Postup získania ZP skupiny A
-
inspiring_shirley
mala rada- ked sa nedari hladanie, otvorim usta a opytam sa vratnika, pripadne okoloiduceho policajta. V krajnom pripade povies , ze potrebujes nieco dorucit na OR PZ alebo Oddelenie dokladov- prevzatie ti potvrdi aj sekretariat OR PZ, len treba mat kopiu pre seba, kde ti orazia prevzatie
Dokonca i na Oddeleni dokladov ti potvrdia prevzatie podkladov ak na tom budes trvat
Dokonca i na Oddeleni dokladov ti potvrdia prevzatie podkladov ak na tom budes trvat
Nepotrebuješ odpis ani výpis, ten si policajti (pokiaľ viem, aj s vyjadrením ÚBOK-u) zoženú sami.
Čo sa týka záznamovej knihy, tú som im doniesol sám odseba a nechal som si ju opečiatkovať pri preberaní zbrojáku, ale netvárili sa, že by to chceli... Každopádne pri podávaní žiadosti nepotrebuješ.
A ak ti nechcú dať hneď A-čko, podaj si o BEF, a potom rozširuj na A. Som práve v tom istom procese.
Veľmi odporúčam prečítať toto: http://legistelum.sk/postup-ziskania-zp-skupiny-a.
EDIT:
Čo sa týka záznamovej knihy, tú som im doniesol sám odseba a nechal som si ju opečiatkovať pri preberaní zbrojáku, ale netvárili sa, že by to chceli... Každopádne pri podávaní žiadosti nepotrebuješ.
A ak ti nechcú dať hneď A-čko, podaj si o BEF, a potom rozširuj na A. Som práve v tom istom procese.
Veľmi odporúčam prečítať toto: http://legistelum.sk/postup-ziskania-zp-skupiny-a.
EDIT:
Ja som už videl aj verziu tlačiva, kde ako dôvody na A-čko boli okrem tohto aj že si sudca, prokurátor, advokát, exekútor a pár ďalších. Samozrejme je to blbosť a dones tlačivo zo stránky ministerstva vnútra ak chceš ísť rovno na A.Max11 napísal:Žiadosť o vydanie ZP, ktorú mi dali osobne na polícii sa takmer identicky zhoduje so žiadosťou, ktorá je dostupná na stránke ministerstva vnútra...
ALE ... je tam navyše jeden bod, ktorý citujem: "Výpis zo živnostenského alebo obchodného registra, ak žiadateľ žiada o vydanie skupiny A zbrojného preukazu."
Posudky musia byť platné v čase podania žiadosti. Ako dlho potom bude trvať jej schvaľovanie a "hádanie" sa okolo toho, to ti (z pohľadu platnosti tých papierov) už môže byť jedno.Max11 napísal:Veľmi sa totiž bojím, že ... mi uplynie platnosť psychologického a lekárskeho posudku spôsobilosti a budem musieť všetko absolvovať ale najmä platiť znova
-
inspiring_austin
vytiahol som to sem aby som povzbudil chalanov/ziadatelov. Nedajte sa odradit, splnte len to o co sa spravny organ vie opriet presne v zakone a vyhlaske(pozor na usmernenia a vnutorne nariadenia, tie idu casto nad ramec zakona, ci vyhlasky a nemaju ukladat prava ci povinnosti, len usmernovat a zjednocovat postup organu), vzdy trvajte na pisomnom odovodneni v pripade zamietaveho stanoviska, pretoze to je preskumatelne sudom . Slusne ale asertivne trvajte na svojej ziadosti.Vaquero napísal:Konanie, ktoré vedie k vydaniu zbrojného preukazu, je iba jedným z mnohých typov správneho konania, čiže jedinou úlohou správneho orgánu je vykonať toto konanie podľa príslušných administratívno-právnych predpisov. Neustále ma fascinuje nielen to, aké mýty sú spojené s daným konaním, ale hlavne "obyčajové právo", ktoré si polícia v tomto smere vytvorila. Na vine je zrejme nezdravý postoj veľkej časti verejnosti k zbraniam ako takým.
