Vyskytli sa 9x19 EFMJ niekde na Slovensku,nejaký dodávateľ,predajňa ? Objednane to mam asi pol roka v 3 predajniach a nič z toho
Kde je ten obchodnícky duch slováka,ked môže pýtať aj 1€ /kus
V utorok idem skusit zlomit Milatu na objednanie Guard Dogov v .40S&W , drzte palce. Ved pri tomto strelive by si mohol kludne uctovat 40-50 Euro za krabicku.
Hej viem a slak ma ide trafit ked sa pozeram na cenu 23$ za krabicku na nete.
Ale bral by som to aj za tu cenu 2-2,5 Eura za naboj, 50 do terca na strelnici nech viem ako sa to chova pri rychlej a mierenej strelbe ( ale urcite velmi prijemne ked je ta strela taka lahka ) a dalsich 50 na nosenie. Neplanoval by som to kazdodenne strielat
mozno trosku OT, ale ti co nosite v komore, ako riesite opotrebuvanie prvych 2 nabojov neustalym nabijanim a vybijanim? ide samozrejme o to ze to su naboje za 1-2€/kus a nie su az tak jendoducho nahraditelne.
Luke: takýto typ nábojov by som do komory nabíjal ručne, čiže pod vyťahovač a pomaly spustiť záver. A asi by som vymyslel spôsob ako ich rozoznať, ktorý už v komore bol a ktorý nie a raz za čas to menil.
riešite <i>oviny.
Normálne mám napáskované EFMJ 6+1ks, raz za 2 týždne keď prídem na strelnicu vypáskujem všetko do čapice. Pri odchode zo strelnice napáskujem a neriešim, ktorý bol prvý... po roku žiadne badateľné zmeny
@ Zoidberg: pri .45 ma strela 165gr, ale velkost/tvar 185gr. Prach je subjektivne rychlohoriaci a P+ oznacenie. Mam dojem ze je to cele navrhovane na kompakty/subkompakty s kratkou hlavnou. Asi preto je aj na krabicke napis "low recoil". Subjektivne: spatny raz porovnany s 230gr aresmi, alebo SB je polovicny az dvoj-tretinovy v prospech EFMJ.
@ luke: menim komplet poradie po cca tyzdni nosenia a pravidelneho vybijania. po troch mesiacoch idu do krabicky a davam nove. Tento system a moje zasoby mi davaju moznost ze opakovanie nastane po cca roku. Problem vsak je ze stely viditelne oxiduju. Urcite to nebude mat vplyv na funkciu, no nevyzera to dobre.