Nákup novej sa.vz.58

Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

otazku treba postavit sirsie: v akej cene a dokedy
Machead
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa Machead »

Cenu na 5,45x39 mm by mal mat ako ma teraz – 0,25 € co nie je zle. Za 7,62x39 chce teraz 0,20 € ale dokedy to bude mozne netusim. Mal uz poslednych par tisic kusov (zasoby co mal mu vykupili naraz 50 000 nejaki podnikatelia). Mix vychodonemeckych a cinskych.

Ja som tam strelivo nekupoval nakolko som mal dohodnute poctive CS zasoby…

Ale je zrejme, ze casom a nebude to dlho trvat bude 7,62 drahsie, nez 5,45 ci dokonca 223.
ZAlex
prispievateľ
Registered for: 10 years 2 months

Príspevok od používateľa ZAlex »

5,45x39 by mali byt na Slovensku do 2 tyzdnov. Udajne za dobru cenu a v dostatocnom mnozstve. Ak to bude pravda, tak zabava moze zacat.Ak sa priblizia k cene streliva 7,62x39, tak je otazne ci ma naozaj este zmysel riesit zbrane typu Sa vz.58/Ak-47 ? :roll:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

Bude to v objekte 23?
ZAlex
prispievateľ

Odtial mam informaciu! Takze treba sa tam pytat. :idea:
mbk
občasný prispievateľ
Registered for: 11 years

Príspevok od používateľa mbk »

Nazdar chlapi, takže dnes som kúpil kosu. Nebolo na výber tak som vzal čo bolo. Na zbrani je vyrazená štvorčíslie VOZ7680, čo mi ani tak nevadilo, keďže zbraň vzhľadovo vyzerá nedotknuto. Žiadne škrabance ani ryhy. Doma, pri detailnejšom pozretí a posvietení si do hlavne, som spozoroval "okusané" ústie. Chcel by som počuť Váš názor na moju kúpu, hlavne to ústie, nech viem či sa do toho oplatí investovať. Momentálne nemám šajnu, pretože vzhľadovo vyzerá ako nová, ale to ústie vyzerá dosť desivo po nafotení zrkadlovkou :roll: Váš názor ?
Vopred diky za rady
Prílohy
DSC_0275 - kópia.JPG
DSC_0274 - kópia.JPG
DSC_0269 - kópia.JPG
3.jpg
1.jpg
Naposledy upravil/-a mbk v 16 Feb 2016, 09:26, upravené celkom 1 krát.
gewehr
expert

No, kupil si dost jetu damu.
V 76 prekonala dielensku opravu, v 80 generalnu opravu vo VOP-ke. Preto nema ani skrabanec, pri generalke dostala novy lak. Horna hrana puzdra/tela je dotknuta a to dost viditelne. V kazdom pripade by som sa nebal, ma to sice za sebou uz par tisicok vystrelov, ale moze to stale buchat relativne presne. Mal som na merani kusy co boli viditelne este viac buchane a hlaven vykazovala len mierne opotrebenie na kuzeli uplne v dovolenej tolerancii.

Co by ta malo srat je to poskodenie ustia. V pripade strelby povodne vojenskym cipovanym strelivom to bude rychlo korodovat, ak to je hlbsie (z fotky tazsie urcit) tak to moze mat aj vplyv na presnost a hlavne rozptyl strelby.
ZAlex
prispievateľ

Ak si nedal za to vela € tak da sa z toho vystrelit. Co sa tyka ustia, tak ma uz svoje najlepsie casy za sebou. Ale to este neznamena, ze to musi za kazdu cenu zle strielat. Videl som omnoho viac rozbite ustia, kde zbrane strielali velmi presne. Treba si uvedomit , ze 58 nie je tercovnica, a tak netreba mat na nu prehnane ocakavania. Ak chces aby ti dobre sluzila, treba ju laskat,maznat sa s nou, vecer pred spanim jej dat pusu na zaver a rano sa z usmevom vedla nej prebudzat. Potom od nej mozes ocakavat aj vysledky. :D
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

ja mám na svojej tiež to ústie sem tam odlúpený ten tvrdochrom ale u mna to nemalo vplyv na presnosť
gewehr
expert

Na presnost to vplyv urcite ma. Otazka len je do akej miery. Aj tak u vacsiny 58 ciek je limitnym prvkom rozptylu strelec a drtiva vacsina hobby strelcov nedokaze prist na limit zbrane a streliva. Videl so ludi, ktorym keby dali do ruk zbran s hlavnou odrezanou flexou do sikma zmenu nepoznaju... Ustie musi byt symetricke s hladkym oblym prechodom, korunkou. Akakolvek nerovnomernost alebo hrana sposobuje nerovnomerne obtekanie dna strely pri opusteni hlavne. Takze ked to chyti osoba co vie strielat, uz na 100m spozna rozdiel.

Ja tipujem, ze to bolo cistene origo vyterakom, len vojak bol hnily pouzivat chranitko ustia. A tak tou ocelovou tyckou odrbal tvrdochrom na hrane prechodu vyvrtu a ustia. A kedze sa to neda zreparovat ani pri generalke, tak je to takto. Moznosti mas prakticky dve. 1 vysrat na to a strielat, nie je to az take zle aby to bolo mimo tolerovanych hranic, ale musis poctivo cistit. 2. Skocit puskarovi nech to zoberie vystruznikom, a plati to iste co na konci bodu 1.

Pokial nestrielas na dlhsie vzdialenosti ale mas to na hoby obcasnu strelbu vykasli na to. Inak mozes povedat kde si to kupil?
mbk
občasný prispievateľ
Registered for: 11 years

Príspevok od používateľa mbk »

Kupoval som ju v Prešove, predajňa BLACKMARKET - zbraneprešov. Ďakujem za vysvetlenie, tak už budem múdrejši pri ďalšom nákupe.
V lete keď som mal o vz.58 záujem tak predávali uloženky, teraz už asi len ostatkove kusy.
HADES
prispievateľ
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa HADES »

nazdar strelci,
Tak 30 dni čo si dalo PZ na vydanie nového ZP ubehlo a uloženka vz58 z Shooting Academy je doma ,
posielam pár foto stav posúďte sami 8) .
.
Prílohy
20160217_212500.jpg
20160217_212748.jpg
20160217_213615.jpg
20160217_212929.jpg
20160217_212842.jpg
20160217_212832.jpg
luco
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa luco »

hades: toto je už pekná uloženka
HADES
prispievateľ
Registered for: 12 years 11 months

Príspevok od používateľa HADES »

Až mi je z nej ľúto strieľať... aj príslušník hovoril že takú už dlho nevidel.. :D asi kúpim ešte jednu a toto nechám ležať ďalej..
Hektor
častý prispievateľ
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa Hektor »

Ked som kupoval ulozenku z Black Marketu, tak tiez vyzerala takto, len bola zadrbana od konzervantu a pri prvej strelbe smrdela ako zhoreny pes.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "