RUGER LCP .380

inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Vlado skus ist radsej do tohoto co som ti pisal tu. Sam som mal LCP.

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=3421
inspiring_mendel

Príspevok od používateľa inspiring_mendel »

BKSL, nic proti tebe, ale ako mozes niekomu radit aby si kupil konkretnu zbran, ked ju nemas a ani si s nou nestrielal a mozno ani nevidel. Pripada mi to trosku divne. Viem ze si mal zle skusenosti s LPC a nedoporucujes ju nikomu, tomu trosku rozumiem, ale radit niekomu nieco co nemam vyskusane, alebo to sam nevlastnim je fakt divne.
Mimochodom po svete chodi viacej spokojnych uzivatelov LPCcka ako nespokojnych. :wink:
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Zalozna zbran je zbran na obranu. Obranit sa pistolou znamena trafit. Trafit v stresovej situacii znamena stirelat intuitivne. Streialrt intuitivne znamena byt "zzity" s konkretnou zbranou. Zzit sa s konkretnou zbranou znamena "nieco" s nou nastrielat a pravidelne to trenovat. Ked chytim inu zbran (aj toho isteho typu, staci mierne iny chod spuste), tak vacsinou idu prve rany inde ako chcem - coz je pri obrane klucove. Trenovat s jednou zbranou a nosit inu zbran je s ohladom na svalovu pamat a podvedomie dost nevhodne.

Preco to pisem. Pre mna osobne "zžiť" znamena mat s nou nastrielane viac ako 3000 ran. Takze by som vzhladom k jej zivotnosti na cvik potreboval jednu, na nosenie druhu (to uz sa o cene nebavme vobec). Nepovazujem na obranu za dobru zbran taku, na ktorej treba obcas natiahnut pruzinu, pripadne pozatlacat pochodujuce koliky. Mozna pred 50 rokmi to bolo ok, dnes je aj konkurencia, ktora to nepotrebuje, stoji mozna o necelych 100 eur viac a ma zivotnost RADOVO vyssiu.

Takze ak je niekto "prilezitostny" strelec a LCP chce nosit akurat na opasku, nech sa paci. Ak to niekto mysli s obranou vazne a mieni to aj patricne nacvicit a udrziavat, ta zivotnost je vzhladom k cene tristna.
inspiring_mendel

Ten kto strielava okolo 800 az 1200 striel mesacne s hocijakou zbranou vie trafit aj s hocijakou zalozkou. Cize to zhrniem, kto striela casto a meni svoje zbrane pretoze ich ma viac ako dve, tomu LPC vydrzi aj pri takom to nasadeni viac ako 5-6 rokov. Mne, alebo lepsie povedane u mna ziadna zbran nevydrzala viac ako 5rokou. Bud som ju znicil, alebo ma znudila a predal som ju. A to som mal aj take vychytavky ako DE 357mag, niekolko HKciek a Glockou. Momentalne sa hrajkam so Sigmi a nejakymi 1911kami. No ale ako zalozka mi staci momentalne LPC a ver ze s nim trafim, aj ked mi na neho vychadza mesacne mozno 50-100 vystrelov. Na trening a strelbu mam ine uz spomenute zbrane. Na to aby som si na zbran zvykol mne osobne staci takych 200-300 ran. Cize sa nestotoznujem s tvojim tvrdenim. 8)
inspiring_kepler

glockmartin to mas pravdu ze je to trochu pritiahnute za vlasy doporucovat niekomu pistol, ktoru som videl iba na obrazku.

Ide mi o to, ze LCP poznam dost dobre a uz teraz viem, ze to je len sezonna pistol.
Tento DB380 pouziva "engine" glocku pri ovela slabsom kalibry z coho vyplyva predpoklad, ze konstrukcne by s nou nemal byt problem.
Dokonca sa tam chvalia ze hlaven a zaver boli navrhnute aj pomocou "Finite Element Anylysis" co je prepocet pre mozne namahanie tej ktorej casti. Ale nikdy nehovor nikdy.
Subjektivne podla navrhu, prevedenia, recenzii a videii mam z tejto pistolky lepsi pocit ako s Ruger LCP. Je to len moj osobny nazor :-)
friendly_ishizaka

Príspevok od používateľa friendly_ishizaka »

Právě proto se snažím získat co nejvíce,podle možnosti objektivních informací od majitelů,kteří si to vyzkoušeli.Samozřejmě,že počítám s tím,že někteří ,když to dostali.do ruky a nebylo to podle jejich představ tak na to trošku zanevřeli.To ovšem nemění nic na skutečnosti,že někdo musel natahovat vzpružinu,protože zeslábla.Prostě je mizerná a to nesmí být.Nedovedu si představit,že konstruktér navrhne zbraň,která se má v době odložení zajistit zámkem procházejícím celou pistolí přez otvor pro zásobník,tedy ve stavu,kdy je uzávěr v zadní poloze zajištěný a se stlačenou vratnou pružinou,která je tím dlouhodobě namáhaná a deformovaná.Pokud je k tomu ještě tak měká,že jí musí natahovat,potom se vůbec nedivím tomu,že se pistole ,respektivě závěr nedokáže zcela zavřít.Jsem strojař,takže si dovolím tvrdit,že taková vzpružina je k ničemu,pokud ovšem nebyla takto měká vyrobená ůmyslně,protože provedení závěru má špatnou konstrukci,závěr se vrací příliž velkou silou a tvrdá vzpružina která ho má ubrzdit začne praskat.Měká sice nepraskne,ale může brzdit uzávěr příliž malým odporem,co má za následek silný náraz závěru na tělo pistole v místě dorazu a může být příčinou nadměrného opotřebení nebo i praskání rámu pistole.Měká vzpružina se při tom samozřejmě časem unaví a nestačí vykonávat dopředný pohyb uzávěru s dostatečnou silou.Toto není tvrzení,to je jen úvaha o tom,co všechno se může při "práci " pistole stát a s čím se musí konstruktér u takové miniaturní zbraně s kratičkou hlavní i krátkým zákluzem vyrovnat. Známý sovětský samopal Špagin PPŠ-41,měl pro tento ůčel na místě dopadu závěru takový fibrový dorazový špalík,no a protože za války měli nedostatek náhradních dílů,tak si ho Rudoarmějci vystrouhávali sami z dubového dřeva. Pevně doufám,že takhle neskončím s tím LCPéčkom.Vlado
inspiring_mendel

