Závady zbraní Grand Power
-
inspiring_noether
Kladivko narazom uvolni zaseknute miesto a hlaven sa dostane do polohy, kde ju uz zatlaci.
Videl som ludi bezne buchat rukou dozadu do zaveru, ked sa nedovrel. Mysleli si, ze maju slabu vratnu pruzinu.
Problem zacal volami, a teraz mas (tipujem) trosku otrepany ten blok na zavere ored okienkom. Posli sem jeho detailnu foto. Skus ho nasvietit tak, aby pripadnu nerovnost jeho plochy pri hrane bolo vidno.
Videl som ludi bezne buchat rukou dozadu do zaveru, ked sa nedovrel. Mysleli si, ze maju slabu vratnu pruzinu.
Problem zacal volami, a teraz mas (tipujem) trosku otrepany ten blok na zavere ored okienkom. Posli sem jeho detailnu foto. Skus ho nasvietit tak, aby pripadnu nerovnost jeho plochy pri hrane bolo vidno.
600 je za kus kovu dobra suma.
Naco chodit okolo Dunaja 
Mesi si OT. Inzercia je inde 
Staci to nafotene takto? lebo pri tom ake je to haklive by to mozno potrebovalo fotoatelier aby to islo 
-
inspiring_noether
Fotka je ok, ale objekt na nej nie
otoc to, odfot prednu cast - blok pred okienkom. Odfotil si miesto za okienkom.
ok od nas menej chapavych teda opacna strana. povedal by som ze na to ze to nema ani 1000ku za sebou je to pekne ozute..
-
inspiring_noether
Vidis. Ti ludia, co nemaju problem, maju hrany tych blokov neposkodene. Ty ich mas obuchane. To preto, ze sa ti pocas strelby spaliny zmiesali s mazivom, vytvorili silnejsiu vrstvu, co sposobilo, ze to zacalo tocit hlaven do zamknutia trosku skor, ako malo, resp odomykat trosku skor ako malo pri pohybe vzad. Tak ti tam vznikli tie buchance. Ked po nich prejdes jemne prstom, zistis, ze rovina je v ich blizkosti zdeformovana, zdvihnuta. Klzanie zarovnanej plochy hlavne po nich jemne prstami to da tiez znat. Treba to dat niekomu opravit.
Btw raz som mal strelivo, uz neviem ake to bolo, ktore zanevhavalo zrnka nevyhoreneho prachu. Take nieco, ak sa tam dostalo, to mohlo sposobit rychlo, nebolo treba stovky vystrelov naraz.
Btw raz som mal strelivo, uz neviem ake to bolo, ktore zanevhavalo zrnka nevyhoreneho prachu. Take nieco, ak sa tam dostalo, to mohlo sposobit rychlo, nebolo treba stovky vystrelov naraz.
cize ak tomu spravne rozumiem chyba nie je v zbrani - ani mojej ani ludi co chodia s x-caliburom strielat losku a zavadia im jedna radost ale v uzivateloch co si tu zbran kupili? mam pocit ze zajtra poslem dotaz do GP co s tym spravime ked to nema odstrielanych 30000 ran a nemlatil som do toho kladivom. takisto si nepredstavujem 200-300 ran bez cistenia ako dovod na to aby taketo nieco spravila hoci aj zbran so zinkovym ramom... aspon uvidime ake uzasne je reklamacne konanie v GP ktore vsetci tak ospevuju ked uz zbran nie je z krabice schopna normalne fungovat. nakolko v navode nikde nie je uvedena povinnost uzivatela kontrolovat ci ten zazrak uzamyka tak ako si to niekto predstavoval nevidim dovod na neuznanie zaruky a nosenie to niekde na opravu len som fakt zvedavy na vyhovorky ze je to chyba uzivatela
"Niesom taky bohaty aby som si mohol kupovat lacne veci." (Henry Ford)
-
inspiring_noether
No.. Xcal je sportove nacinie. Ma mensie vole. Tebe ich asi zvacsia a opravia tie buchance - ak budu mat dobru naladu. Pruser je, ze na starsich pistoliach to robi aj na beznych P1, K100, kde by mali byt vole vacsie, ale nie su. Kvoli hrkalkovemu efektu, ktory ludia nemaju moc radi. Chce to proste vacsie vole v tom zamku.
Toto co tu ale popisujete nevyzera na male vole. Uz vobec nebude pricina znecistena zbrani, aj ked necistoty mozu byt spustacom.
