ZP Martin a Žilinský kraj

miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Noo, celkom negatívny prístup máš. Ak by si si šiel za svojim, verím tomu, že by ti dali aj A. Čo sa týka zbrane do 500€, do tej sumy spadá celkom veľké množstvo zbraní, od nových, až po jazdené, takže sa treba poobzerať lepšie :)

Osobne by som šiel cestou "osobnej ochrany", ktorú spomínaš, teda šiel by som za A-čkom a kúpil by som si zbraň na nosenie. Ak chceš aj vz. 58, je múdrejšie si žiadať o E pri podávaní žiadosti, ako potom zbytočne vyhadzovať peniaze za nový zbroják a kartičky.
bus driver
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Uz nech si zaziadas o akukolvek skupinu, nezabudni aj na sk. F.

EDIT : uz ked si si vybral vz. 58, tak by si mal vediet a pripravit sa na to, ze v niektorych okresoch velmi neradi davaju NP na tuto zbran. Ak to plati aj pre Tvoj okres, tak sa fakt dobre priprav. Lebo neznalost zakona neospravedlnuje :wink:.
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Aress123 napísal:pravdaže o A by som nežiadal lebo ako som sa dočítal tak to by mi nedali
Na rovinu povedané - pri úrovni vedomostí, ktoré prezentuješ teraz, by som ti ja osobne nedal nie len sk. A, ale ani žiadnu inú skupinu ZP. To prosím neber ako urážku, to je len konštatovanie.
Než sa v tematike trocha zorientuješ a vzdeláš (chalani ti tu linkli zopár zdrojov), sám asi zistíš, ako je to v skutočnosti s tým "to by mi nedali".

Zoidberg37 napísal:existuje ešte niečo?
Napadá ma ešte prebíjanie.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Yarco: kedysi sa tu rozoberalo to "prebijať sa môže len na športové a poľovné účely" a že čo v prípade keď športujem so zbraňou a mám len Ačko. Už ale neviem k čomu sa dospelo.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

bus driver napísal:Len neviem, na jaku mariu potom povolili v tom istom paragrafe prepravovat "F" zbran na strelnicu :roll:.
Samozrejme pochváliť sa pred kamarátmi - načo iné by boli zberateľské exponáty? :D

(je tam uvedené "Držiteľ skupiny B,C,D,E a F zbrojného preukazu..." takže jednotlivé písmená odseku sa týkajú tej-ktorej skupiny príslušne tak, aby neboli v rozpore s ostatnými ustanoveniami zákona. Ani B-čkar či E-čkar neprepravuje zbraň za účelom výkonu zamestnania podľa c) - áno, mohli to tam napísať jasnejšie, ale... :!: )
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Zasa niekto hľadá logiku v zákone č. 190/2003 Z.z. :lol: :lol: :lol:

Poďme sa baviť o futbale ...........
inspiring_cohen

Príspevok od používateľa inspiring_cohen »

Ospravedlňujem sa že sa v tom neorientujem ale začal som to vážnejšie študovať teraz cca dva dni dozadu. Chcem sa spýtať nemôžete mi odporučiť nejakú knihu.
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

http://www.martinus.sk/?uItem=95890
s podávaním žiadostí a návštevou lekára/psychológa si daj pauzu, nech si osvojíš problematiku, navštív strelnicu a pozorne počúvaj a rob len to, čo ti budú hovoriť o manipulácii so zbraňou
inspiring_cohen

Tak 21 rokov mám až vo februári. Čiže napred si to chcem ako hovoríš všetko dobre naštudovať . Preto to riešim takto skoro. Ešte dotaz ku tej strelnici. Ako normálne sa mám vybrať na nejakú strelnicu v okolí Martina poradiť sa tam alebo ako to myslíš
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

http://www.objekt23.sk/web/strelnica/strelecke-kurzy/

tie strelecké kurzy sú za smiešny peniaz, pokiaľ tam nepôjdeš s niekym kto má ZP, určite to bez nich nepôjde.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Alebo klikni na na nasu stranku :wink: link v mojom podpise, Turčianske Teplice su 25km od Martina :wink: Mame vlastnu klubovu strelnicu,dalej kurzy clenom robim aj ja :wink:
inspiring_cohen

Našiel som si ich na nete určite ich budem kontaktovať. A ďakujem vám všetkým za pomoc
inspiring_cohen

BALISTIK napísal:Alebo klikni na na nasu stranku :wink: link v mojom podpise, Turčianske Teplice su 25km od Martina :wink: Mame vlastnu klubovu strelnicu,dalej kurzy clenom robim aj ja :wink:
Super určite jedného z vás budem kontaktovať keď nato dôjde ďakujem
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Zoidberg37 napísal:kedysi sa tu rozoberalo
Však to - ohľadne strieľania so zbraňami na sk. F a prebíjania je 190-ka dosť nejednoznačná, čo vidno aj z debát tu na fóre.
Takže sk. E môže byť pre niekoho aj nástrojom, ako sa vyhnúť prípadným problémom a popoťahovačkám s úradmi.
satu
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa satu »

Zoidberg37 napísal:Zákonník :lol:
Mňa by skôr zaujímalo, či skupina E má ešte opodstatnenie, keďže pokiaľ mám tlakovky, tak môžem strieľať aj zo zbrane uvedenej na skupinu F, čiže ak kúpim vzor 58 na F, tak sa vyhnem potvrdzovaniu členstva v športovom streleckom klube.
Na F nekupis dost nabojov na to, aby ti pre ne stalo za to ist na strelnicu :-)
Dve najmensie spotrebitelske balenia spotrebujes velmi rychlo.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"