V prvej a druhej generacii je urcite pruzina maka, mozno aj vadna. Osobne si myslim ze nezvolili spravneho vyrobcu pruzin a v tretej serii tento problem odstranili. Teda aspon dufam.
BKLS, ak si pamatas ked vysiel LPC ako novy produkt, tak bol sama chvala na americkych forach a vsade same video spokojneho americkeho LPCckara, aby tak nedopadla aj tebou spomanuta pistol. 8) Osobne si uz davam na amikov pozor a cakam co bude casom v reale. Nieco podobne si mohol vidiet aj u niektorych modelch Kahra, v amerike sama chvala az do neba a v cechach nepresli skusobnou a celu varku vratili spat a aj dalsiu a aj tu tretiu az to tusim prestali ponukat. :wink:
friendly_ishizaka

No také doufám,že ta třetí serie bude lepší.Jinak na YOU-TUBE je dost o LCP a jaké má nedostatky.Aby Vás nepomýlila moje čeština,já se zdržuji na východním Slovensku,takže při té příležitosti se ptám,či někdo ví o dobré prodejně v Košicích nebo Prešove.Už jsem to psaní na téhle stránce částečně zvládnul a ráno se musí do roboty.Takový je život. Přeji dobrou noc.Vlado.
inspiring_kepler

Prave teraz cakam na papiere od ceskej policie pre dovoz Kahr PM9 z CZ :-)

Je pravda ze Ruger LCP dokonca pri pade na zem v seriach do c. 370 sam vystrelil :-)
Ja som uz mal original LCP s inym spustovym mechanizmom.
Mal som cislo 371 co by mala byt 3.seria.
Vsetky moje problemy s LCP su dost podrobne opisane v tomto vlakne len si ho treba precitat od zaciatku :-)
inspiring_mendel

BKSL, jak tak sledujem tak ty si vyberas same vychytavky, co sa zbrani tyka. No ale zrovna tento model by mal byt ok, teda mozno. Prajem pevne nervy pri reklamackach a zhanani doplnkov a suciastok. :)
inspiring_kepler

Ak sa to s tym Kahr PM9 nepodari, tak potom kupim Walther PPS a ak aj ten bude zly, tak sa vratim spat a kupim znovu Glock26 :-)

Glock26 je najlepsia pistol aku poznam.
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Chlapi,ja BKSL chapem. Mal som jeden z prvych HK USP u nas,prvy titanovy Taurus 617,jeden z prvych Glockov v 357SIG. Prosto su ludia,co ich laka skusat nieco nove. :) Keby taki neboli,doteraz by sa mozno strielalo perkusakmi :D Inak z tych novych "umelohmotnych" kratkych zbrani sa mi momentalne najviac pozdava revolverik od Taurusa. Ale zatial som nic blizsie o nom nenasiel.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

BKSL napísal:Glock26 je najlepsia pistol aku poznam.
no, najlepsia asi nie, ale ked si porovnam vykom naboja, cenu, zivotnost a spolahlivost s LCP, tak aj napriek tomu, ze je krapet vacsia, je to jednoznacne favorit. Toliko moj nazor na vec.
friendly_ishizaka

Glock 26 je nepochybně vynikající zbraň.Či je nejlepší je otázka názoru,absolutně něco nejlepšího neexistuje.Může být jenom řada vynikajících výrobkú porovnatelné kvality a výkonu,každá v něčem lepší v ňečem horší.Takových pistolí je celá řada.Každý si vybere co mu sedí.Porovnávat Glock 26 s Rugerem LCP se nedá,jsou to naprosto odlišné kategorie.Glock se svou váhou 560 gr je dospělá velká a těžká pistole,která se určitě nedá nosit v trenírkách.LCP neváží ani polovičku.Náboj 9mmLuger a 9mmBw se taktéž nedá porovnat je to řádově o něčem jiném.
inspiring_almeida

Príspevok od používateľa inspiring_almeida »

Vlado, jednoznačne ti odporúčam kúpiť ruger LCP, tá zbraň je priamo stvorená na skryté nosenie, vystriedal som veľa zbraní rôznych kalibrov a veľkosti a všetky mi ležali v trezore, tak na čo mi vlasne boli? A LCP mám stále pri sebe, zmestí sa do vnútorného vrecka saka, do vrecka nohavíc, do plaviek a načo mám strielať z toho 1000 rán nechápem...doteraz som strelil 24 rán pri každej návšteve strelnice 6 z 8 metrov všetko v čiernom, ani jedna zadržka, tak na čo mám z toho strielať viac, účel spĺňa...300 rán za 1 návštevu strelnice vystrelím z K100, ale K100 leží potom v trezore a LCP mám všade, aj keby mala životnosť 6 rán tak ju kúpim, lebo účel plní a tu nie sme na divokom západe, že ku konfliktnej situácii s prestrelkou príde každý týždeň...asi toľko :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Smith & Wesson a Ruger"