Pricina celeho problemu podla mna bude nepresnost vo vyrobe. Mne sa zda, ze to ako bude konkretna zbran fungovat je vecou nahody, resp. toho ake dva kusy /zaver a hlaven/ sa stretnu pri finalnej montazi konkretnej zbrane. Pokial sa nahodou podari vybrat dva dokonale sadnuce protikusy tak z toho vzniknu tie myticke K-100, ktore sa nezasekavaju, vystrielaju 100.000 bez zavady, prejdu vojenskym testom atd.
Pokial sa ale stretnu protikusy, ktore maju vecsie odchylky dochadza k roznemu pnutiu, drhnutiu, nadmernemu namahaniu materialu atd. Za tychto okolnosti moze aj po malom mnozstve ran /niekolko desiatok/ dojst k takemu poskodeniu uzamykacixh segmentov ako bolo popisane coho vysledkom su tieto zavady a toto vlakno. Skratka casti zbrane, ktorych sa problem - opotrebenie tyka su extremne narocne na presnost vyroby, alebo nasledne dopasovanie pri montazi. Pokial to tak nie je tak to dopadne takto ako vidime na fotke vyssie.
Mna by ale stale zaujimalo, ci sa niekomu kto ma tento problem a reklamoval ho, vyrobca jasne vyjadril kde bol problem, lebo stale sme v sfere hadania a tipovania. Realita je taka, ze tento problem je pomerne bezny a ze doposial ho nikto nevysvetlil.
Pricina celeho problemu podla mna bude nepresnost vo vyrobe. Mne sa zda, ze to ako bude konkretna zbran fungovat je vecou nahody, resp. toho ake dva kusy /zaver a hlaven/ sa stretnu pri finalnej montazi konkretnej zbrane. Pokial sa nahodou podari vybrat dva dokonale sadnuce protikusy tak z toho vzniknu tie myticke K-100, ktore sa nezasekavaju, vystrielaju 100.000 bez zavady, prejdu vojenskym testom atd.
Pokial sa ale stretnu protikusy, ktore maju vecsie odchylky dochadza k roznemu pnutiu, drhnutiu, nadmernemu namahaniu materialu atd. Za tychto okolnosti moze aj po malom mnozstve ran /niekolko desiatok/ dojst k takemu poskodeniu uzamykacixh segmentov ako bolo popisane coho vysledkom su tieto zavady a toto vlakno. Skratka casti zbrane, ktorych sa problem - opotrebenie tyka su extremne narocne na presnost vyroby, alebo nasledne dopasovanie pri montazi. Pokial to tak nie je tak to dopadne takto ako vidime na fotke vyssie.
Mna by ale stale zaujimalo, ci sa niekomu kto ma tento problem a reklamoval ho, vyrobca jasne vyjadril kde bol problem, lebo stale sme v sfere hadania a tipovania. Realita je taka, ze tento problem je pomerne bezny a ze doposial ho nikto nevysvetlil.
Mne len napisali co spravili - prelestili nejake plochy, otestovali. Tuto zavadu ma viacero Kaciek, takze zrejme konstrukcna vada/nepresnost z vyroby a preto nechapem velmi preco sa tu 15 stran dohadujete onicom a hlavne bez vysledku.
Zbran treba poslat na reklamacku (umna isla cez predajcu, za 14 dni bola ready), ak to odstrania OK, ak nie tak to vratit stym ze vyrobok ma neodstranitelnu vadu a kupit si inu zbran.
Zbran treba poslat na reklamacku (umna isla cez predajcu, za 14 dni bola ready), ak to odstrania OK, ak nie tak to vratit stym ze vyrobok ma neodstranitelnu vadu a kupit si inu zbran.
-
inspiring_payne
mam na vas otazku, kamarat teraz riesi problem na K100 mk6 /cca 8 alebo 9 rocna pistol/ a to ten, ze niekedy po vystrele si nezoberie dalsi naboj, pripadne vzprieci nabojnicu po vystrele a najhorsie, ze casto po vystrele sa zbran zasekne a neobtiahne ju, potom treba silou potiahnut zaver, dokonca s nim az trhnut, aby vyhodilo nabojnicu a zobralo si dalsi naboj. Municia je pouzita Geco a v inych zbraniach ide bez problemu.
Za odpovede a rady vopred dakujem
Za odpovede a rady vopred dakujem
Prestriekat konkorom hlaven cez vyhadzovacie okienko znami ma podobny problem, ked sa premaze tak ide obtiahnut.
-
inspiring_payne
Ona bezne ide obtiahmut, iba niekedy po vystrele sa zasekne. Ked sa potom na silu obtiahne, tak rucne ide obtahovat, ale potom sa zas stane, ze po vystrele sa sekne