Závady zbraní Grand Power

vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Naposledy ten konkor pomohol ked sa to stalo, stava sa mu to dost casto. Zda sa, ze nesmie "vyschnut" pomoze to premazat.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Cele som mu to vycistil, premazal, lebo bola podla mna roky nemazane a pojdeme to otestovat
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Ked to sekne skus to prestriekat konkorom cez vyhadzovacie okienko. Malo by to uvolnit.
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Aj to som pozeral, len tazko to zistim, ked tu zbran nepoznam od novoty a on uz tiez nevie. Nebolo z tej zbrane moc strielane, max par stoviek nabojov, ale spina bola vsade a uplne sucha. Napriklad s vytahovavom sa nedalo poriadne ani pohnut, zasobnik bol roky napaskovany. Tlacidlo na vypustenie zasobnika sa zasekavalo a nevracalo sa, cize pri vlozeni zasobnika sa muselo zatlacit z druhej strany, lebo vypadaval zasobnik. Teraz to je cele vycistene, namazane a pojde sa na strelnicu
EBOLA
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years

Príspevok od používateľa EBOLA »

Citam forum uz daky cas, no posledna debata o tom, ze zbran ma strielat aj po vybuchani 100000 nabojov bez jedineho cistenia (nie doslova ale vyznelo to tak) ma zaraza. Mozno uz som zdeformovany z roboty a preto mam nutkanie svoju zbran cistit po kazdych strelbach. Je pre mna prirodzene si svoju zbran po zaspineni vycistit... A pravdu povediac je to aj radost (pustim film sadnem na gauc a polhodinku sa s nou hram) rovnako ako v slnecnu nedelu vypucovat auto, tiez by ste na nom jazdili keby je v nom chliev? Pri zbrani by mi vadilo aj to, ze si mozem zaspinit oblecenie.
Apropo P11 striela bez problemov a nemusi tam byt intergalakticky olej, staci vrstvicka konkoru. Jediny problem bol minuly tyzden v piatok s prebijancami a 30% nevystrelilo na prvy krat ale to pripisujem strelivu.
Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ak mas s prebijancami takyto problem tak treba kontrolovat lepsie ulozenie zapalky - ci je dobre zalisovana. Ak ti ju neodpali na prvy krat tak treba pozriet naboj ci je klepnuty. Dovolim si tvrdit ze neodpalovanie byva na 99% sposobene strelivom.
EBOLA
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years

Príspevok od používateľa EBOLA »

Pozeral som zapalku na naboji ktory som vyhodil a nebolo na zapalke vidiet klepnutie. Ale po opetovnom nahodeni vystrelil. Dovtedy zhltla vsetko co som jej ponukol.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ak tam nebol ani naznak po klepnuti, tak pricina zavady moze byt v principe v dvoch veciach - uplne nedovrety zaver - zabrzdi kladivo skor ako je schopne narazit do udernika.

Druha mozna pricina je udernikova poistka. Problemom by mohlo byt aj neskutocne znecistenie (nema sa tam ako dostat) alebo olej v priestore ulozenia zapalnika (treba ho potom vybrat a vyutierat).

Skor to bude ta prva vec (pripadne olej-ale to uz sam vies kam ho striekas). Problemom je ze si to po odpaleni uz nezistis lebo kladivo doklepne zaver. Ak mas kamosa vedla seba moze ta pri strelbe natocit alebo pred kazdym spustenim si skontrolujes poriadne polohu zaveru. Ak je toto pricina tak treba zistit zase len preco k tomu dochádza.

Bud je nejake drhnutie pri pohybe zaveru co moze byt sposobene bud nadmernou spinou, ci nadmernym mazanim (=usadzanie spalin a ich usadzanie). Alebo prebijance su zle spravene (priemer/dlzka naboja). Alebo je problem s podavanim (vizualne treba skontrolovat rampu. V kazdom pripade treba rozobrat a pozriet vsetky stycne plochy (moze byt kus mosadze niekde) a po zlozeni pomalym pohybom zaveru hladat problemy.

