Lekarsky posudok o zdravotnej spôsobilosti
marsher: a je nejaká zákonná prekážka uzatvoriť tú dohodu s obvoďákom o poskytovaní zs ?
Myslim, ze tu nejde o nejaku osobitnu zmluvu, ktoru treba kvoli tomu uzavriet. Ta dohoda spociva v tom, ze ta lekar v specializacii vseobecne lekarstvo pre dospelych prijme do stavu svojich pacientov, drzi tvoju zdravotnu dokumentaciu atd. Random lekar to len na zaklade navstevy bez dokumentacie asi nespravi.
Ako vravi dantes jedna sa pravdepodobne o zmluvu s obvodakom za ktoru dostava kapitaciu.
A zda sa podla rychleho hladania ze prave to je kamen urazu pri zahranicnom poistencovi.
Podla toho co som nasiel ako skusenosti ludi s obvodakmi a zahranicnou poistovnou, potencialne riesenie je najst obvodaka ochotneho riesit zmluvu s clovekom so zahranicnou poistovnou (hoc na tych 6 mesiacov co je zda sa najkratsie mozne trvanie zmluvy) alebo sa dobrovolne zdravotne poistit na SK kym sa vyriesi posudok - neviem ci to ale moze skomplikovat zivot inym sposobom.
Kazdopadne, cokolvek dalsie odo mna je uz spekulovanie, len som chcel povodne napisat ze 190/2003 vravi, ze to musi byt “tvoj” obvodak co robi posudok a nemozes uplne ist za nahodnym.
A zda sa podla rychleho hladania ze prave to je kamen urazu pri zahranicnom poistencovi.
Podla toho co som nasiel ako skusenosti ludi s obvodakmi a zahranicnou poistovnou, potencialne riesenie je najst obvodaka ochotneho riesit zmluvu s clovekom so zahranicnou poistovnou (hoc na tych 6 mesiacov co je zda sa najkratsie mozne trvanie zmluvy) alebo sa dobrovolne zdravotne poistit na SK kym sa vyriesi posudok - neviem ci to ale moze skomplikovat zivot inym sposobom.
Kazdopadne, cokolvek dalsie odo mna je uz spekulovanie, len som chcel povodne napisat ze 190/2003 vravi, ze to musi byt “tvoj” obvodak co robi posudok a nemozes uplne ist za nahodnym.
Áno, práve nad tou "dohodou o poskytovaní zdravotnej starostlivosti" som uvažoval, t.j., že to má byť "môj" obvoďák. S tým, že si to zaplatím samozrejme počítam a vyžiadať si výpis z dokumentácie od súčasného obvoďáka (ČR) a dať ho doktorovi na Slovensku by nebol problém - t.j. nedával by razítko "naslepo niekomu o kom nemá info".
Riešenia, ktoré teda prichádza v úvahu:
- SK doktor ochotný riešiť dohodu/zmluvu s človekom so zahr. poisťovňou
- Dobrovoľné poistenie na Slovensku ako samoplatca (nejaké poisťovne majú komerčné poistenie)
- Čosi som pozeral o S1 formulári, to by možno šlo využiť
Každopádne ďakujem všetkým za odpovede.
Riešenia, ktoré teda prichádza v úvahu:
- SK doktor ochotný riešiť dohodu/zmluvu s človekom so zahr. poisťovňou
- Dobrovoľné poistenie na Slovensku ako samoplatca (nejaké poisťovne majú komerčné poistenie)
- Čosi som pozeral o S1 formulári, to by možno šlo využiť
Každopádne ďakujem všetkým za odpovede.
Poistovna je tu podla mna vedlajsia, ta zodpoveda len za uhradu zdravotnej starostlivosti, ktoru lekar poskytne. Su vseobecni lekari (samozrejme aj ine specializacie), ktori sa na cudzincov zameriavaju a niektori dokonca ani nemaju zmluvy s poistovnami. Tam je to vsetko na priamu uhradu pacientom. V pripade posudku by peniaze nemali hrat rolu, pretoze toto poistovna aj tak nehradi, preto si to kazdy musi platit podla cennika lekara, aj ked svojho obvodaka ma. Maximalne ta ten lekar pumpne trocha viac, ale nemal by to byt velky rozdiel oproti tomu, co platime u obvodakov.
Problem bude ta dokumentacia, niekto moze mat problem dat posudok pacientovi, ktoreho predtym nevidel a nevidi do jeho pocientskej knizky (online evidencia diagnoz, zakrokov, dlhodobo uzivanych liekov, hospitalizacii...).
Problem bude ta dokumentacia, niekto moze mat problem dat posudok pacientovi, ktoreho predtym nevidel a nevidi do jeho pocientskej knizky (online evidencia diagnoz, zakrokov, dlhodobo uzivanych liekov, hospitalizacii...).
Ako hovorím, nemám na Slovensku zdravotné poistenie, prišiel som podľa adresy k obvoďáčke, povedal jej že "teraz bývam tu, som samoplátca", a bolo.