Nákupné povolenie

Používateľov profilový obrázok
fijet
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa fijet »

sak uvidime, dufam ze Rasto ma pravdu.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

fijet ja nehovorim, ze to ke koser so zakonom, ale kazdodennu realitu, ze i cistokrvne sportove specialy s kompenzatormi, kolimatormi ... maju majitelia na Acko.
Ked ti pridu policajti na kontrolu na sutaz (v zivote som to traposenie nastastie nezazil), tak ti nebudu kontrolovat ci to mas na A alebo E, ale ci je legal.
sundance.kid
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

ja mam kratku gulovu na A aj na E. ak nie je na E, nemozes ju zobrat napr. na sutaz do zahranicia (aspon tak pani policajtka hovorila). Prebijat mozes ak mas sk. E,D.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luke »

sundance.kid napísal:Prebijat mozes ak mas sk. E,D.
presne tak, musis byt drzitel skupiny D a/alebo E. nikde nie je napisane, ze prebijat strelivo mozes len do zbrane, ktora je zapisana na D a/alebo E.
sundance.kid napísal:ak nie je na E, nemozes ju zobrat napr. na sutaz do zahranicia (aspon tak pani policajtka hovorila)
tak isto je to aj pri eu zbrojnom pase:
§46
(3) Európsky zbrojný pas vydá policajný útvar na základe písomnej žiadosti fyzickej osobe, ktorá má miesto pobytu na území Slovenskej republiky, je vlastníkom zbrane uvedenej v odseku 2 a je držiteľom skupiny D alebo E zbrojného preukazu.

opat, nikde nie je napisane, ze zbran musi byt nevyhnutne napisana na E a/alebo D, je tam ale obmedzenie, ktore zbrane mozno vyviezt za ucelom sportu alebo polovacky.

(2) zbraň uvedenú v § 6 ods. 1 písm. a) až c) alebo dlhú samonabíjaciu palnú zbraň, ktorej zásobník a komora môže pojať najviac tri náboje a strelivo do tejto zbrane na účely výkonu práva poľovníctva alebo zbraň uvedenú v § 5 ods. 1 písm. a) až f) a v § 6 a strelivo do tejto zbrane na účely účasti na podujatí
Rasto
expert

Kidi na kolkych pretekoch v zahrani si bol? :wink:
V europskom mozes mat kludne i Ackovu zbran a strielat s nou sportovo kdekolvek si pozvany cize i v zahranici.
A ten europsky paskvil, ktory nikde nepoznaju a je tak europsky ako my sme svetovy si ani nevybavujte i tak kazdy vyvoz zbrane na sutaz abroad musite hlasit fizlom osobne, pricom je mu i pozvanka ukradnuta (samozrejme je to indi vindi).
sundance.kid
prispievateľ

ale nebol, ani pravdepodobne nebudem, ale je lepsie na zaciatku povedat nech to tam napisu ako potom riesit kolky a travit cas na policii. a ked nie ja, tak mozno niekto druhy pojde... ale uz sme OT
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Rasto napísal:nikto na slovensku nema svoju kratku gulovu zbran na E, tam sa pisu len dlhe zo zvyku. Je to diskutabilne, ale tak to proste je.
Alebo nie je :lol:
Rasťo, však ty si už dosť ostrieľaný matador aby si vedel, že zvyky PZ sa u nás líšia okres od okresu.
Napr. môjho malého Glocka mám na A, veľkého na AEF. A nechci ani vedieť, aké skupiny mám napísané na dlhú guľobrokovú hlaveň :twisted:

Rasto napísal:A ten europsky paskvil ... si ani nevybavujte i tak kazdy vyvoz zbrane na sutaz abroad musite hlasit fizlom osobne
A ako to spravíš bez EU pasu, aby to bolo ok z pohľadu zákona?
sego13
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa sego13 »

luke napísal:presne tak, musis byt drzitel skupiny D a/alebo E. nikde nie je napisane, ze prebijat strelivo mozes len do zbrane, ktora je zapisana na D a/alebo E.
Takze podla toho co si napisal, staci, ak som drzitel A,C a mozem svoju A zbran nosit viditelne.
Podla mna nespravne.
Rasto
expert

Napr pre mna je novinka, ze to mas napisane na tolko rozdielnych skupin naraz!
Doteraz som zil v tom, ze ked to budes mat na A, tak nemozes na E toboz nie na F! :shock:

Beriem spat informaciu o tom, ze v zahranici nepoznaju Europsky preukaz.
http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode ... 3:cs&page=

Ale skutocnost je nasledovna, vytlacis si pozvanku na stranke organizatora sutaze s ktorou ides nahlasit vyvoz zbrane na PZ.
Tam spisete papier, ktory si zoberies spolu s dokladmi zbrane a pozvankou so sebou a hotovo.
siver
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa siver »

