Zbroják, skúšky a literatúra
-
eager_fermi
PeterH: no ja som tiez cakal ce si daju na cas, ze za taky mesiac mi mozno pride papier, ale oni ho posielali hned v ten den ako som daval ziadost. asi som mal len stastie. Ale trosku som sa zase zacudoval, preco mi to potom ujo nepovedal pri prepazke pri podavani ziadosti, ze kedy mam skusku, ked on odo mna bral ziadost, posielal mi papier a bol aj predsedom odbornej komisie. Ale to su uz len take drobnosti.
A este jeden bonus o policajtoch. Mne sa zdalo, ze v nasom okrese nemame usek evidencie zbrani a streliva (napriklad nemame ani okresny sud, takze viete aky sme "okres"), tak som vygooglil cislo na OR PZ okresu hned vedla, kde maju naisto usek zbrani a streliva, a zavolal som tam ci so ziadostou mam ist ku policajtom do naseho okresu, alebo ak u nas take oddelenie nemame, tak ku nim. Odpoved bola ze to u nas naisto je, a ze si mam ist ku svojim okresnym policajtom. Pridem na policajnu stanicu, tam bola jedna chodba, asi ako cakaren u doktora, tam prepazka na evidenciu motorovych vozidiel, dalsia na obcianske a pasy a este cudzinecka, tot vsetko. Otec tam poznal nejakeho chlapika, ten povedal ze pre cely nas okres je oddelenie zbrani a streliva v tom druhom, tak podho sa drbat 40 Km. Ma to prekvapilo, ze ked je niekto na hot-lajne, tak ani nevie co kde maju, a nevie podat pravdivu odpoved o takejto jednoduchej veci. koniec bonusu, dufam ze som to napisal zrozumitelne
A este jeden bonus o policajtoch. Mne sa zdalo, ze v nasom okrese nemame usek evidencie zbrani a streliva (napriklad nemame ani okresny sud, takze viete aky sme "okres"), tak som vygooglil cislo na OR PZ okresu hned vedla, kde maju naisto usek zbrani a streliva, a zavolal som tam ci so ziadostou mam ist ku policajtom do naseho okresu, alebo ak u nas take oddelenie nemame, tak ku nim. Odpoved bola ze to u nas naisto je, a ze si mam ist ku svojim okresnym policajtom. Pridem na policajnu stanicu, tam bola jedna chodba, asi ako cakaren u doktora, tam prepazka na evidenciu motorovych vozidiel, dalsia na obcianske a pasy a este cudzinecka, tot vsetko. Otec tam poznal nejakeho chlapika, ten povedal ze pre cely nas okres je oddelenie zbrani a streliva v tom druhom, tak podho sa drbat 40 Km. Ma to prekvapilo, ze ked je niekto na hot-lajne, tak ani nevie co kde maju, a nevie podat pravdivu odpoved o takejto jednoduchej veci. koniec bonusu, dufam ze som to napisal zrozumitelne
-
eager_fermi
ked vies to co je v knihe tak nemas problem, tam su tie definicie NO a KN celkom presne, a u nas nevyzadovali presne definicie, len aby si im to polopate dokazal vysvetlit. No a skusky u nas trvali viac ako hodinku, a to sme tam boli piati, cize 30 min priprava, a potom sme uz chodili odpovedat, ja som mal odpoved za 3 min
, ti co to az tak moc nevedeli tak trosku dlhsie. A bola aj prakticka skuska so zbranou, ale nie na strelnici, len nam ukazal ktorym smerom je bezpecny priestor, a mali sme predviest ako by sme postupovali, mali sme CZ vz 82/83 neviem presne ktory, a kolega co mal ukazat cistenie len ukazal ako by zbran vybil, a vravel ze ju este nerozoberal, takze dalej by postupoval podal navodu. A bolo to OK, no ale to len mohli mat policajti dobru naladu.
Co sa tyka NO a KN, vediet co je v knihe + nejaky priklad, ako to funguje v praxi. Ja ked som robil, zavolali si dnu asi 4. Vytiahli sme si otazky a mohli sme si spravit pisomnu pripravu. Ja som bol vsetko nadrveny odpredu-odzadu, tak som si to ocekoval, som som si vytiahol a nahlasil som, ze mozem ist odpovedat. Skusky zacali o 8hod a o 8.20 som vysmiaty ako leco sedel v aute na ceste domov.
Prakticka bola nabijanie, vybijanie, prebijanie, vysvetlit co a ako...
Prakticka bola nabijanie, vybijanie, prebijanie, vysvetlit co a ako...
-
eager_fermi
-
eager_fermi
Jedna otázka, ale asi pre Panzera. Kamoš by chcel spraviť sk. B. Tam mu napíšu adresu trv. pobytu. Ale on robí v Bratislave a dva týždne v kuse býva v mieste pracoviska. Potreboval by držať u seba zbraň, lebo v noci sa tam flákajú zlodeji. Minule mu aj auto chceli ukradnúť/je to na odľahlom mieste mimo sídliska. Nepotrebuje na ochranu firmi kde robí, ale na osobnú ochranu. A policajt vravel, že sa to nedá zapísať do ZP, lebo potom by mohol všade chodiť so zbraňou. Je to pravda, že iné miesto sa nedá zapísať, len trv. pobyt?
Miesto prechodneho pobytu zapisu do preukazu zbrane, tuto zbran potom moze prenasat medzi tymito miestami uvedenymi v preukaze zbrane bez predchadzajuceho povolenia PZ a na tychto miestach zbran drzat, ale elegantnejsie by asi bolo A, ja som do ziadosti daval ze "z dovodu zvysenej kriminality v Bratislave, kde pracujem" tak nech skusi to, je to ten isty pripad
-
eager_fermi
-
vigorous_archimedes
-
inspiring_newton
-
inspiring_newton
§ 24
Nový zbrojný preukaz
(1) Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred ukončením platnosti zbrojného preukazu.
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti nevyžaduje. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Nový zbrojný preukaz
(1) Žiadosť o vydanie nového zbrojného preukazu sa podáva najneskôr 30 dní pred ukončením platnosti zbrojného preukazu.
(2) Na konanie o vydaní nového zbrojného preukazu sa primerane vzťahujú § 16 až 20 s tým, že sa preukázanie odbornej spôsobilosti nevyžaduje. V konaní o vydanie nového zbrojného preukazu policajný útvar hodnotí zdravotnú spôsobilosť držať alebo nosiť zbraň a strelivo, bezúhonnosť a spoľahlivosť žiadateľa o vydanie nového zbrojného preukazu a odôvodnenie potreby naďalej držať alebo nosiť zbraň a strelivo.