Policajná streľba v Banskej Bystrici

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Asi ho chceli príslušníci nadobro odstaviť no nevidalo :)
Ja som
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

inak duplicitna tema, vcera som daval link do vlakna "z dennej tlace"
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Chlapi, netvrdím, že sa u nás nenájdu príslušníci, ktorí majú občas sklony správať sa bohorovne, ale obávam sa, že v tomto prípade vôbec nejde o to, čo bolo povedané v reportáži, ani čo v nej povedané nebolo (díky Kuro), ale prečo vznikla a prečo bola jedna z dvoch v utorkových správach TV Markíza, ktorá dosť jednostranne informovala o excesoch príslušníkov.
:?:
Ou, isto je to číra náhoda, že práve v týchto dňoch sa čoraz intenzívnejšie hovorí o tom, že policajtom treba siahnuť na ich systém sociálneho zabezpečenia. Náhoda? Možno. Ale takých náhod si za posledné dva-tri roky pamätám neúrekom. Raz bolo treba odpáliť strelcov, potom tu boli primátori, neskôr prišli na rad lekári, po nich poľovníci, potom hafani... na koho som zabudol? To je vlastne jedno, lebo zaujímavá je hlavne tá na vlas rovnaká šablóna a otázka, kam až zájde prostituovanie slovenských médií.
:twisted:
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Jack napísal:Chlapi, netvrdím, že sa u nás nenájdu príslušníci, ktorí majú občas sklony správať sa bohorovne, ale obávam sa, že v tomto prípade vôbec nejde o to, čo bolo povedané v reportáži, ani čo v nej povedané nebolo (díky Kuro), ale prečo vznikla a prečo bola jedna z dvoch v utorkových správach TV Markíza, ktorá dosť jednostranne informovala o excesoch príslušníkov.
:?:
Ou, isto je to číra náhoda, že práve v týchto dňoch sa čoraz intenzívnejšie hovorí o tom, že policajtom treba siahnuť na ich systém sociálneho zabezpečenia. Náhoda? Možno. Ale takých náhod si za posledné dva-tri roky pamätám neúrekom. Raz bolo treba odpáliť strelcov, potom tu boli primátori, neskôr prišli na rad lekári, po nich poľovníci, potom hafani... na koho som zabudol? To je vlastne jedno, lebo zaujímavá je hlavne tá na vlas rovnaká šablóna a otázka, kam až zájde prostituovanie slovenských médií.
:twisted:
Plny suhlas. S doplnenim, ze nic sa nepise/nevysiela zadarmo.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

el_fuego333

prispevky priamo predchadzajuce tvojmu necituj
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

inspiring_mclean

Príspevok od používateľa inspiring_mclean »

no o moc múdrejší nie sme :D
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

vanto: neni to žiaden update. Neni tam ani o chlp viac info- ako inde. Dokonca v tejte téme je už aj čosi viac :wink:
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Noo beriem to ako dlasi clanok k veci, z toho pohladu update :) To, ze sa to nelisi od predosleho mozeme iba spekulovat, ze co to znamena :)
Jack
moderátor

Chlapi, nerozoberajte tu, čo je a čo nie je update. Peterson, neviem, či ťa to poteší, ale máš zrejme pravdu, aby išlo o update, mal by predmetný text obsahovať nejakú novú info, niečo, čo predtým ešte nebolo známe, alebo nebolo povedané, alebo bolo zamlčané.
:wink:
Týmto ako mod debatu o podstate updatov vo vlákne "Udalosti" končím. Dík, že to budete rešpektovať a vrátite sa k téme.
:D
dantes
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa dantes »

Spravy su zatial naozaj jednostranne - len od postreleneho. Cudujem sa, ze mediam sa nepodarilo ziskat vyjadrenie ostatnych ucastnikov, alebo aspon stanovisko typu "osoba blizka PZ".

Nie je mi celkom jasny priebeh incidentu, ked postreleneho udajne zablokovali v slepej ulicke a on aj tak autom usiel. Pochopil som, ze sa asi strielalo sluzobnou zbranou, co je pre mna nepochopitelne, ak neslo o sluzobny zakrok. Nechapem ani tie dve rany - cele je to take polovicate, ani likvidacny utok, ani sluzobny zakrok, ani priucka resp. vybavovanie uctov...

Nechcem sa dotknut poctivych prislusnikov, ale osobne mam z PZ SR dost zly pocit. Vo vztahu k beznym obcanom prevlada neochota cokolvek spisovat / riesit, ak ide o drobnejsie delikty (napadnutia, obtazovania, kradeze bicyklov a pod. ktore su ale najcastejsie). Agresivita voci bezbrannym a pomerne umiernenym skupinam (studenti, rozni aktivisti a pod.), neschpnost a neochota zasiahnut voci hajlujucim "fans" a podobnym skupinam. Rozne lapsusy typu utocna puska zabudnuta na pumpe len dokresluju situaciu. Niekedy mam pocit ze slovensky serial "Profesionali" nie je komedia ale smutna slovenska realita.

