Úpravy

Používateľov profilový obrázok
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

Martin. napísal:Je to rovnaká situácia ako keď si skrátiš pažbu na dlhej keď ti je dlhá, teda aspoň ja to tak vidím.

A k tomu nákupnému: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=8114
Pazba na dlhej nema V.Č. a v pripade potreby sa da nahodit dalsia. Jedine preco nie som si isty touto upravou je to, ze telo do ktoreho by sa robil zasah ma seriove cislo. I ked v praxi sa to da prirovnat k navrtaniu otvorov do dlhej koli prirobeniu kamena na montaz optiky.
Podla mna by bolo najlepsie ist na PZ a aspon sa ich na to opýtať a v prípade kladnej odpovede si od nich vypýtať lajstro.
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Taka otazka, mozno blba: na zaklade coho sa 'domace' upravy povoluju na sucast zbrane?

PZ by som bral s rezervou, vsak vieme preco...
Martin.
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Martin. »

Ferri719 napísal:
Martin. napísal:Je to rovnaká situácia ako keď si skrátiš pažbu na dlhej keď ti je dlhá, teda aspoň ja to tak vidím.

A k tomu nákupnému: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?t=8114
Pazba na dlhej nema V.Č. a v pripade potreby sa da nahodit dalsia. Jedine preco nie som si isty touto upravou je to, ze telo do ktoreho by sa robil zasah ma seriove cislo. I ked v praxi sa to da prirovnat k navrtaniu otvorov do dlhej koli prirobeniu kamena na montaz optiky.
Podla mna by bolo najlepsie ist na PZ a aspon sa ich na to opýtať a v prípade kladnej odpovede si od nich vypýtať lajstro.
A čo to mení na veci či tá daná časť je označená V. Č. alebo nie? Nie je to hlavná časť zbrane a aj keby bola tak idem za puškárom a ten to spraví. (skracovanie hlavní sa bežne robí vrámci kategórie danej zbrane)

Takže ak to beriem podľa teba tak napr ak si chcem ísť dať spraviť závit na hlaveň mám ísť na PZ? Nevidím v tom význam.. a to patrí medzi hlavné časti zbrane s V.Č..

A ešte jedna otázka ak by ten mlok nemal V.Č. na tom plaste uvažoval by si rovnako alebo nie ?
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

ja len ze aby ste nemarnili cas zbytocnou debatou, tak pazbu uz skracovat nemienim.
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Podla toho ako to chapem ja, povolenie na nejaku upravu zbrane treba, ak dojde ku zmene charakteru zbrane, ale vymene hlavnej casti zbrane alebo zmene, ktora ma za nasledok zmenu vyrobneho cisla zbrane. Zmeny a zasahy na hlavnych castiach zbrane by mali byt vykonane puskarom, vsetky ostatne zmeny si moze, podla mna, robit doma kazdy sam (tuning atd...).
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

o skracovani hlavne a zazitkoch s PZ by tu poniektori vedeli rozpravat. Je to skoro ako so vsetkym, zavisi najma od ludi co to tam maju pod palcom. Ak by na tom plaste nebolo VC a ram by sa kupit bez NP a ZP, nebal by som sa skracovania a mal by som este jeden nahradny.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Trosku OT: Mate skusenosti s porovnanim strelby so subkompaktom a fullsize rovnakej modelovej rady (na znacke nezalezi)? Ide mi o to, ci je zbran vyrazne nestabilnejsia. Na mojom kompakte (k100 P1 mk6) je myslim rukovat standardnej dlzky, ale malicek sa opiera uz len tak do poctu. Na subkompakte s kratsou rukovatou od vyrobcu, by uz mi uz zrejme poriadne naplno nezaberal ani stvrty prst. Hold, strielat som s tym neskusal.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

"vyrazne nestabilnejsia" je veľmi individuálny pojem, závisí to do značnej miery aj od úrovne strelca.
Tam, kde začiatočník nepociťuje takmer žiadny rozdiel, môže skúsenejší strelec cítiť značný. (*)
Podobne je to s pociťovaním rozdielov streliva napr. 7.5g vs. 8g vs. 9g.

Mne osobne sa napr. zo subkompaktu G26 síce roky strieľalo dobre, ale už prechod na kompakt G19 som pociťoval ako výrazný nárast komfortu streľby. Neviem ale, či by som to rovnako ocenil, keby som G26-ku opustil už po povedzme polroku či roku, skôr nie.

