Emancipácia vo Francúzsku

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

pod clankom sa mi zapacila jedna odpoved:
Vo Francuzsku policajti zasahuju v mestach , zandari v obciach ktore nemaju policajne stanice a na cestach mimo obci. Policajti spadaju pod vnutro, zandari pod obranu. Celkovo za rast zlocinnosti a nasilia moze degenerovana demokracia, ktora ochranuje zlocincov a na obete zvysoka kasle. Kriminalnik prichyteny pri cine moze byt prepusteny na zaklade chybneho zapisu alebo premeskania nejakej nezmyselnej zakonnej lehoty ... A ked policajt pri akcii zastreli zlocinca, ide pred sud kde sa vysetruje, ci tomu nemohol zabranit .... Najlepsie priklady ako demokracia prospieva krajinam: Irak, Tunisko, Egypt, Lybia ...
2weird2die
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

@niko: nikto tu nikoho nehaní, nešpiní, žiadny flame sa nekoná...
je to kritický pohľad, ktorý polícia ako orgán štátnej správy "spolupôsobiaci pri ochrane.." musí znášať.
niko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

No len aby to pri tomto kritickom pohlade aj ostalo. :roll:
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Niko, ako mod pomerne úzkostlivo strážim obsah hoci len potenciálne "závadný". V tomto prípade si nemyslím, že by niekto hanil ženy, alebo prezentoval iné úražlivé, či nevhodné postoje.
erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

Tento incident len potvrdzuje moje skusenosti so zenami v policii. V kritickej situacii ked ide o brutalne nasilie ako fyzicky utok proste vypnu - ztuhnu. Neni su schopne postarat o seba ne to este chranit kolegu. Ano su tu ojedinele pripady kedy to neplati /jednu som poznal osobne/ale je ich zufalo malo. Darmo tu budu chlpate feministky tvrdit opak, realita je taka, ze zena pokial sa vyslovene nevenuje nejakemu bojovemu umeniu nie je od prirody naprogramovana aby odvracala utok. Jej prvotna reakcia je stuhnut, potom ked sa konecne rozhybe je uz neskoro. Incident v F to len potvrdil : jedna zastrelena vlastnou zbranou, druha zastrelena na uteku so zbranou v puzdre...

Peterson : ja osobne by som zeny daval len do cisto zenskych hliadok. Ja ako policajt v hliadke chcem mat istotu, ze ma moj partak ochrani ak bude treba a nezacne utekat. Preco by mal chlap v hliadke nasadzovat zivot aj za "princeznu" na vysokych opetkoch ???? Tvrdia ze su 100% rovne chlapom tak nech to dokazu priamo v terene. A ked sa nieco stane tak na tuto gender politiku doplatia oni a ne chlap, ktory mal tu smolu ze dostal do hliadky zenu...
Predstav si seba ako ides riesit nejaky incident kde sa ti bije skupina ozranov. V hliadke mas 50 kilovu princeznu obutu nejakych sandaloch na opetku. Vies ze neochrani seba a hrozis sa toho ze jej na opasku visi nabita pistol s ktorou ona nic netrafi ale ktokolvek si ju moze bez odporu zobrat - toto boli moje pocity ked som isiel so zenou na zakrok.
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Žena počas zákroku dokáže svojou prítomnosťou niekedy aj odľahčíť situáciu, lebo niektorí menej aspociálni páchatelia majú stále ešte zábrany udrieť ženu. Rovnako ak dôjde hliadka ku kontaktu s obeťou násilného trestného činu, ktorá je ženského pohlavia, žena má lepšiu šancu ukľudniť inú ženu, získať rýchlejšie popis páchateľa a uľahčiť objasnenie trestného činu. Preto asi strkajú do hliadok viac žien, lebo často sú v teréne potrebné.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

osobne poznám jednu ktorá s nami často trénuje jak streľbu tak sebaobranu
v súčasnosti je to policajtka v CZ.
veľ krát som s ňou spároval a vytváral jej situácie do práce aby bola pripravená,
a aj keď toho ovláda nadštandardne veľa ( i na bežného policajta ) vždy som cítil že stačí málo a zlikvidoval by som ju natrvalo
a to je asi tá najsnaživešia akú som kedy zažil,
má za sebou pár zákrokov, pútania veľkých chlapov a pod ale len z pozície štátnej autority alebo pod hrozbou zbrane,
v reálnom strete by nemala najmenšiu šancu

a ako hovorím pracuje na sebe ale to že je žena ju znevýhodňuje od prírody a to ťažko dotrénuje. každopádne keď už kolegiňu v hliadke tak by lepšej nebolo, určite by nezdrhla ale sama moc nezmôže a preto je slabším článkom na, ktorý chce nechce ten chlap dáva podvedome pozor, čo pri mužskej hliadke odpadá.
poznám to osobne, vždy som premýšľal len nad tým kam tú kolegiňu hodím keď sa niečo zomelie a budem dúfať že aspoň stlačí núdzu na vysielačke.
polucias
častý prispievateľ

bauer - dobrý postreh, určite na tom niečo je, v našej pseudohumanistickej spoločnosti sa kladie veľký dôraz na empatické riešenie problémov kde tá žena bude asi účelnejšia ako chlap ale vo všetko ostatnom zaostáva.
erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

