XDM 3.8" 9mm COMPACT
- petermac24
- občasný prispievateľ
- Registered for: 14 years 4 months
-
inspiring_panini
Samozrejme že sa tá pružina oslabí, únava materiálu funguje aj u tejto zbrane. Aggerovi sa to napríklad na USPčku stalo, musel naťahovať zásobníkovú pružinu. Ako rýchlo sa to prejaví ti zrejme nikto nepovie, ale k zbrani si dostal dva 13 ranové zásobníky, je problém si jeden raz za dva týždne zameniť za druhý? Ja obdeň na noc vyberiem posledné tri náboje zo zásobníka a aj tak ich aspoň raz mesačne zamením (zásobníky), aj dlhý aj krátky. To isté sa týka HSka a mechanizmu, jasné, je to Single Action, iste to bolo testované aby to rok vkuse bolo natiahnuté a aj tak fungovalo - ale načo to mám hrotiť? Opäť minimálne obdeň natiahnutý mechanizmus na noc vypustím, nech zbytočne nenamáham pružinu. Ale beztak s tým suším tak často, že natiahnuté to nie je nikdy ani 24 hodín.
Inak opakujem, tento topic tu už je, dával som to v druhom príspevku, bolo by fajn ich zlúčiť.
Inak opakujem, tento topic tu už je, dával som to v druhom príspevku, bolo by fajn ich zlúčiť.
- petermac24
- občasný prispievateľ
- petermac24
- občasný prispievateľ
-
inspiring_panini
- petermac24
- občasný prispievateľ
Je jasne.
Je to každého osobná vec.
Tiež mi chvíľu trvalo kým som sa odhodlal.
Viac krát som skúmal systém ako funguje a až potom som sa odvážil.
S počiatku aj tak som viac myslel na zbraň ako na veci ktoré som chcel robiť. Proste mi náboj v komore odpútaval pozornosť a bol som trochu nervózny.
Dnes je to v pohode.
Je to každého osobná vec.
Tiež mi chvíľu trvalo kým som sa odhodlal.
Viac krát som skúmal systém ako funguje a až potom som sa odvážil.
S počiatku aj tak som viac myslel na zbraň ako na veci ktoré som chcel robiť. Proste mi náboj v komore odpútaval pozornosť a bol som trochu nervózny.
Dnes je to v pohode.
- petermac24
- občasný prispievateľ
Chalani super. Som rad ze sa bavime tak otvorene. Aj som sa trosku
zasmial,ked hovoris ze si tou zbranou buchal,trepal.
Ja sa naopak snazim davat pozor aby som ju nebodaj niekde neposkrabal. Jedna vec, ktoru som si vsimol uz aj pri kupe zbrani a dokonca som nasiel aj nejake komentare na google, ze zaver pistole sa da poskrabat. Ja som ju dokonca uz kupoval akoby bola tak trosku skrabnuta na zavery. Neviem ci je to normalne, ale niektory Glock-aci pisu, ze tie zbrane aj po rokoch vyzeraju ako nove. Vraj sa to da zatriert nejakym ciernidlom alebo specialnou farbou na zbrane.
zasmial,ked hovoris ze si tou zbranou buchal,trepal.
Glock ma podstatne odolnejsiu povrchovku. Mam obe zbrane, glocka 5 rokov, XDM 1,5. Glock ma nalietane nieco okolo 12000, XDM 1500 ran. Glocka denne nosim, XDM nenosim. A XDM po par sto ranach vyzeralo horsie ako Glock. Hlavne na hlavni, tam sa to prejavilo uz po 100 ranach. Otazka, je ci ti to bude vadit. Mne to nevadi, zbran mam na strielanie, nie na okukavanie.
-
inspiring_panini
Marek Z: hlaveň má aj u mňa drobné stopy, ale záver nie, ale ja mám striebornú verziu.
tycho28: chcieť si byť istý je jedna vec, ale toto isté sa dá skúsiť s novou sušilkou (aj keď "zápalka" je tam tvrdšia, drobný odtlačok to tam nechá už po prvej rane) prípadne ešte s slepým nábojom. Skúšať toto s ostrým je na Darwinovu cenu, snáď si mal aspoň celý čas ústie bezpečným smerom.
tycho28: chcieť si byť istý je jedna vec, ale toto isté sa dá skúsiť s novou sušilkou (aj keď "zápalka" je tam tvrdšia, drobný odtlačok to tam nechá už po prvej rane) prípadne ešte s slepým nábojom. Skúšať toto s ostrým je na Darwinovu cenu, snáď si mal aspoň celý čas ústie bezpečným smerom.