Ja mám tiež krátke na A a E.
Aj Allrounda - ale ten sa blbo nosí :D
luke
častý prispievateľ

sego13 napísal:Takze podla toho co si napisal, staci, ak som drzitel A,C a mozem svoju A zbran nosit viditelne.
Podla mna nespravne.
ja sice neviem, kde v zakone si expresis verbis a to este aj na sk. A opravneny nosit zbran viditelne, ale ak sa pytas ci mozes nosit zbran definovanu §5/1 a, b, c ak si drzitelom sk. A zp, hoci dana zbran nie je zapisana na A, tak ja si myslim, ze ano.
nikde v zakone nevidim napisane, ze by ma na nosenie opravnovala karta zbrane s prislusnym pismenom.
potom ked mam zbran, zapisanu na A, tak ju nemozem pouzit na vykon sportovej cinnosti? alebo sa nemoze stat predmetom zbierky?
sego13
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 8 months

Príspevok od používateľa sego13 »

Vychadzal som z predpokladu, ze kazdu zbran priradzujes k skupine ZP.

Ak to tak je, tak potom aj prebijanie viazane k D, E je viazane ku konkretnej zbrani.

Ak to tak nie je, potom sa mylim.
sundance.kid
prispievateľ

prebijanie je viazane na sk. D,E nie na konkrftnu zbran ci je alebo nie je na prislusnych skupinach aj registrovana. Preb strelivo sa ale moze pouzit na sport a lov. Jedna zbran moze byt registrovana na viac skupin, ak vlastnis prisl sk. ZP.
Inzo
prispievateľ

Príspevok od používateľa Inzo »

Rasto: ak chces zbran TRVALO vyviezt, trvalo doviezt, drzat, previezt, docasne pouzit TU ( v SR ) potrebujes zbrojny sprievodny list.
Ak chces mat zbran so sebou v zahranici na to ta opravnuje Europsky zbrojny pas ( samozrejme tu, ktora je v nom zapisana a to na vykon sportovej strelby alebo polovnictva ). takze diskusia ci je EUZP k niecomu je bezpredmetna.
yarco: AEF na kratku gulovu je zaujimave, pretoze § 27 (5) ta neopravnuje zbran nosit alebo mat zbran v stave umoznujucom okamzite pouzitie ( teda vobec niekde nabijat ), (1) ta na to opravnuje, takze kombinovat AEF je rozporuplne...
luke
častý prispievateľ

potencialne vacsi problem by som videl vo formulacii §28/4c
"Držiteľ zbrojného preukazu nesmie mať zbraň určenú na zberateľské účely v stave umožňujúcom okamžité použitie tejto zbrane,"

zaujimava je formulacia "drzitel zp" v podobnych sa vacsinou pise aj skupina zp.

bude zalezat ci ucel zbrane urcuje jej pismeno v preukaze zbrane. z logiky veci sme sa dohodli, ze nie. ze so zbranou zapisanou na A sa moze vykonavat aj sportova cinnost a podobne.
otazkou je, ako sa urcuje, ci je zbran urcena na zberatelsky ucel alebo nie.
ja si myslim, ze drzitel zp, ktory nadobudol napr. zbran kat.A na vynimku a ma ju na zp F ju ma na zberatelsky ucel, lebo na nic ine ani v jeho pripade byt nemoze.
v pripade kratkej zbrane kat.B zapisanej na A, E, F je ju mozne pouzivat na vsetky ucely a zalezi od vole a konania vlastnika ako a na co ju chce pouzit, podla.

myslim si, ze skupiny zp netreba vykladat nejak extremne restriktivne, v zmysle, ze mozem robit prave to a len a len to na co mam skupinu zp.
ano, nosit zbran mozem len na A. ale na A ju mozem aj drzat doma a nepotrebujem na to este B.
zbierat zbrane mozem potencialne aj bez zp F, ale ked budem chciet nadobudnut napr. zbran kat.A, tak inak ako na F ju neziskam. tak to treba chapat a nie, ze ked nemam F, nemozem zbierat zbrane. alebo ked nemam E, tak nemozem ist na sutaz. opat zp E ma opravnuje na ziskanie zbrane, z ktorej mozem strielat, ktoru by som inak neziskal, ale mozem tu zbran aj drzat, a pouzit napr. na obranu obydlia a moze to byt daleko ucinnejsia zbran nez kratka gulova.

taktiez aj skupiny zp zapisane v preukaze zbrane, ked ma niekto len E, tak mu to zapisu aj do preukazu zbrane, aby bolo jasne, ze to nemoze nosit, ale ak si neskor rozsiri o A, tak som presvedceny, ze aj bez zemeny pismen tu zbran moze nosit ak zodpoveda definicii zbrane na nosenie.

v tomto duchu si myslim, ze zbran zapisana na A, E, F moze byt bez problemu nosena.
bude samozrejme zalezat na vyklade organu a ten moze byt uplne iny a podstatne viac restriktivnejsi, ale ak by to tak nebolo, tak organ by zrejme taku kombinaciu pismen nezapisal.

je vsak aj mozne, ze nad tymto skratka nikdy nikto nerozmyslal a paragrafove znenie je skratka imperfektne, s protichodnymi ustanoveniami, ktore si logicky odporuju.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"