V rovine zavaznej kriminality je tu neschopnost, politicke vplyvy a korupcia. Podla dostupnych informacii su v mnohych pripadoch zvaznej a organizovanej kriminality zapleteni sucasni alebo byvali prislusnici PZ vratane "elitnych" utvarov. Tento stav jednoznacne odzrkaduje aj postoj verejnosti k PZ. Je bezne ze ani pri najbeznejsich potyckach na zastavke / v autobuse, kde je plno ludi sa nenajde nikto, kto by bol ochotny svedcit. V zavaznych pripadoch vsetci hromadne stracaju pamet a aj ti, ktori v pripravnom konani z nejakeho dovodu svedcili, pred sudom vsetko popru, ak pred tym nezmiznu.

PZ chybaju odbornici na riesenie zvaznej a organizovanej kriminality - napr. vecsina vysetrovatelov nema uplne pravnicke vzdelanie. Na taketo pripady nestacia poctivci ani nadsenci, na to treba ludi s urcitou kvalifikaciou. Na advokatskych seminaroch si skuseni trestni advokati bezne vymienaju vtipky, ze tam je vysetrovatelom vystudovany veterinar, inde zase herec(!!!). Takyto vysetrovatel (aj keby sa fakt snazil) lahko spravi procesnu chybu alebo pochybi pri ziskavani dokazov a proti skusenemu trestnemu advokatovi ma minimalne sance. Potom sa cudujeme, ze nam zo sudov odchadzaju vysmiati pachatelia, lebo bolo porusene ich pravo na spravodlivy proces:( (slovenska justicia je osobitny pribeh). Tazko sa ale mozno cudovat pri platoch a pomeroch v PZ, ze okrem par nadsencov, ktorych system spravidla zomelie, nevedia pritiahnut skusenych a zapalenych odbornikov.
Jack
moderátor

Dantes, prepáč, ale dovolím si túto tému trocha moderovať. V prvom rade, nebavme sa tu o stave PZ SR. Neriešme tu x iných prípadov, ale len tento konkrétny, prípadne prípady podobné. Lebo na to tu je toto vlákno. Vlákno, kde si každý môže do sýtosti zanadávať na policajtov sa nachádza v sekcii "Mimo témy".
:D
A teraz k osobným skúsenostiam. Mám ich s políciou za posledné roky neúrekom. So "štátnou" aj mestskou. Hovorte si, čo chcete, ale napriek určitej nedôvere k vedeniu PZ SR a predstaveným na jednotlivých KR, mám s policajtmi v poslednom čase prevažne pozitívne skúsenosti. Nebudem tu rozprávať o prípadoch, keď mi odpustili pokutu, alebo som platil menej, než určuje sadzobník. To sú skúsenosti prudko individuálne a sem ani moc nepatria.
:arrow:
Ide skôr o to, že vždy, keď som volal, prišli. Nikdy mi nepovedali, že na mňa kašlú, alebo prečo ich otravujem. A to boli aj pomerne srandovné prípady, ako houmles na križovatke, alebo poodlamované odrazky na zvodidlách. Vždy tá komunikácia prebehla ako má a vždy poslali hliadku. O trochu horšie boli moje skúsenosti s MsP, ale to najmä preto, že im možno nikto poriadne nevysvetlil, čo to znamená profesionálne vystupovanie.
:?
Jasne, aj ja vídam policajtov, ktorí ignorujú takú, či onakú skupinu (nielen skínov, alebo ultras, ale napr. aj indiánov, či dedinskú sedlač, alebo akožemafiánkov). Lenže koľkokrát ste sa zamysleli nad tým, že nemusí ísť ani tak o zlyhanie pár jednotlivcov, ale skôr o chyby v nastavení systému? Jasne, aj ja citlivo vnímam, že u polície slúžia i kadejakí grázli. Pár ich poznám aj osobne. Isto, aj ja som sa, asi tak ako väčšina z vás, stretol s tým, že polodebil v uniforme ma chcel školiť. A... narazil. Veď možností, ako si nenechať skákať po hlave, má občan viacero. Napriek tomu by som poprosil, aby sme na webfore nezovšeobecňovali, aby sme nezkĺzali do trápnych osobných invektív, ale skôr sa snažili viesť vecnú diskusiu. Zvlášť vo vláknach, ktoré sa týkajú konkrétnych udalostí. Ďakujem každému, kto toto chápe a rešpektuje.
:wink:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Co sa tyka distributorov "prasku do peciva" ...skoda kazdej gule co ide mimo.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Akurát policajt nie je a ani nemá byť sudcom.
Reťazec polícia-prokurutúra-súd má svoje opodstatnenie.

<edit> maďarčina
Naposledy upravil/-a yarco v 09 Nov 2012, 16:37, upravené celkom 1 krát.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

cubitko napísal:Co sa tyka distributorov "prasku do peciva" ...skoda kazdej gule co ide mimo.
Plny suhlas ...
Zamknuté

Návrat na "Udalosti"