Je vhodný kaliber 45 ACP na obranu voči divej zveri?

Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa majac »

tak ako pisu chlapci

pokial nezasiahnes vitalne casti, tzn. hlavne organy alebo velke kosti-chrbtica, stehene kosti atd, mas dost problem. municia s riadenou expanziou sa triesti v malej hlbke pod kozou a tym jej ucinnost znacne klesa.

tu by som videl velku prilezitost pre 9mmL FMJ, pripadne 357Mag.
inspiring_lehmann

Príspevok od používateľa inspiring_lehmann »

Bud FMJ alebo sa odporucaju aj olovene strely, ide o schopnost vniknut co najhlbsie a zasiahnut velke kosti alebo chrbticu. Raz vykonovo od .357mag ci 10Auto hore. Co som sa docital na US forach, kde maju s tymto asi najvacsie skusenosti, tak rozumne minimum do divociny je revolver v .44mag, stvor alebo sestpalec. Optimum brokova pumpa a monoliticke strely, pripadne nejaka pakova kratka puska na nieco ako 45-70 govt.
inspiring_almeida

Príspevok od používateľa inspiring_almeida »

Stále si myslím, že v našich zemepisných šírkach stačí aj tá 45 - ka. No úplne ideál je, čo sa týka zastavovacieho účinku 357.magnum, 44. magnum...tieto revolverové náboje sú ideálne v kombinácii s dlhšou hlavňou revolvera, kde sa dokáže využiť ich energia lepšie. Samozrejme treba uprednostňovať FMJ, a tie silnešie HIGH VELOCITY s čo najvačšou úsťovou rýchlosťou....... :wink:.........no a lese sa treba nahlas rozprávať, robiť šramot, potom nebudeme mať problém, zvieratá musia o nás vedieť............
majac
častý prispievateľ

a sem tam vystrelit do vzduchu...
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Do lesa sa hodia aj piráty. Rokmi overené. Na odplašenie zvery (aj prasiatok) ideálne. Netreba hneď ťahať zbraň a míňať včielky na šajby do vzduchu.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ked sa už nedajbože dostanem do situacie že bude okolo mna maco obchodiť a ja mu poviem počkaj zapalim petardu a dam ti ju do huby :lol: tak to teda u mna platit nebude,budem sa snažiť použiť to co mam ale petardu :?: :x
majac
častý prispievateľ

ale zase ked pocujes suchot v krikoch, tak taka petarda F1 nie je na zahodenie.

ta by sa aj macovi pacila :D
spherixis
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa spherixis »

lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Ono je problem vobec sa aj uhnut takemu "prasiatku"...

http://www.youtube.com/watch?v=cQhppdJj ... re=related
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Kraaaaaaaaaasne salto :!:
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

to ked vidim to video, tak mam pocit ze zo-2 9mm vcielky by ani prasiatko nezacitilo :)
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Balistik, nehovorím o macovi a už vôbec nie o situácii, kedy ho mám tri a štvrť kroku za prdelou. Máš pravdu v tom že, kým ich vytiahneš, zoberieš škrkátko, škrtneš, odhodíš a buchne to, prebehne kopa sekúnd. Ale ja vychádzam z reálnej situácie, keď som napríklad podvečer musel prejsť okolo rochniska. Takisto na blížiaceho sa zabehnutého čokla za dedinou je to veľmi osožná vec...
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Pravdu mas, hluk a ohen casto na zvierata funguju. Musis ale na to mat cas, samozrejme.

Pokial viem, v arktickych oblastiach sa bezne pri priblizeni sa k bielemu macovi najprv po nom strielaju svetlice zo signalnej pistole. Az ked ho neodplasia a nadalej sa priblizuje, dojde na rad puska prip. utek na skutri.
friendly_wilbur

Príspevok od používateľa friendly_wilbur »

A čo tak kaliber 7,62x25 Tokarev?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

v BA ta do zoologickej so zbranou nepustia a v lese zvierata spolahlivo plasia tie davy ludi, takze staci aj gumipuska
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"