Ani mne nefunguje az po zmazani toho [url]AKI napísal:to lovec:
mne link funguje mozno ta len blokuje moj velky C.1.N:S.KY brat.
Strelba na velke vzdialenosti
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months
AKI: Kam Ti isli zasahy pred opatovnym upravenim paralaxy a po upraveni ? Ono, paralaxa sa nikdy neda odstranit uplne, aj ked ju nastavis aby si mal uplne ostry obraz nejaka paralaxa tam stale je, a rozdiel v teplote/hustote vzduchu tam ma svoj vplyv (plus zalezi na intenzite strelby - zohriaty vzduch nad hlavnou, atd.)
na zasahoch pripadne na rozptyle som to nepozoroval. Tie ulety co vidis su chyba strelca. Dva nastrely na 300m su vertikalne pretiahnute co je sposobene vlnenim vzduchu. V podstate som strielal na poskakujucu ciernu smuhu niekde do prostriedka. Dalej sa menil aj vietor medzi 1-3,5m/s z 12h.
Paralaxu som len korigoval ked som si vsimol, ze sa pri pohybe hlavy pohybuje aj osnova. To bolo ale 0,0nic MOA.
Paralaxu som len korigoval ked som si vsimol, ze sa pri pohybe hlavy pohybuje aj osnova. To bolo ale 0,0nic MOA.
Ja na sucho trenujem dlhu na plochej streche domu s vyhladom na pole.
Vzdialenosti od 250 do 1300m potom mam uz len stromy. Na puskohlade nastavujem vietor vzdialenost, paralaxu... a ''strielam'' nabojmi s gumennou zapalkou. Cielom je dostat cit pre vzdialenost, poveternostne podmienky, praca s klikmi, spravne dychanie.....
Strhavanie spuste sa da natrenovat mincou polozenou na hlavni. Pri stlaceni spuste musi zostat na mieste.
Neviem na co som este zabudol, tu na fore je dost starych harcovnikov co ti poradia viac.
Vzdialenosti od 250 do 1300m potom mam uz len stromy. Na puskohlade nastavujem vietor vzdialenost, paralaxu... a ''strielam'' nabojmi s gumennou zapalkou. Cielom je dostat cit pre vzdialenost, poveternostne podmienky, praca s klikmi, spravne dychanie.....
Strhavanie spuste sa da natrenovat mincou polozenou na hlavni. Pri stlaceni spuste musi zostat na mieste.
Neviem na co som este zabudol, tu na fore je dost starych harcovnikov co ti poradia viac.
Aj tak si mi poradil az az, skusim si takyto trening...
Mam tu pole, lenze musim ked tak zalahnut na pole na kopci a mierit dole do "dolinky" kde pestuju kapustu
ale po veceroch sa to bude dat, ked tam nikoho nebude, snad.
Myslis, ze do .223 zozeniem cvicne naboje ?
mam kopu prazdnych nabojnic, tak pripadne mozno by sa dal aj vyrobit nejaky ? 
Mam tu pole, lenze musim ked tak zalahnut na pole na kopci a mierit dole do "dolinky" kde pestuju kapustu
Myslis, ze do .223 zozeniem cvicne naboje ?
Cvicne naboje sa daju kupit. Ja som si ich vyrobil. Z pouzitej nabojnice (Prveho partizana-na to su tie naboje dobre) som vyrazil zapalky a nalepil kusok tvrdej gumy. Potom som nalisoval strelu. Naboje som strekol na zeleno (taku farbu som mal poruke) aby som ich odlisil. Farba sa mi teraz odlupuje a robi sajrajt v komore. 
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 10 months
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 17 years 11 months