(*) nevraviac o tom, že jedna vec sú pocity a druhá vec fakty. Môžeš mať napr. nádherne dokonalý pocit, že zo subC páliš takmer rovnako rýchlo a presne ako z fullsize, ale timer ti môže ukázať úplne inú realitu. Pocity pri hodnotení výkonu obvykle stoja za starú bačkoru.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

el_fuego333 napísal:Trosku OT: Mate skusenosti s porovnanim strelby so subkompaktom a fullsize rovnakej modelovej rady (na znacke nezalezi)? Ide mi o to, ci je zbran vyrazne nestabilnejsia. Na mojom kompakte (k100 P1 mk6) je myslim rukovat standardnej dlzky, ale malicek sa opiera uz len tak do poctu. Na subkompakte s kratsou rukovatou od vyrobcu, by uz mi uz zrejme poriadne naplno nezaberal ani stvrty prst. Hold, strielat som s tym neskusal.
first naci grammar: modelovy rad a nie modelova rada. Radu Ti mozem dat ako pouzivat modelovy rad alebo manzelkyn riad :)
nestabilitou myslis vyklzavanie z ruky, dlane?
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Chlapi, potreboval by som poradit. Na G 17, 3.generacie som vymenil tieto veci : http://www.glockparts.com/Detail.aspx?PROD=7295&CAT=705 , http://www.glockparts.com/Detail.aspx?PROD=7236&CAT=741 , http://www.glockparts.com/Detail.aspx?PROD=6817&CAT=741 , http://www.glockparts.com/Detail.aspx?P ... 31&CAT=741 . Po vymene tychto pruzin je spust neskutocne makka, no objavil sa problem s neodpalovanim nabojov, niektore odpali az na druhy pokus. Neodpaleny naboj ma velmi slabu stopu na zapalke. Na glockparts.com je aj upozornenie, aby sa nepouzivala spolocne 4lb pruzina udernika so sportovou pruzinou spuste. Ked som vratil spat povodnu pruzinu spuste, udernik uz naboje odpaluje spolahlivo, no spust citelne stvrdla. Jednym predajcom mi bolo odporucene vymenit povodny udernik za nieco podobne ako toto : http://www.midwayusa.com/product/380414 ... uctFinding , vraj to bude spolahlivo odpalovat naboje aj ked tam ponecham tu sportovu pruzinu spuste spolu so 4lb pruzinou udernika. Kedze na ten odlahceny udernik su pozitivne aj negativne ohlasy na roznych forach, neviem, komu mam verit. Tiez to nestoji 5 eur, aby som to riskol. Aky je Vas nazor ? Pouzivate niekto ten odlahceny udernik ? Pomohol by mi pri mojom probleme s neodpalovanim nabojov ?

P.S.
Glock pouzivam len sutazne, nenosim ho.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Ake strelivo, konkr. zapalky pouzivas?
Nie, ten odlahceny udernik nepouzivam a verim skor v jeho praskanie.
Riesenie je zvyknut si na tvrdsiu pruzinu. Je to cena za vyssiu spolahlivost alebo prejst na XDM kde je plne predopnuty udernik.
Edit: ako pozeram, tak titanovy je lacnejsi ako fabricka originalka. A ked pozeram a citam lepsie tak je to stale len ocel.
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Bud driver: GLock gen. 4 ? ... ak ano, tak s chodom spuste/odporom nic moc nespravis. . Este sa daju okrem uplneho vylestenia klznych ploch troska zaoblit hrany na poistke a odstranit ten dementny hrb na casti spuste, ktora sa klze po pistke.
Najlepsou cestou je zmena geometrie spuste. Ak chces ozvi sa mi do PM, vysvetlim ti, co treba spravit

Ja osobne by som na pruzinu udernika nesahal. Kombinacia slabsia pruzina udernika + odlahceny udernik by mohla spolahlivo fungovat, ale je to vhodne riesenie iba pre IPSC/IDPA. Tam sa proste zmieris s tym, ze vymena udernika kazdu sezonu ti stoji za trosku lahsiu spust. Na nosenie imho zbytocnost.

Takisto ako sa strelci s Shadowmi zmieria s tym, ze odladena spust = vymenit ozub na zachyt kohuta kazde +- 2 sezony.
Naposledy upravil/-a cubitko v 10 Apr 2014, 19:27, upravené celkom 1 krát.
bus driver
častý prispievateľ

Strelivo pouzivam SB Nontox, prebijance Alsa a vlastne prebijance so zapalkou SB. To neodpalenie naboja pri prvom pokuse so slabym odtlackom udernika na zapalke robilo pri vsetkych spomenutych nabojoch a zacalo to robit az po poslednej vymene pruziny, a to konkretne 4lb pruziny udernika ( pruziny som nemenil naraz, ale postupne ).
To cubitko : mam 3.generaciu
cubitko
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

V takom pripade neblbni. Poriadne vsetko prelesti podla navodu
https://www.youtube.com/watch?v=0XJxltxvAo4

vymen spustovu pruzinu, konektor a budes mat spust ako vino
Naposledy upravil/-a cubitko v 10 Apr 2014, 19:41, upravené celkom 1 krát.
bus driver
častý prispievateľ

O.K., idem lestit.
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"