Osobne by som šiel cestou "osobnej ochrany", ktorú spomínaš, teda šiel by som za A-čkom a kúpil by som si zbraň na nosenie. Ak chceš aj vz. 58, je múdrejšie si žiadať o E pri podávaní žiadosti, ako potom zbytočne vyhadzovať peniaze za nový zbroják a kartičky.
ZP Martin a Žilinský kraj
Noo, celkom negatívny prístup máš. Ak by si si šiel za svojim, verím tomu, že by ti dali aj A. Čo sa týka zbrane do 500€, do tej sumy spadá celkom veľké množstvo zbraní, od nových, až po jazdené, takže sa treba poobzerať lepšie
Osobne by som šiel cestou "osobnej ochrany", ktorú spomínaš, teda šiel by som za A-čkom a kúpil by som si zbraň na nosenie. Ak chceš aj vz. 58, je múdrejšie si žiadať o E pri podávaní žiadosti, ako potom zbytočne vyhadzovať peniaze za nový zbroják a kartičky.
-
bus driver
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 14 years 5 months
Uz nech si zaziadas o akukolvek skupinu, nezabudni aj na sk. F.
EDIT : uz ked si si vybral vz. 58, tak by si mal vediet a pripravit sa na to, ze v niektorych okresoch velmi neradi davaju NP na tuto zbran. Ak to plati aj pre Tvoj okres, tak sa fakt dobre priprav. Lebo neznalost zakona neospravedlnuje
.
EDIT : uz ked si si vybral vz. 58, tak by si mal vediet a pripravit sa na to, ze v niektorych okresoch velmi neradi davaju NP na tuto zbran. Ak to plati aj pre Tvoj okres, tak sa fakt dobre priprav. Lebo neznalost zakona neospravedlnuje
Na rovinu povedané - pri úrovni vedomostí, ktoré prezentuješ teraz, by som ti ja osobne nedal nie len sk. A, ale ani žiadnu inú skupinu ZP. To prosím neber ako urážku, to je len konštatovanie.Aress123 napísal:pravdaže o A by som nežiadal lebo ako som sa dočítal tak to by mi nedali
Než sa v tematike trocha zorientuješ a vzdeláš (chalani ti tu linkli zopár zdrojov), sám asi zistíš, ako je to v skutočnosti s tým "to by mi nedali".
Napadá ma ešte prebíjanie.Zoidberg37 napísal:existuje ešte niečo?
-
inspiring_panini
Samozrejme pochváliť sa pred kamarátmi - načo iné by boli zberateľské exponáty?bus driver napísal:Len neviem, na jaku mariu potom povolili v tom istom paragrafe prepravovat "F" zbran na strelnicu.
(je tam uvedené "Držiteľ skupiny B,C,D,E a F zbrojného preukazu..." takže jednotlivé písmená odseku sa týkajú tej-ktorej skupiny príslušne tak, aby neboli v rozpore s ostatnými ustanoveniami zákona. Ani B-čkar či E-čkar neprepravuje zbraň za účelom výkonu zamestnania podľa c) - áno, mohli to tam napísať jasnejšie, ale...
-
inspiring_cohen
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
http://www.martinus.sk/?uItem=95890
s podávaním žiadostí a návštevou lekára/psychológa si daj pauzu, nech si osvojíš problematiku, navštív strelnicu a pozorne počúvaj a rob len to, čo ti budú hovoriť o manipulácii so zbraňou
s podávaním žiadostí a návštevou lekára/psychológa si daj pauzu, nech si osvojíš problematiku, navštív strelnicu a pozorne počúvaj a rob len to, čo ti budú hovoriť o manipulácii so zbraňou
-
inspiring_cohen
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
http://www.objekt23.sk/web/strelnica/strelecke-kurzy/
tie strelecké kurzy sú za smiešny peniaz, pokiaľ tam nepôjdeš s niekym kto má ZP, určite to bez nich nepôjde.
tie strelecké kurzy sú za smiešny peniaz, pokiaľ tam nepôjdeš s niekym kto má ZP, určite to bez nich nepôjde.
-
inspiring_cohen
-
inspiring_cohen
Na F nekupis dost nabojov na to, aby ti pre ne stalo za to ist na strelnicuZoidberg37 napísal:Zákonník![]()
Mňa by skôr zaujímalo, či skupina E má ešte opodstatnenie, keďže pokiaľ mám tlakovky, tak môžem strieľať aj zo zbrane uvedenej na skupinu F, čiže ak kúpim vzor 58 na F, tak sa vyhnem potvrdzovaniu členstva v športovom streleckom klube.
Dve najmensie spotrebitelske balenia spotrebujes velmi rychlo.