Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ale to tak ma bit ... potrebujes mierne kompenzovat zdvih hlavne po vystrele kvoli sledovaniu terca a lahsieho namierenia na dalsi vystrel .... na druhej strane v tej firme nie su ziadny zaciatocnici a to co ponukaju su veci "prespekulovane" :)
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

mototechna: Ako to vyzera mas uz tu novu hlaven? Nieco nove?
inspiring_swartz

Príspevok od používateľa inspiring_swartz »

Páni, včera som prvý krát skúšal novú Mosinu. Som spokojný, hoci nie som odborník hádam, že možno by časom zniesla aj optiku.

Čo sa týka spúšte, myslíte si, že ozaj nie je možné ju nejako seriózne vyladiť? Dosť dlhá je a dosť tvrdá...

Aha - prosím vás, čo všetko by malo obsahovať čistenie k Mosine?
mototechna
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

vanto napísal:mototechna: Ako to vyzera mas uz tu novu hlaven? Nieco nove?
človeče, už som volal s p. Kunom, a hlaveň furt nieje... Nejako moc sľubuje a ja nejako moc čakám :( Už mám všetko, okrem hlavne...
vanto
častý prispievateľ

Zistoval som odkial by sa dala zohnat hlavnovina, volal som s: http://milata.szm.com/
vraj to nie je problem cena je do 100 eur vie to poslat postou, bez komory samozrejme a nechromovana. Tak ak to budem riesit tak skusim cez nich.
Hrubka 25-40 mm, dlzka standartne nejakych 670 mm ak chce niekto dlhsiu treba to dospecifikovat.

Ta 59-kova je to vojensky material, takze s tymto sa nebude dat nijako pohnut...
Používateľov profilový obrázok
sundance.kid
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

inspiring_swartz

Mládenci, hľadal som, už niekoľko krát som sa hrabal tu na fóre aj na viacerých českých. Ale je problém sa v tej záľahe informácií a komentárov dopátrať k niečomu.

Konkrétne by som rád za nejaký sumárny popis, čím teda čistiť hlaveň mosiny po streľbe.

Používam zatiaľ TŽ (žlté), guľomeťáky (strieborné) a seljevyje. Dočítal som sa, že treba vypláchnuť hlaveň lúhom (hydroxidom sodným) či roztokom jadrového mydla, niekto tvrdil, že aj balistol, iný zasa, že WD.

Chcel by som vedieť - spaliny vytvárajú kyslú reakciu? Ktoré z mazadiel je potom zásadité, resp. neutralizačné?

Po streľbe som hlaveň vypucoval WDčkom, potom ešte brunoxom. Brunox, keďže "neutralizuje pot" by mal byť aspoň mierne zásaditý.

Jeden starý múdry muž - strelec mi poradil na krátku zbraň, že úplne stačí konkor 101. Chápem ale, že medzi puškovým vojenským a civilným moderným p=ištoľovým bude nejaký rozdiel v chémii streľby (zápalka, prach a tak). Každopádne k mosinám boli olejničky so zásaditým a neutrálnym roztokom (šeločnyj a neutralnyj). Šelok na čistenie hlavne po streľbe, neutral na mazanie celej zbrane. Rád by som to robil podobne, len neviem, čo použiť.

Prosto - čím čistiť a prečo (aby som tomu aj rozumel). Budem vám vďačný, ak sa vám bude chcieť, trocha to rozobrať.

Ďakujem
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

fulminát Hg vytvára nejaké kyslé splodiny, zloženie neviem ale budú to pravdepodobne soli, na neutralizáciu je najlepší slabý vodný roztok lúhu alebo jadrového mydla ( používam to druhé). A teraz dôvod, soli sa v olejoch neradi rozpúšťajú, ak je lauf chytnutý líškou (čo u večšiny exemplárov je) tak olejom iba zabrániš prístupu vzduchu do pórov (kefkou sa do nich nedostaneš) v ktorých tie soli ostávajú. Pomali si ťahajú vodu zo vzduchu aj cez olejový mikrofilm a lauf kvitne. Čistím najprv napenenou kefkou s mydlom, potom výplach teplou vodou, následuje klasické čistenie bronzovým vyterákom a olejom na rozpúšťanie Cu, nakoniec konkor.
inspiring_boyd

cistim na 2x klasicky ... zatial nemam problem

1x vycistim po prichode zo strelnice 2x zhruba po 3-5 dnoch ked sa vratim zo strelnice z inou hrackou a mosinu neberem .....

ale ked chces cistit len raz doporucujem navod od R
inspiring_swartz

Super hoši, díky moc :)

Takže priamo po streľbe netreba, len keď dojdem domov tak hneď vyčistiť, hej?
inspiring_boyd

tak su strelci co si nosia bud roztok mydla alebo balistol/konkor(zamen za hociaky iny olej na zbrane) na strelnicu a po strelbe preplachnu /prestriekaju lauf

ja to nerobim myslim ze hodina /dve cakania (cesta domov popripade nejaka zastavka) tomu laufu moc neublizia ale vsetkto zalezi len od teba :)
inspiring_swartz

Aha, jasné. No, veď streknúť tam dačo tiež nie je problém. Tak som to robil aj s krátkymi doteraz.

Díky moc :)
inspiring_swartz

Ešte mi tak napadlo, ak by som niekde natrafil na ohnutú kľuku záveru, mám ju kúpiť? Že by som ju vymenil, až príde optika.

Totiž, či je možné túto súčiastku vymeniť legálne doma, alebo to musí urobiť puškár.
vanto
častý prispievateľ

Ja som si dal spravit u puskara, prerobil povodnu, hodil mi montaz a som spokojny vyzera to pekne ako povodna sniper verzia je to aj funkcne.
vanto
častý prispievateľ

Ja mam na tele zaveru vyrazene vyrobne cislo, je to teda hlavna sucast zbrane. Takze podla mna lepsie dat si prerobit povodnu ako ist po dalsie nakupne povolenie, kedze kluka je sucastou tela zaveru. Teda ak by si chcel menit tuto cast zbrane za inu...
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"