Castejsim problemom pri nedovierani zaveru (u novacikov) byva jeho brzdenie vlastnym palcom silnej ci slabej ruky. Pomoze opat kamera ci skuseny kamarat.

Ak na zapalke je mala bodka tak zapalka mohla byt tak slabo zasadena ze klepnutim sa akurat cela pohla do finalnej polohy.
eager_bhaskara

Príspevok od používateľa eager_bhaskara »

Zdravím vospolok

Chcel by som prebrať jeden problém, prednedávnom som kúpil pištoľ GP P1 MK12, hneď po kúpe som ho bol vyskúšať na strelnici vystrelil som cca 100 nábojov (náboje geco) a nebol žiadny problém všetko šlo v pohode bez jedného problému, včera som bol zasa na strelnici a vystrieľal asi 300 nábojov (náboje SB sypané) a tam vznikol problém, keď to spriemerujem tak z cca 300 nábojov mi asi cca 10-15x nedovrelo úplne zaver po výstrele ale dal sa dotlačiť rukou robilo to náhodne napr. cca 30-40 výstrelov bez problémov a potom jeden nedovrel úplne, dotlačil som to rukou a potom to zase šlo v pohode napr 30x, asi raz mi nedovrelo aj 2x za sebou, ja som si najprv myslel ze sa pištoľ zohriala a zmenšili sa vôle na drážkach záveru a drhne to že preto, ale keď som skúsil naprázdno obťahovať bez nábojov tak to šlo krásne, čiže v tom to nebolo a jednoznačne bol problém len s nábojom ako keby sa nejako zasekol v komore, nemáte niekto podobne skúsenosti? Prípadne čo konkrétne to môže spôsobovať a ako to odstrániť?

Ďakujem za pomoc
MareC3k
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 3 months

Príspevok od používateľa MareC3k »

To iste mi robi aj novy x-calibur, mam ho tyzden a zatial vystrelenych len nejakych 300-400ks.
S mojimi vlastnymi prebijanymi mi to nespravilo ani raz, akonahle som naladoval strelivo Limit zo spolocneho nakupu, tak v kazdom zasobniku minimalne 1-2ks sa sprava tak, ze po vystrele mi nedovrie zaver a musim ho trocha potlacit prstom.
Zatial to neriesim, kym nevystrelim aspon 2.000ks verim tomu ze po zabehu sa to vyriesi samo.
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

steel-man, tuto zavadu najdes v kazdej teme o GP aj to ako to riesit. Staci citat.
eager_bhaskara

Zlomizub, tak čítal som túto tému keďže je to téma "Závady zbraní Grand Power" a presne tento problém som nenašiel, našiel som podobný ale tam dotyčný písal že nešlo mu to dotlačiť ani dvoma prstami mne to išlo dotlačiť v pohode, ja to tam nemám ani dobúchané ani nič podobne nakoľko je ta pištoľ prakticky nová, ma vystrelených cca 400 nábojov.
eager_bhaskara

MareC3k: No tak ja neviem či sa to samo vyrieši alebo to bude časom ešte horšie, radšej by som to odstránil tu závadu ak by som vedel o čo ide presne, môže to byť aj chyba streliva? Že niektorý náboj je slabý? Že slabo obtiahne? Vystrieľal som aj zopár SB Subsonic a pri nich mi to neurobilo, ale je pravda ze som ich veľa nestrieľal takže to nemôžem ani povedať že by to pri nich nerobilo.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Vyber hlaveň a skontroluj, či sa tie náboje dajú ľahko vložiť do komory a či z nej aj pri otočení spontánne vypadnú. Prípadne zmeraj priemery Geca a SelBel - predsa len tie ich sypané sú ... tréningové???
eager_bhaskara

Igrlik: To som skúšal a náboj je v nábojovej komore voľný ma tam by som povedal až veľkú vôľu čiže tam je dosť tolerancia ak by neboli celkom rovnaké priemery nábojnic, a vypadne sám náboj z komory v pohode, áno tie sypané mám na tréning samozrejme kvôli cene, ale napr glock s tým strieľa bez problémov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"