialy ratate priklad mna+Cyro s tactikalom,alebo Sig1 Jozko zo sigom.Pravda je ze ako IPSC strelec na prvom kole v zime som mal problemy s krytim a pod.Ale mal som G17 vo fobuse,na dalsom kole som mal shadow vo fobuse.Za nase rychle palenie sme uz na druhom kole dostavali procky a pod.Dalej je pravda že stres pred situaciou nam nerobil problem lebo sme uz troska vysutazeny.Je super ze je tu IDPA je to uplne niečo ine ako IPSC,je to bližsie skutočnosti.Aj na airsofte som zistil ze IPSC je len sport,ked ma pokropili tak ze som sa mesiac škrabal :twisted: Dufam ze Riso podnikne ak bude mierna zima nejake kolo v zime kde si to realne skusim tak ako to ma byt bez ohladu nato aby som siel ako na IPSC.Prajem IDPA aby naslo aspon take publikum a strelcov ako LOS v Cechach.
3500korun
častý prispievateľ

Marek Z napísal: to znie ako by boli lepsi drzitelia a a vedeli viac ako ja bezny nositel-civil s nabojom v komore :D nechcem rozduchavat flame, len mi to tak vyznelo.
Ale pevne verí, že po tom čo Ti to tak vyznelo, si si ešte raz prečítal diskusiu a pochopil, že to tak nie je... :wink:
mab
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

na IDPA sutaze chodim 2 roky. prvy krat som tam bol len zo zvedavosti o com to bude a chodim tam doteraz. pacia sa mi tam prvky ktore v IPSC nie su.. nutnost krytia, takticka strelba na troch a viacerych utocnikov, rozne ztazovanie riesenia situacie (teraz bola zavada na zbrani behom strelby), strelba z auta, realistickejsie fototerce atd. vyskusal som tam viacero puzdier, vratane gumeneho pasu. je moznost vyskusat si situacie s revolverom, pistolou do 8 nabojov.
tie veci ktore sa tu vytykaju, som niektore videl aj ja.. ale to zatial neriesim, idem si tam strelit a nieco sa naucit.
celkovo by bola skoda keby tento druh strelby nebol, pomohla by vacsia strelecka zakladna, ucast na pretekoch, a potom by sa riesili i ine nedostatky.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Vidim, ze sa drzite pravidlom co nosite s tym strielate, takze by ma nikto neobmedzoval s namontovanym podvesnym svietidlom s laserom?
mab
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

este som tam nic take nevidel, tiez by ma zaujimalo ci je to mozne.
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Myslim ze neobmedzoval. Je to u nas legalne na obranu, tak na IDPA by si s tym mohol ist. Vsak Riso sa asi vyjadri ked si to tu precita.
RisoP
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Na poslednom kole sa objavilo svetlo pod Géčkom, mal na to aj púzdro na skryté nosenie, takže žiaden problém...
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Dakujem za odpoved, je to vyborny doplnok co sa psychologickeho hladiska tyka.
Myslene, ze netreba ani strielat, ked uz je ta potreba tasit na spadnutie.
Nebolo by na skodu spravit sutaz za stazenych podmienok (sero - tma), nech sa ludia naucia ovladat zelezo.
PS neviem aku maju tie sutaze uroven strelcov, pricom by to mohlo sposobit bezpecnostne riziko pre zucastnenych.
Igoca
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Napr: strielali sme aj s okuliarmi, ktoré simulovali stav po údere do hlavy. Boli potiahnuté lepiacou fóliou, myslím že bolo treba chrániť spoločníčku a popri tom riešiť situáciu: utočník blízko, ďalej a zľava sprava. Býva už okolo 8 stage , reálne fototerče, a pod. Veľmi dobrá skúsenosť
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"