Fotky Sa vz. 58 a jej tuning

Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Registered for: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ja som za fotakom, ale dobre info. Vsak sme davali zelene pozadie, nech si kazdy spravi pozadie podla vlastnej orientacie... ci uz USA, ci Russia :)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Mesi
a nejake s peknymi babami nebudu? 8) :twisted:
Mesi
moderátor

Electron, zatial to nie je v plane, ponevac mu bolo povedane, ze je to prilis tazke. Ale dodaj zeny, budu fotky. 8)
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Mesi: Ta ponuka na osvetlovaca stale plati :twisted:
inspiring_tesla

Príspevok od používateľa inspiring_tesla »

Nejake dojmi zo sparc dvojky?
Mesi
moderátor

Nepatri to sem, mozem ti napisat par postrehov do PM.
omega51
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Po dlhom čase som sa dostal k tuningu 58-my.
Pažba, predpažbie, pištoľová rukoväť, lícnica od FabDefence, kompenzátor, kolimátor by Rasťo, popruh, uchytenie popruhu, obojstranný vypúšťač zásobníka Kingun, záchyt záveru Gunexpert, obojstranná poistka Gunexpert, skrátené zásobníky, zbrúsené zásobníky (aby vypadli pri vypustení zo zbrane), upravená spúšť.
To by asi stačilo :D
Prílohy
DSC_1192.JPG
DSC_1171.JPG
DSC_1169.JPG
DSC_1168.JPG
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Pekne viac z nej nevytiahnes, uz si ju len uzivat :-)
inspiring_jennings

Príspevok od používateľa inspiring_jennings »

To omega51: Keď už sme pri tej poistke, čo obnáša jej inštalácia a používanie, žiadne úpravy pri inštalácii? Ako vlastne funguje, keď točí len o 45 stupňov? Poškuľoval som po nej aj ja, lebo priznajme si, 58-čka je v ovládaní ako pre ľaváka, s pákou záveru mi to až tak nevadí, ale tá poistka by mi zrovna sedela na ľavej strane...
omega51
prispievateľ

Inštalácia poistky vyžadovala puškára, bolo z nej treba trochu zbrúsiť a prispôsobiť. Založiť sa ju podarilo aj mne, len nefungovala,možno domáci kutyil.sro by to zvládol :D. Na 858 by vraj mala sadnúť v pohode bez problémov. Funguje dobre, ovládanie hlavne pre ľaváka podstatne lepšie. Má ozaj krátky chod, vidno to dobre na fotkách Gunexpertu:
zaistené:
http://files.sa58.cz/200016466-38271392 ... 00x600.jpg
odistené:
http://files.sa58.cz/200016465-63182641 ... 00x600.jpg
Samozrejme má len 2 polohy.
Naposledy upravil/-a omega51 v 30 Mar 2015, 10:11, upravené celkom 1 krát.
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

po absolvovani demoverzie kurzu RDA s 58 mi zacala ta standardna poistka normalne vyhovovat a zvykol som si na nu. Ta sa prepina vnutornym hankom ukazovaka pravej ruky. Inak pekna uprava. Rastov kompik je uplne super co sa pouzivania tyka.
inspiring_jennings

To omega51: Vďaka za poznatok, som zvedavý na poznatky z dlhšieho používania, potom napíš...

To Ferri719: To je síce pravda, ale mám na to asi neštandardné prsty a tvrdú poistku, nie je problém odistiť ukazovákom, ale zaistiť ju ukazovákom, vyžaduje to trochu prehmat, preto uvažujem nad touto poistkou... Nie je to vec, ktorá by bola akútna, skôr mi ide o poznatky a možnosti... Je zároveň aj rozdiel medzi úpravami, ja mám úpravu od KolArmsu, kde poistka pre samonabíjaciu činnosť má polohu vzdau, u niektorých je to poloha dopredu a tá by zrovna stačila, preto ma to zaujíma, ako túto zmenu posúdi užívateľ, čo ju má... V lete chcem ísť tiež na jeden z kurzov, tak možno sa dozviem, ako to je lepšie s origo poistkou...
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Chopper911 napísal:ja mám úpravu od KolArmsu, kde poistka pre samonabíjaciu činnosť má polohu vzdau, u niektorých je to poloha dopredu ...
tak taku som este nevidel, ale mozno je to tym , ze som v zivote videl malo

ja by som na vz58 chcel poistku s chodom 45' ale otocenu o nejakych 120' dopredu , tak ako na AK = dopredu hore zaistene, dopredu dole odistene
inspiring_jennings

To roman: Myslené je tým, že je klasicky, poloha dolu, zaistené, poloha vzad= jedna strela, poloha vpred neaktívna, ale niekde som videl, že je úprava (neviem od koho, možno sa mýlim), že poloha vpred je odistené pre jednu strelu...

A to je tiež zaujímavý nápad, možno aj to sa dá spraviť...
omega51
prispievateľ

Poistku typu AK som mal na Tigrovi, bola dobrá, ale toto sa mi ovláda lepšie. Ide to ľahko, ovládam to ukazovákom ľavej ruky, viem zaistiť aj ľavým palcom.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "