Walther P22 - názory, skúsenosti?
- Igoca
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 11 months
- Kontaktovať používateľa:
Škoda že je Waltrík z hovnokovu. Mal som plynovku - rýchlo preč ! A teraz keď chcem kúpiť " malú chutnú 22ku " čítam a des a hrúza, mhm, škoda !
Nie je niekto z Liptova, kto dá ošáhnuť a streliť Walther P22? GrandPowerK22 je na mňa priveľká aj v kompakte, Mosquito ešte priveľké, moc nereže a Glocka M22 nechcem ! http://www.zbrane-frano.sk/main.php.
Mať tak na Ruger standart:
edit: myslel som tento krátky: http://www.ruger-firearms.com/products/ ... index.html
Nie je niekto z Liptova, kto dá ošáhnuť a streliť Walther P22? GrandPowerK22 je na mňa priveľká aj v kompakte, Mosquito ešte priveľké, moc nereže a Glocka M22 nechcem ! http://www.zbrane-frano.sk/main.php.
Mať tak na Ruger standart:
edit: myslel som tento krátky: http://www.ruger-firearms.com/products/ ... index.html
Naposledy upravil/-a Igoca v 02 Nov 2009, 16:54, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_ganguly
Myslím, že pri strelive do Waltríka nie je potrebné rozlišovať "drahšie" a "lacnejšie" strelivo - podľa mňa cena streliva stúpa s jeho homogénnosťou, teda technickou "presnosťou". Pri 8cm hlavni je presnosť akurát na zábavu, takže pre zábeh vhodné akékoľvek HV strelivo, na ďalšie strieľanie rovnako... čajíčky a subsoniky neobtiahnu! V každom prípade ochranu sluchu, HV z tej krátkej hlavne sú rany skoro ako magnum!!!werewolf napísal:No tak po dlhých uvahach v mojej situácii som sa rozhodol teda, že si kupim P22. chcem sa vás opýtať kto máte waltra ako ste ho zabehávali? treba vystrielať to drahšie strelivo a potom prejsť aj na lacnejšie alternatívy? alebo používať to drahšie stále? poradte pls
Pred samotným "zábehom" by som v každom prípade doporučoval minimálne dve ladiace úpravy na Waltríkovi - zaoblenie hrany kohúta a zaoblenie hrán na "packách" tiahla spúšte. Bolo spomínané kdesi dááávno späť...
Okrem toho kadekto doporučuje mazať drážky puzdra záveru suchým mazivom - teflón, molyka. Vraj naberie menej sajrajtu zo spalín a menej opotrebuje drážky. Ja som tam kvapol motorový olej čo mi zvýšil na dne fľašky po dolievaní môjho približovadla...
Okrem toho kadekto doporučuje mazať drážky puzdra záveru suchým mazivom - teflón, molyka. Vraj naberie menej sajrajtu zo spalín a menej opotrebuje drážky. Ja som tam kvapol motorový olej čo mi zvýšil na dne fľašky po dolievaní môjho približovadla...
-
inspiring_agnesi
-
inspiring_agnesi
-
inspiring_agnesi
Aký problém? Vyhodíš zásobník, obtiahneš, skontroluješ komoru. Kohút zostane natiahnutý. Nechtom povolíš kulisu pod hlavňou a stiahneš dole až na doraz, potom potiahneš záver celkom dozadu až sa vysunie z koľajničiek, naddvihneš a pohybom dopredu zosunieš z hlavne. Pružina a vodítko vypadnú samé.
Skladanie detto opačným koncom. Držíš pištoľ kolmo hore, posadíš na miesto vodítko s pružinou, zasunieš do pružiny ten malý "bazmeg". Kohút natiahneš, zásobník je samozrejme na stole a nie v zbrani! Kulisu pod hlavňou preveríš, či je celkom odtiahnutá, nasunieš záver na ten malý čierny "bazmeg", potom na hlaveň, stiahneš celkom dozadu, jemne pritlačíš nadol smerom na kohút a pohybom dopredu fixuješ v drážkach. "Bazmeg" medzitým sám spadol a pohľadáš ho na zemi. Kulisu zaistíš zatlačením nahor, vložíš zásobník a spustíš kohút. Toť vsjo

Skladanie detto opačným koncom. Držíš pištoľ kolmo hore, posadíš na miesto vodítko s pružinou, zasunieš do pružiny ten malý "bazmeg". Kohút natiahneš, zásobník je samozrejme na stole a nie v zbrani! Kulisu pod hlavňou preveríš, či je celkom odtiahnutá, nasunieš záver na ten malý čierny "bazmeg", potom na hlaveň, stiahneš celkom dozadu, jemne pritlačíš nadol smerom na kohút a pohybom dopredu fixuješ v drážkach. "Bazmeg" medzitým sám spadol a pohľadáš ho na zemi. Kulisu zaistíš zatlačením nahor, vložíš zásobník a spustíš kohút. Toť vsjo
-
inspiring_agnesi
Je to jedna zo štyroch poistiek:
- manuálna na závere v zaistenej polohe (dole) znemožňuje výstupkom dopad kohúta na úderník a súčasne blokuje zubom pohyb úderníka
- pádová poistka blokuje pohyb úderníka, pokiaľ nie je celkom stlačená spúšť
- zásobníková poistka znemožní spustenie SA aj DA naťahovanie, pokiaľ nie je zásobník v zbrani
- inerciálny úderník (je kratší ako vzdialenosť medzi spusteným kohútom a dnom nábojnice)
...už len nezabudnúť aj na bezpečný sex
- manuálna na závere v zaistenej polohe (dole) znemožňuje výstupkom dopad kohúta na úderník a súčasne blokuje zubom pohyb úderníka
- pádová poistka blokuje pohyb úderníka, pokiaľ nie je celkom stlačená spúšť
- zásobníková poistka znemožní spustenie SA aj DA naťahovanie, pokiaľ nie je zásobník v zbrani
- inerciálny úderník (je kratší ako vzdialenosť medzi spusteným kohútom a dnom nábojnice)
...už len nezabudnúť aj na bezpečný sex
-
inspiring_agnesi