Puskohlady

Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Turbiak: Mne osobne zasa ten samostatny krizik v strede S&Bcka moc nesedi, ale kolko ludi tolko chuti :wink:

Rozdiel v hrubke tych krizov tam naozaj mas a znacny:

S&B P4F - hrubka 0.13"/3.302mm na 100 yardov
Premier Gen2 XR - hrubka 0.075"/1.905mm na 100 yardov

Cize ten S&Bckovy je naozaj skoro dvakrat tak hruby (presnejsie o cca 75% hrubsi).

Stare PMII 5-25ky ktore mali Premierom nahodene Gen2XR osnovy sa rozpredali velmi rychlo, a aj pouzite kusy maju dobru resell value, ale samozrejme ze dobry je ten aj ten, je to len vecou zvyku. A USMC odstrelovaci maju v tych ich novych Premieroch Gen2 MilDot (kedze XRko je na malych priblizeniach dost tenke, a americka odstrelovacska skola uci strelbe s klasickym mildotom a pri mensich zvacseniach).

Gunslinger

P.S.: Gulas bude po 1eure (zato krajec chleba bude 5eur... bude treba prefinancovat nove terce... :twisted:

Edit: Doplnam to sem - ako to ma ten najnovsi neviem, ale stary PMII mal ten Zero Stop rieseny fyzicky - spodom vezicky - pri zeroingu S&B si musel imbusom povolit tie dva cerviky a nakoniec si vezicku posadil na doraz, cize nedalo sa ist do 'minusu'. Premier nech uz tym flip-systemom na-zero-ujes kdekolvek ti dovoli ist presne 5 klikov do minusu.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

xx
Naposledy upravil/-a TURBIAK v 04 Nov 2010, 20:01, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger
moderátor

Turbiak: Mhm, presne tak :-) Ale az zacnes viac chodit na sutaze, a budes strielat povedzme tu popularnu 'sikmu A4ku' (sprav si perom na obycajny papier sikmu ciaru z dolneho rohu do horneho, a potom daj na 70m tri rany 'na ciaru') a potom mi zopakuj tu vetu hore o 'zbytocne' tenkej osnove... :lol: Alebo si postav male vajce na 300m, alebo si aj na 100m zahraj 'sniper poker' s prekrytymi kartami... To je len par prikladov, v realnej taktickej strelbe zvycajne nestrielas na terc s kruhmi a ciarami ktore sa daju pekne 'zrovnat' do osnovy :wink:

Bateriu na PRku som zatial nemenil, a neverim ze ju budem menit 3krat do roka :lol: navyse aj za sera alebo minimalneho svetla osnovu PRka vidim dobre a nepotrebujem prisvietenie, a ten problem s 'ultratenkou' osnovou maju len niektori strelci aj to len pri tych najmensich zvacseniach (5x, 6x, a pod.)

A ano, aj P4F je rokmi overena a oblubena osnova, ale ked sa pozries s akymi osnovami (a zvycajne SFP) strielaju ultrapresni (benchrest a pod.) strelci tak su vyhody tenkej osnovy pre presnu strelbu jasne.

Gunslinger
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

xx
Naposledy upravil/-a TURBIAK v 04 Nov 2010, 20:02, upravené celkom 1 krát.
Gunslinger
moderátor

Turbiak: Ak by si chcel zamachrovat, mal si napisat ze to zvladas cez pevne mieridla... :wink: :lol:

A mhm, ten novy S&B vyzera ozaj dobre, aj ked az vyhram to Lotto tak moj najblizsi bude:
Obrázok

Uz len aby ho tiez zacali robit v tej FDE uprave ako 5-25x a bude dokonaly... :twisted:

Gunslinger
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

dokial nebude na 6,5 ke ? :D:D
Gunslinger
moderátor

tango: Suvisle hovoris, az mi je to divnuo... :wink: Gol bude ak mu ta 6,5ka bude lietat s 1,5moa 'presnostou', a to nevyvazi ani ten novy S&B... :shock:

Inak, s lovcom uz sme dohodnuti - toho tvojho Premiera najskor donesie mne na pochromovanie nech mas bling-bling ako sa patri... :twisted: :lol:

Gunslinger
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

Kua ja mám bling,bling hlaveň na TRG-čku, tango bude mať bling,bling PREMIERA založíme občianske združenie. tango bude pokladník :lol: :lol: :lol: .
Gunslinger
moderátor

vbobo: Nezabudni na ostatnych - lovec bude bling-bling tajomnik, sniper68 (ak medzitym nenastriekal hlaven alebo nepredal flintu :wink: bude bling-bling pravny poradca, a ak ma Turbi tu 6apolkovu hlaven v nereze tak bude robit bling-bling sekretara... :lol: Mark77ovi strekneme pazbu striebrenkou a bude bling-bling administrator... :wink: A ja potom odlepim pasku z UASu, riedidlom sundam ten cierny sprej ktorym som frkol hlaven, a budem robit bling-bling predsedu predstavenstva... :twisted:

A na najblizsej DPSke vsetci povinne siraky z alobalu nech sme poriadny bling-bling team :!:

Gunslinger
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

To by už mal zalafetovať :wink:
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

:oops: si ma odhalil. Vysvetlim: podobny setup je potrebny,ak chces ulovit skutocne kvalitne dive prasiatko, musis mat o nom dokonaly prehlad nielen po stranke samotneho odlovu, t.j. umiestnenie zasahu, ale aj to ci je prasiatko tiez po zdravotnej stranke fit - ci nema zvysenu teplotu, co malo na veceru, ci sa chodi pravidelne bahnit....to vsetko tento setup dokaze lovcovi sprostredkovat. Uplne vazne - no shit, ako vravia emericania.... :wink: :twisted: :lol: :P

K Short-Dotu 1-8x24.....cital som na nemeckych forach (najma polovnickom wildundhund),od viacerich ludi - useri aj predajcovia S&B - ze pohlad na vacsich zvacseniach sposobuje videnie akoby cez dno flase. Ja som ho mal v ruke na IWE iba chvilku (bo obehat vystavu za jeden den,to je tak pre bezca na stredne trate) a skor som pozeral v rozsahoch 1x,2x a pod.
Gunslinger
moderátor

lovec: To by ma moc nepotesilo, tiez som sice videl aj par nie uplne naj hodnoteni toho prototypu co ludia videli na ShotShow, ale tie nazory na wildundhund by som asi nateraz bral s rezervou:

- 1-8x by sa (aj v Nemecku) mala zacat predavat tusim az v juni, cize ti co sa k nemu vyjadrovali pravdepodobne len videli ten prototyp na IWA. Ja som sa cezen pozeral asi 20 minut, skusal som nablizko, nadialku (nakolko sa to v ramci tej haly dalo), atd. a nic takeho som si nevsimol - zaujala ma len ta mierne vyosena bodka (co bola vec prototypu a dokaz ze aj na ShotShow aj na IWA pouzili ten isty kus/ten isty prototyp, a ich vyvojovy inzinier co pri mne stal ma ubezpecil ze to - logicky - samozrejme v seriovej vyrobe bude prepracovane).

- neviem ci ti polovnici hovoria o 1-8x shortdote-zenite alebo 1-8x polovnom zenite, na IWA mali tusim aj aj, ale ja som pozeral len shortdota (zenit je na polovne ucely idealny, ale na takticku strelbu sa moc nehodi - su tam rozne mensie ci vacsie rozdiely, ale vo vseobecnosti aj ked shortdoty maju niektore veci spolozne s liniou Zenith, polovne zenity su tusim SFP, nemaju 'target/tactical' vezicky, maju trochu ine parametre, atd.) Pre porovnanie, tu je fotka stareho/sucasneho 'polovnickeho' Zenitu:

Obrázok

Kazdopadne kym sa nezacnu predavat (shortdoty aj zenity 1-8x) a nebudeme vidiet nejake objektivne hodnotenia a porovnania, dovtedy by som nejake predcasne zavery nerobil a ani si nad tym nelamal hlavu :-)

Gunslinger
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Ano,su to ich postrehy z IWA,s dvomi si pisem,su to tak trosku "takticky" (asi ako ty a tvoja vybavicka) orientovani strelci a zaroven aj polovnici. Rec bola o Short Dote priamo. Ale kym to nebudem mat dlhsie v ruke tak to samozrejme neberiem ako zasadne NIE, iba som chcel sprostredkovat nazory inych.
(Zenith linia su niektore SFP a niektore FFP).
Gunslinger
moderátor

lovec: Mhm, tiez myslim :-) Ja by som inak najradsej pockal na ten Trijicon 1-8x, keby som vedel ze bude ozaj dobry (3-power, true 1x, dobre vezicky, dobry kriz, atd.), ale to nie je vobec iste. Rovnako sa ocakava ze s niecim takymto pride Burris, a ten by bol cenovo mozno tretina alebo stvrtina shortdotu, a dokonca aj Bushnell take nieco zvazuje uz davno, len doteraz mal tusim problem prist s 'true 1x', ale mozno sa im to podari. Mozno aj Premier coskoro pride s vylepsenym V8 ver.2 a zamiesa karty, atd., kazdopadne to vsetko je otazka buducnosti.

Gunslinger
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Gunsl :) nehovor ani zo zartu ..to si nepripustam take nieco :D:D
a hej 6,5ka bude nerez :D
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"