Incident v BA - MHD č.96-čierny pasažier tasil

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

peterson: teda zbran sa nenasla, ale v clanku sa pise ze nieco mal vytiahnute aspon je to v clanku tak ako to bolo?
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ja neviem, čím konkrétne hrozil. O zbrani rozprávali revízori. Niekolko policajtov prepátralo okolie incidentu a nič nenašli. Takže buď sa nejakého "predmetu" páchateľ šikovne zbavil, alebo nič také nemal.
Výsledok je ten , že bolo dostatočne preukázané, že sa slovne vyhrážal revízorom, bil sa na verejnosti a vytrhol revízorovi z ruky peniaze, ktoré mu zrejme nepatrili.
dirty.harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty.harry »

Mám taký ciťák, že to bude vybavené ako priestupok .. :o Pokiaľ ide o správanie revízorov, tak ako dlhoročný nespokojný klient DPMB môžem potvrdiť, že správanie revízorov je oveľa lepšie ako v minulosti, pri poslednej kontrole si ma ani nevšimli :lol:
Ravenn
častý prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa Ravenn »

Podla mna si tu zbran vymysleli revizor a SBSkar aby zakryli fakt, ze mi chlap vzal prachy len tak a usiel. Chceli pribeh vylepsit pre bulvar a byt hrdinovia.....

A media akosi zabuli spomenut, ze sa ziadna zbtan nenasla.... Lebo spomenut zbran je teraz "in" :(
vanto
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa vanto »

Podla toho o zbrani hovori iba SBS-kar, ktory prenasledoval pasaziera. Pokial sa zbran nenasla, tak to bude tazke dokazat. http://krimi.cas.sk/clanok/222751/reviz ... zazil.html
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

chcel by som sa opytat, ci mal revizor s SBSkarom pravo ho zadrziavat v autobuse proti jeho voli?
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

:shock: este kolko tych verzii bude ? Ma zbran nema zbran potom zas spacifikuje dvoch atd.... neviem ci sa mam smiat alebo plakat. Ked mal zbran tak asi tazko to bude priestupok a naco to rozoberat ze ? :twisted:
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Budem trochu OT, ale s tymi plynovkami by trebalo nieco robit. Aby sa to neobratilo cele proti nam, normalnym drzitelom zbrani. V kazdych spravach o tomto incidente sa hovori o zbrani. Ale o aky druh zbrane islo, to nepovedal nikto. Ako v tom pripade v elektricke, co silou-mocou chceli chlapci otocit. Stale len zbran, zbran,zbran, ale ci to bola atrapa, expanz, legalna, ci nelegalna, o tom ani slovo.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

K samotnému článku: oni už nechodia revízori viacerí? Ja až tak často MHD necestujem, ale keď som cestoval pred pár rokmi, tak ich bolo toľko čo dverí v autobuse, čiže tak traja/štyria.

Ohľadne riešení: podľa mňa zas už je treba niečo robiť s ľuďmi na tomto fóre, ktorí používajú chatrnú argumentáciu "Jo za mojich mladých let tohle nebejvalo a aj kravy mali väčšie hlavy..." prípadne nesprávne logické odvodzovanie, typu zakážme plynovky a bulvár o nás strelcoch začne písať pozitívne a vyrieši sa časť kriminality. :roll:

Bus driver, prosím pochop už že:

1) Ľudia nepáchajú zločin pretože majú doma plynovku, ale pretože chcú. Plynovka je len nástroj a ak im zoberieš tento nástroj, tak si budú musieť vybrať niečo iné. A bohužiaľ všetko čo by mohlo byť podobne účinné je už letálne, čiže nože, ostré zbrane. Situácia, že ľudia sa boja o život, ale pritom im nič vážne nehrozí je stále najlepšia z možných.

2) Bulvár je preto bulvár, pretože zveličuje kauzy, dáva článkom nepresné nadpisy atď. Nebudú ti písať o tom aký pekný deň zažili strelci v Turanoch, pretože to nikoho nezaujíma, ľudia chcú krv a sex a keď zakážeš plynovky, tak bulvár si vymyslí novú mantru aj proti strelcom. Predajnosť nového času je 140 000 výtlačkov denne, predajnosť SMEčka je 60 000 výtlačkov denne, oni dobre vedia čo robia.
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

matus69 napísal:chcel by som sa opytat, ci mal revizor s SBSkarom pravo ho zadrziavat v autobuse proti jeho voli?
Osobu, ktorá sa dopustila priestupku, alebo trestného činu môže na osobnej slobode do príchodu polície obmedziť KAŽDY :!:
Samozrejme platí, že ak pri priestupku osoba hodnoverne preukáže svoju totožnosť, tak......akademických 15 min je v pohode.. :wink:
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

To Zoidberg37 : nemyslel som uplny zakaz plynoviek, teraz, ked je uz ich v obehu vela, by to bolo problematicke. Rozhodnutie o ich volnom predaji od 18 rokov vsak bolo neuvazenym krokom. Za tym si stojim. Ak by bol vytiahol na revizora a SBS-ra noz, tak to bulvar tazko zneuzije proti drzitelom strelnych zbrani.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

71Jany71 napísal:
matus69 napísal:chcel by som sa opytat, ci mal revizor s SBSkarom pravo ho zadrziavat v autobuse proti jeho voli?
Osobu, ktorá sa dopustila priestupku, alebo trestného činu môže na osobnej slobode do príchodu polície obmedziť KAŽDY :!:
Samozrejme platí, že ak pri priestupku osoba hodnoverne preukáže svoju totožnosť, tak......akademických 15 min je v pohode.. :wink:
v suvislosti s tr.cinom mi to bolo jasne, ze ale ze sa to vztahuje aj na priestupky som nevedel. A si si isty?

tzn., ked zajtra zbadam niekoho, kto parkuje na zakaze, tak mam pravo ho aj nasilne zadrzat az do prichodu policie?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

bus driver napísal:Ak by bol vytiahol na revizora a SBS-ra noz, tak to bulvar tazko zneuzije proti drzitelom strelnych zbrani.
Pobodaný/mŕtvy revízor a bulvár nepíšuci o strelnej zbrani je teda lepší výsledok ako vystrašený revízor a bulvár píšuci o strelnej zbrani? :roll: Vidím, že egoizmus "hlavne aby mne bolo dobre" stále prekvitá. :roll:
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

to matus69:
Tak zase nepreháňajme.. :) Pochybujem, že to platí aj na dopravné priestupky :wink: Tam totožnosť môžu overiť podľa SPZ

Ide skôr o priestupky podľa trestného zákona (krádež do 265E.....napadnutie........poškodzovanie cudzej veci...)
sego13
prispievateľ
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Zoidberg37 napísal:Predajnosť nového času je 140 000 výtlačkov denne, predajnosť SMEčka je 60 000 výtlačkov denne, oni dobre vedia čo robia.
SME je rovnaky bulvar ako Novy Cas.
Inak s tebou suhlasim :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"