ZP skupina F

sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

potom nepotrebuješ knihu na zbrane. Len na muníciu.
eager_shockley

Príspevok od používateľa eager_shockley »

Prosim vas,nevie niekto ako to je stým registrom zberatelov vojenského materialu? Platí to aj pre držitelov zbrojných preukazov skupiny F,ktorý maju zbrane do kalibru 12,7mm?Registrujete sa?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 16:33, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

No pockaj Bum, ak sa zaregistruje v zozname zberateľov vojenského materiálu, tak sa neriadi zakonom o zbraniach, ale zákonom o obchodovaní s vojenským materiálom, ktory obsahuje po novom aj pojem zberatel vojenskeho materialu. Takata osoba musi byt myslim bezuhonna, spolahliva a musela dosiahnut vek 21rok, ako u ZP.
inspiring_ganguly

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 16:32, upravené celkom 1 krát.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

tomes77
prave dnes mi dosla registracia z MOSR.
AK mas 12,7cku a civilne znacky,t.j.kupil si ju na zaklade NP.resp.vynimky,riadis sa zakonom o zbraniach.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Mna by tiez zaujimal postup ako nadobudnut vojensky material (Kde to realne kupis? Nejake veci z armady by ma zaujimali). Je to novinka u nas a ako drzitela ZP sk. F a zberatela ma to zaujima. Kludne tento moj prispevok presun do spravnej temy, kedze ju neviem uz najst :).
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

eager_shockley

Príspevok od používateľa eager_shockley »

Dakujem za vysvetlenie.Ak som to spravne pochopil ,ak mam zbrane zberatelske bez tlakoviek na NP,nie na vynimku,tak sa nemusím registrovat.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

sano2 napísal:podľa mňa, ak máš zbraň na zberateľské účely aj s preukazom zbrane, tak je to v pohode aj bez knihy. Ale na knihu asi môžeš mať aj bez preukazu zbrane. Opravte ma ak sa mýlim.
Reagujem neskoro, ale lepsie ako nikdy.
Sano - opravujem ta, mylis sa. :wink:

Vsetky zbrane, ktore mas na F-ko a podliehaju registracii, musis mat na kartickach. A ako spravne pisal dodko1, drzitel F-ka nema co spekulovat ohladne 'Zaznamovej knihy evidencie zbranie kategorie A az C (060500)', kedze ta je urcena len pre drzitelov ZL-G. Ostatne kniha to ma uvedene priamo na obale velkymi tucnymi pismenami - "Drzitel skupiny G zbrojnej licencie".
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Jardo, viem, už som sa zobudil :wink:

Ďakujem za upozornenie a vysvetlenie. :D
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Myslíte, že by sa dala zapísať 58mička na ZP sk. F? (upravená na samonabijaciu gulovnicu)
inspiring_ganguly

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 16:07, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

otazkou zostava, preco by to niekto chcel na F, ked to moze mat na E a chodit s tym aj strielat.
a ked uz F, tak preco nie rovno fullauto.
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

luke: však ked ju mam na F, môžem z nej chodiť aj strielať no nie? A v situácii v ktorej som, a v ktorej sú aj okolité kluby ma napadá práve táto možnosť. Jasné že na E je to logickejšie, ale...
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"