Ak máš to tlačivo upravené príslušníkom ORPZ, môžeš ho dať podpísať a opečiatkovať na tom príslušnom ORPZ ktoré ti ho vydalo a následne jeho sken poslať mne na mail? Ide zima a začínam sa nudiť. (PM)Max11 napísal:Žiadosť o vydanie ZP, ktorú mi dali osobne na polícii sa takmer identicky zhoduje so žiadosťou, ktorá je dostupná na stránke ministerstva vnútra...
ALE ... je tam navyše jeden bod, ktorý citujem: "Výpis zo živnostenského alebo obchodného registra, ak žiadateľ žiada o vydanie skupiny A zbrojného preukazu."
-
inspiring_maxwell
Vidim ze po mne je tu dalsi pripad, hoci pri rozsireni ... Ak si este niekto pamata na moj problem s NR tak sa dnes ukoncil. S nikym so od telefonatu dalej nekomunikoval, dnes som absolvoval skusku pripraveny, zodpovedal vsetky otazky k spokojnosti. Chvilku som si myslel ze sa moja ziadost strati a dnes nebude moje meno na zozname
Napriek tomu ze obidvaja spominany pani sedeli v komisii sa nikto nic uz nepytal ani nikomu nic nechybalo. V stredu si idem pre ZP sk. A
Dakujem vsetkym za ich nazory a suhlasim s tym, ze vsetko je to o odhodlani prekonavat prekazky, o vystupovani a zdravej suverenite a v neposlednom rade o vedomostiach
Dakujem vsetkym za ich nazory a suhlasim s tym, ze vsetko je to o odhodlani prekonavat prekazky, o vystupovani a zdravej suverenite a v neposlednom rade o vedomostiach
prislo mi pisomne zamietnutie. Na odovodneni je datum 15.9. a je tam poznamka ze proti zamietnutiu sa da odvolat do 15 dni.sego13 napísal: kazdopadne, dnes mi volala prislusnicka na mobil, ze jej nadriadeny moju ziadost zamietol, ze mam dat ine odovodnenie ziadosti.
Povedal som ze to chcem pisomne a zaciname asi kolotoc
to je volajak sprostost, nie?
na obalke je datum odoslania postou 5.10.
je datum na obalke ten od ktoreho sa pocita 15 dni?
§ 54
(1) Odvolanie sa podáva na správnom orgáne, ktorý napadnuté rozhodnutie vydal.
§ 58
(1) Ak osobitný zákon neustanovuje inak, odvolacím orgánom je správny orgán najbližšieho vyššieho stupňa nadriadený správnemu orgánu, ktorý napadnuté rozhodnutie vydal.
Takze odvolaci organ je Krajske riaditelstvo ale odvolanie podavam na Okresnom riaditelstve ?
A v spravnom poriadku nevidim co ma (musi) byt v odvolani.
(1) Odvolanie sa podáva na správnom orgáne, ktorý napadnuté rozhodnutie vydal.
§ 58
(1) Ak osobitný zákon neustanovuje inak, odvolacím orgánom je správny orgán najbližšieho vyššieho stupňa nadriadený správnemu orgánu, ktorý napadnuté rozhodnutie vydal.
Takze odvolaci organ je Krajske riaditelstvo ale odvolanie podavam na Okresnom riaditelstve ?
A v spravnom poriadku nevidim co ma (musi) byt v odvolani.
príslušné rozhodnutie vydáva prvostupňový orgán, s ktorým si sa bavil doteraz. Od neho si prebral rozhodnutie, dňom prevzatia ti začína plynúť lehota na podanie opravného prostriedku(odvolanie) a u toho istého orgánu doručíš aj odvolanie v zákonnej lehote . Tento prvostupňový orgán je povinný postúpiť tvoje odvolanie na vyšší stupeň- t.j. na KR PZ, ktoré o tvojom odvolaní rozhodne.
Je dosť dôležité ako budeš argumentovať v odvolaní a čo konkrétne budeš napádať.
Je dosť dôležité ako budeš argumentovať v odvolaní a čo konkrétne budeš napádať.