BAUER : Podobne mudrosti o prinose zien u PZ som pocuval velmi dlho ale moje skusenosti jasne potvrdzuju opak... Realita je uplne inde. Mozem ta ubezpecit na zaklade vlastnych skusenosti z ulice, ze dnesny pachatel nema ani najmensiu zabranu udret zenu. Pokial toto zeny este nepochopili tak zobudenie bude bolestne..
To o ukludnovani obete nebudem komentovat - hlavne ale prichadza na rad az potom ked odvratis hroziace nebezpecenstvo a pokial ho "princezna" neodvrati tak uz nebude mat kto a koho ukludnovat....
Rozhodne nestrkaju viac zien do hliadok kvoli ich potrebe v terene ale preto, ze PZ zacina byt natolko prefeminizovany, ze nadriadeni nevedia co s nimi. Pred 15 rokmi si mal na oddeleni 1-2 zeny tak si ich upratal na stalu sluzbu, na spisy. Teraz mas na oddeleni tretinu - polovicu zien tak uz ich neupraces, musis ich vyhnat von a mas problem. V primacom konani ich nemozes odmietnut lebo mas problem /vzdy sa najde nejaka chlpata feministka ktora si na tom postavi svoju politicku karieru/, tak sa to neriesi a caka sa na pruser. Ludi ktori na problem poukazu sa snazia umlcat presne takymi kecmi ako si tu napisal ty...

Ja netvrdim ze PZ ma byt cisto muzskou zalezitostou ale momentalny stav ked sa do hliadok dostavaju fyzicky slabe a psychicky nepripravene policajtky je hazard z ludskym zivotom.
polucias
častý prispievateľ

nepadlo ma teraz ako tá empatia môže spôsobiť katastrofálny problém,
pred pár rokmi pri vystupovaní eskorty z autobusu, mala posledná vystupovať žena prisluš. so svojou eskortovanou osobou, zrazu nevychádzajú, veliteľ sa pozrie dnu a ona ju tam na zemi kriesi , na opasku zbraň, keby to hrala a o zbraň ju obrala tak by to mohlo všelijak dopadnúť. nedala vedieť veliteľovi čo sa deje a hneď tam za ňou išla dozadu a skláňala sa k nej.

vec za ktorú by bežného príšlušníka potrestali najvýšším trestom alebo vyhodili,
bola ona mimoriadne povíšená. Doteraz na tým krúti každý hlavou.

to len tak na príklad
Bauer
častý prispievateľ

Erebos, asi budem s tebou aj súhlasiť, poznám totiž osobu ženského pohlavia, hlúpa trúba, bez taktického myslenia bez schopností sa rýchlo rozhodovať. Hlásila sa k PZ a asi sa tam aj dostala, mne ako odôvodnenie keď som sa jej poýtal, či je to dobrý nápad mi oznámila, že je to fajn zabezpečenie do budúcnosti a do dôchodku. Keď ako tu píšeš, takáto trubka zrazu je na oddelení, keď ju odprace šéf k spisom nenapácha škody, ale keď ich je fakt toľko, to som netušil, že až tretina a musia ich vytláčať niekam do PMJ, tak to si ja túto trubku v PMJ viem predstaviť len ako paródiu na filmy zo série Policajná akadémia.
lubor
prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lubor »

Pekne policajtky su idealne na vyberanie pokut za dopravne priestupky, ono to potom menej boli. :D
Na zasahovku musi byt clovek na ktoreho sa boji aj mucha sadnut. Nemusime si nahovarat, ze nasa policia ma u ludi autoritu a vtom pripade je daleko vychovnejsi strach a to cim vacsi tym slusnejsi ludia.
Je to smutne ale je to tak policajta si nik nevazi a aby udrzal poriadok musia sa ho bat.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ženy do uniformy patria, ale nie každá žena je vhodná pre uniformu :wink:
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

V minulosti malo Československo samostatné čisto iba ženské vojenské jednotky, prvý krát bola takáto jednotka nasadená do bojov v Sokolove, neskôr boli pre obrovské straty na životoch na rozkaz vtedy ešte plk. Ludvíka Svobodu všetky ženy stiahnuté z prvej línie do tylových jednotiek, na štáby a obväziská.

Ženy nie sú vhodné do prvej línie, ani priamo do výkonu služby v ozbrojených zboroch, kde hrozí použitie sily. Pred pár rokmi som mal možnosť vidieť základný vojenský výcvik budúcich profesionálnych vojakov OSSR, konkrétne išlo o streľby žien. Bola to katastrofa, nedalo sa to porovnať s mužmi ktorí nikdy predtým vz. 58 ani nevideli.
Bauer
častý prispievateľ

Ja som sa stretol s vojačkami z IDF na hraniciach s Izraelom a na checkpointoch v Jeruzaleme. :? Neviem, či to bol len môj dojem, ale mal som ten pocit, že keby dačo skočia na mňa ako chlap a dajú ma dole. Išiel z nich fakt rešpekt. Keď zarevala, celý autobus chlapov sa dostal do pozoru. :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"