OKyarco napísal:Mirko631:
Zmenil som ti názov témy, nech nám tu nestraší "bubienok"...
Taurus 689 kal. 357 Magnum - vôľa valca
-
friendly_rhodes
- Yuri the GUN NUT
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 1 month
Maroš, pokiaľ si revolver pred kúpou dôkladne pozrieš a skúsiš vôle pri každej komore a nekúpiš "revolver v krabici" tak dostaneš slušný kus a slušný kus sa tak ľahko nepokazí a keď už tak ti určite nejaké to perko alebo pružinku vymenia. Za to, že si mal problém so svojou 605kou ešte nemusí byť servis zlý - proste chybný kus - tak ako to býva s K100kami sem-tam. No flame intended

-
inspiring_panini
Yuri,moj problem bol podla mna riesitelny.Mozno stacilo vymenit snek v strede valca,ale namiesto toho sa to pilovalo a dopasovavalo az to doslo do stavu,ze ten revolver nestrielal uz vobec(predtym sa sem tam sekol cca 2x za 50ks),preto som pisal o servise.Nejake pruzinku ti asi dodaju,ale chcel som pazbicky a dodacia doba bola "mozno za 2 mesiace".V inom obchode to iste,takze to asi tahaju rovno z Brazilie.
Takze s Taurusom opatrne a pred kupou dat perfektne skontrolovat niekomu,kto sa vyzna
Takze s Taurusom opatrne a pred kupou dat perfektne skontrolovat niekomu,kto sa vyzna
-
fakestring
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
Zdravim Zoidberg aj ostatni,Zoidberg37 napísal:Si si istý, že máš dobrý odhad? Jednak je mi divné, že by tá vôľa bola iba do jednej strany, jednak 1-2 mm je strašne moc. Pochopiteľne to musíš vyskúšať na všetkých komorách. Takisto spredu pozerať do hlavne a svietiť si z boku baterkou, či sa zamkne v správnej polohe, či hlaveň a komora valca tvoria jeden súvislý valec so zápalníkom v strede.
kolko je teda este prijatelna vola valca? Ak napr. presahuje komora valca hlaven cca 0,5 mm, je to velky problem, napr. pri .44mag? Co sa stym da robit?
-
inspiring_panini
Ahoj, možno iba takto na noc nerozumiem, ale ak by komora/valec presahovali hlaveň, tak by ten valec nešiel zavrieť, nie? Nechcel si napísať že práveže je tam vôľa pol milimetra medzi valcom a hlavňou?
Nie som si istý či píšeš o vôli medzi valcom (jednotlivými komorami valca) a hlavňou alebo o vôli, keď pri natiahnutom kladive a stlačenej spúšti (kladivo držíš palcom natiahnuté) môžeš valcom pohnúť v smere alebo v protismere hodinových ručičiek.
Nie som si istý či píšeš o vôli medzi valcom (jednotlivými komorami valca) a hlavňou alebo o vôli, keď pri natiahnutom kladive a stlačenej spúšti (kladivo držíš palcom natiahnuté) môžeš valcom pohnúť v smere alebo v protismere hodinových ručičiek.
-
fakestring
- prispievateľ
nazdar Zoidberg,
sorry za to moje vyjadrovanie,
myslel som ten druhy pripad - ked je kladivo natiahnute (skusal som aj so stisnutou spustou a pridrziavanim kladiva palcom, ale zatial nevidim rozdiel - ale bolo to narychlo, este poskusam). No ak v takom pripade komora valca a hlaven nie su idealne suose a je tam cca 0,5mm vola (kruznica komory neprekryva kruznicu hlavne) - je to problem? Tak laicky si myslim, ze ano, ale zase na druhej strane - revolvery maju bezne volu valca v smere/protismere hodinovych ruciciek? Vdaka.
sorry za to moje vyjadrovanie,
myslel som ten druhy pripad - ked je kladivo natiahnute (skusal som aj so stisnutou spustou a pridrziavanim kladiva palcom, ale zatial nevidim rozdiel - ale bolo to narychlo, este poskusam). No ak v takom pripade komora valca a hlaven nie su idealne suose a je tam cca 0,5mm vola (kruznica komory neprekryva kruznicu hlavne) - je to problem? Tak laicky si myslim, ze ano, ale zase na druhej strane - revolvery maju bezne volu valca v smere/protismere hodinovych ruciciek? Vdaka.
-
inspiring_panini
-
inspiring_boyd
...... mal som takú istú závadu( valec bol vyosený voči hlavni a pri streľbe z celoplášťami mi kus plášťa zo strely strely "stiahlo" a zablokovalo ďalšiu aretáciu valca ) na inej značke revolvera chyba budeš mat najskôr v spúšťovom systéme jedno "obmedzovacie puzdierko"(neviem to presnejšie nazvať) , ukončilo svoju existenciu a nik ako puškár to nevedel odstrániť....
na druhej strane bola to cca 1dnova zaležitosť v cene cca 5€ .....
na druhej strane bola to cca 1dnova zaležitosť v cene cca 5€ .....
-
fakestring
- prispievateľ
-
glocker777
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 13 years 9 months
Nomed, kto ti s tým vyoseným valcom pomohol?
Taurus 689 mám už pár rokov, kupoval som ho z druhej ruky. Zatiaľ maximálna spokojnosť - presnosť výborná, spoľahlivosť výborá. Kŕmil som ho vlažnými FMJ Sellier Bellot (vystrelených cca 100-200 ks), aj "steroidnými" prebíjancami s olovenou strelou, podľa Quick Loadu cca 800-900 J (vystrelených cca 300 - 400 ks). Koľko vystrieľal bývalý majiteľ netuším. Aretácia je každopádne úplne v pohode (aj keď samozrejme o čosi voľnejšia ako u môjho S&W 629 Classic, alebo TOZ 36). Každopádne zrovnateľná s podobnými zbraňami v tejto kategórii (porovnávané so skoro novým Taurusom v .22 WMR a skoro novou Rossi v .38 Špeciál). Ak má skutočne niekto vôľu 1-2 mm, videl by som to na reklamáciu, alebo návštevu puškára... Tak zlé to bežne nebýva ani u revolverov Arminius a Holek, čo ja osobne považujem za najnižšiu triedu... Inak aretáciu treba skúšať v stave napnutého bicieho mechanizmu, vtedy by mali byť vôle menšie. Preskúšať treba každú komoru.