Bullet swaging = robenie si vlastnych jedinecnych striel
Rasto ty si aky kapitalista! Akoze 2,5ura za kilo .. blazen vies co to je nadzobat kilo malorazkovych ? Blazen sa ti neste dzobat hm ?
)) inak k teme, na strielanie do 50m mozno s tym trafis ipsc terc, tak iisto som na toto myslel ale ked mi prisli krasne vyzerajuce strely prvi partizan, tak ma presiel optimizmus, rozvazil som ich do skupin, pomeral boli uplne bezchybne, tovarensky spracovane a lietaju ako sa im zachce, nerozumiem tomu ako to moze tak zle lietat, to iste strely od SB 50 a 55gr strasna bieda a to su tovarenske... Ja ti to prajem a drzim palec a som velmi zvedavy ako uspejes inak pri cene 1,80 SK za 50gr strelu a 2,03sk/ks za 55gr neviem ci sa ma vyznam s tym zaoberat.... Ale je mi jasne ze vyrobit nieco sam a bude to fungovat tak to je k nezaplateniu.

- sundance.kid
- prispievateľ
- Registered for: 14 years 6 months
Nikoho tu nebudem presviedcat o vyhodach ci nevyhodach toho ci onoho.
Marek bud si isty, ze s nimi nepojdem na APSSku (jeden nikdy nevie), ale na IPSC vivat slovakia urcite ano
Chlap od ktoreho som kupil matrice (samozrejme, ze este nie su ani vyrobene) s nimi spravil 3" grouping na 200m z M4, co mi vyhovuje.
Moje Norinco si na nich pochutna
Marek bud si isty, ze s nimi nepojdem na APSSku (jeden nikdy nevie), ale na IPSC vivat slovakia urcite ano

Chlap od ktoreho som kupil matrice (samozrejme, ze este nie su ani vyrobene) s nimi spravil 3" grouping na 200m z M4, co mi vyhovuje.
Moje Norinco si na nich pochutna

- sundance.kid
- prispievateľ
- Registered for: 14 years 6 months
ukazka presnosti doma lisovanych striel
http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?t=129428
http://castboolits.gunloads.com/showthread.php?t=129428
Takze zatial som tomuto mojmu novemu konicku venoval 3h pri grile.
Vysledok nazhavene 10 kg (cca 16 000ks) plastov.
Mal som stastie strelili mi len 4x, pricom si neuvedomujem, ze by tam boli nevystrelene, ale cital som u amikov, ze im to prdlo pri lisovani, takze urcite sa nejednalo o live strely, ale o zbytok naplne v nabojnici

Vysledok nazhavene 10 kg (cca 16 000ks) plastov.
Mal som stastie strelili mi len 4x, pricom si neuvedomujem, ze by tam boli nevystrelene, ale cital som u amikov, ze im to prdlo pri lisovani, takze urcite sa nejednalo o live strely, ale o zbytok naplne v nabojnici

Turbi rychlo to co si napisal zmen, alebo vymaz, lebo teraz si zabil a si vedla jak ta jedla.
Vysvetlovat to prave tebe
Annealing je stara znama vec nielen u spickovych strelcov, ale i u obycajnych remeselnikov obrabajucich mosadz vratane.
Ked tvarujes mosadz, alebo ju inym sposobom namahas (kladivom), tak ti tvrdne a nakoniec praskne.
Je to koli tomu, ze molekulova struktura sa namahanim zhustuje a pred kazdym obrabanim sa nahrieva 1/2 teplotou ako je teplota tavenia.
Cas si musis postrazit, pricom nesmie byt cerveno zerava, to si uz prehnal a mozes ju kvazi rozsrackovat a bude to mat horsi efekt ako nezihat.
Ak chces predlzit zivotnost svojich nabojnic, tak si to nastuduj a dockas sa bezproblemoveho prebitia jednej nabojnice i viac nez 20x.
Posledna vec v com nemas jasno je skutocnost, ze pri dosiahnuti spravnej teploty / casu je mosadzi uplne jedno ako sa ochladi, hovori sa tomu quenching.
Akurat si si mohol vsimnut na viacerych videach, ze to ludia hadzu rovno do vody, ale nie je to koli jej dodatocnej upravy chladnutim, ale ze sa nemusia obavat horucej nabojnice v nadobe popripade handre.
Dost ludi sa tomu chce vyvarovat, lebo tieto nabojnice treba nasledne susit.
Posledna posledna vec
u nabojnic, kde sa prebijac venuje annealingu sa ziha len krcok samotny. Casty sposob podomacky zihanych nabojnic, je ze byvaju po krcok namocene vo vode, aby si zamedzil prenosu tepla tam kde je to priam nebezpecne, pricom hrozi roztrhnutie nabojnice 
Vysvetlovat to prave tebe

Annealing je stara znama vec nielen u spickovych strelcov, ale i u obycajnych remeselnikov obrabajucich mosadz vratane.
Ked tvarujes mosadz, alebo ju inym sposobom namahas (kladivom), tak ti tvrdne a nakoniec praskne.
Je to koli tomu, ze molekulova struktura sa namahanim zhustuje a pred kazdym obrabanim sa nahrieva 1/2 teplotou ako je teplota tavenia.
Cas si musis postrazit, pricom nesmie byt cerveno zerava, to si uz prehnal a mozes ju kvazi rozsrackovat a bude to mat horsi efekt ako nezihat.
Ak chces predlzit zivotnost svojich nabojnic, tak si to nastuduj a dockas sa bezproblemoveho prebitia jednej nabojnice i viac nez 20x.
Posledna vec v com nemas jasno je skutocnost, ze pri dosiahnuti spravnej teploty / casu je mosadzi uplne jedno ako sa ochladi, hovori sa tomu quenching.
Akurat si si mohol vsimnut na viacerych videach, ze to ludia hadzu rovno do vody, ale nie je to koli jej dodatocnej upravy chladnutim, ale ze sa nemusia obavat horucej nabojnice v nadobe popripade handre.
Dost ludi sa tomu chce vyvarovat, lebo tieto nabojnice treba nasledne susit.
Posledna posledna vec

Potrebujem si pripravit polotovary, pricom som zavahal a naplanoval som si to neskoro a nemam narobene olovenne jadra, pricom nemam ani pripravky na to potrebne, ale v hlave to uz mam upratane
Jednoducha matematika, ked premenim ten kybel smetia na strely usetrim 1600E, takze sa mi i cena matric a prislusenstva vrati viacnasobne
Duros co robim robim na 100% a pomaly zrychlujem

Jednoducha matematika, ked premenim ten kybel smetia na strely usetrim 1600E, takze sa mi i cena matric a prislusenstva vrati viacnasobne

Duros co robim robim na 100% a pomaly zrychlujem

- TURBIAK
- častý prispievateľ
- Registered for: 17 years 7 months
- Kontaktovať používateľa:
Pre rekryštalizačné žíhanie mosadze CuZn30 vyplýva, že
teplotná oblasť je v rozmedzí 380 až 560 °C.
Ako chces ustrazit tu teplotu na grile ??
Pre rekryštalizačné žíhanie mosadze CuZn30 vyplýva, že
teplotná oblasť je v rozmedzí 380 až 560 °C.
Ako chces ustrazit tu teplotu na grile ??
Naposledy upravil/-a TURBIAK v 12 Dec 2011, 13:06, upravené celkom 1 krát.