Postup získania ZP skupiny A

Používateľov profilový obrázok
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

sego13:
Okrem prejavu vôle, že podávaš odvolanie, v odvolaní nemusí byť vôbec nič. Je však v záujme účastníka konania, aby druhostupňovému orgánu predložil presvedčivé argumenty vo svoj prospech, ale aj tomu prvostupňovému, u ktorého odvolanie podáva, možná je totiž aj autoremendúra.
V neposlednom rade odôvodnenie odvolania a jeho forma svedčí o mentálnej úrovni účastníka, ktorý ho podáva.
friendly_bose

Príspevok od používateľa friendly_bose »

abakan: či bude mať orgán o týždeň viac času, alebo o mesiac viac času, je úplne jedno. Čas ktorý im dáva zákon na odpoveď je postačujúci tak či tak, nič nové nevymyslia.
eloquent_nash

Príspevok od používateľa eloquent_nash »

Chalani, Becko som si spravil v septembri v bratislave V, aj zbran uz mam, teraz som si rozsiroval na Acko, doniesol som zivnostensky z mojej firmy, napisal som tam dovody, ze ako majitel IT firmy mam pri sebe peniaze a drahy hardver, pri cestach za klientmi a podobne.

Prijala to na "okienku" prislusnicka po vahani odomna a este ten den mi volala ze tam mam prist. tak som dosiel, dala mi do ruky papier, ktory som podpisal, napisal datum - oficialne prebral a v nom bola vyzva na doplnenie udajov - nepreukazal som potrebu nosenia zbrane. Mam 7dnovu lehotu.

Aky je teraz postup. Mam tych 7 dni aby som tam dosiel a dal im nove odovodnenie? A ked to neprejde a po 7dmich dnoch bude konanie ukoncene ako zamietnute potom mam 15 dni na napisanie odvolania?

Zakony poznam ale pri nich su mi nanic.
Aj tak sa tam sef rozhoduje podla pocitov.

Ked sa im IT firma nezda postacujuca, pricom IT je teraz jedna z najprosperucejsich oblasti, co by som si tam uz len mohol navyse "navymyslat".

Mate nejake rady?

Dik

Tomas
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Vaquero už napísal spôsob ako sa orientovať v správnom konaní. Opravné prostriedky sú nato, aby ich žiadateľ využil v záujme svojich ústavných práv.
eloquent_nash

moja chyba ze som cital len cast.
tak sa do toho kuknem poriadne.
dakujem
bujny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Aktuálny poznatok z Prešova: Žiadal som A a C, odôvodnenie klasické - ochrana života, zdravia a majetku. Policajt ktorý žiadosť preberal nemal žiadnu námietku, všetko prešiel skontroloval a oznámil mi najbližší termín skúšky. Skúšky som mal teraz vo štvrtok, všetko v pohode, traja Á-čkari a jeden E-čkar sme spravili dievčina žiadajuca o E nespravila (počul som jej odpovede a tiež by som jej ZP nedal). Čo ma však zarazilo, už skoro pri odchode nam policajt - člen skúšobnej komisie - oznámil, že A máme, aj sme si ich obhájili ale ked si prídeme po preukazy budeme musieť nejak doplniť v žiadostiach dôvod na A. Lebo, ochrana života, zdravia a majetku nestačí, treba uviesť že prevážame väčšie sumy, sme konatelia vo firmách alebo nejaký ďalší pádny dôvod. A že keby on bol preberal naše žiadosti, určite by sme na taketo odôvodnenie A nedostali, lebo pride im kontrola a potom ich yebu, že len tak rozdávaju A kategóriu. V piatok ráno som si bol po ZP, policajtka, zhodou okolností bola predsedkyňou skúšobnej komisie, bola veľmi milá, hneď mi aj vydala NP a o nejakom dopĺňaní dôvodov do žiadosti nepadlo ani slovo.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

lebo na to nebol dôvod
bujny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Tiež si myslím.

Každopádne policajtmi preferované odôvodnenie "konateľ spoločnosti", vo svetle posledných dní stráca svoju dôvodnosť.
eloquent_nash

najlepsia rada, ktoru davam sam sebe spatne
je pekne komunikovat priamo s ludmi, ktori o tom celom rozhoduju

cafte
Snoopee
prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 5 months

Príspevok od používateľa Snoopee »

mne dosť pomohli rady na fóre aj ľudia cez SS. Vedel som u ktorého príslušníka je žiadosť ľahšie priechodná. Keď tam bol niekto iný, len som sa spýtal na nejakú banalitu a odišiel. Na druhý raz som už mal šťastie a v skutočnosti to šlo ľahšie.

Niekedy aj takáto drobnosť pomôže.

Keby som tam prišiel s otázkou, čo potrebujem predložiť aby mi uznali dôvod na A, tak ma v momente otočia s tým, že na nič iné ako B nemám šancu. Takto som bol pripravený, vedel som cca čo si bude kto pýtať a aj ako budem reagovať. Všetko prebehlo tak, ako poradili chalani z fóra. A,E,F je doma. Nie som živnostník ani nič podobné.
friendly_dirac

Príspevok od používateľa friendly_dirac »

ahojte.. ak som v žiadosti o skupinu A uviedol prepravu väčších objemov hotovosti pre zamestnávateľa a aj som doložil potvrdenie o prevážaní od zamestnávateľa, nemôže byť ZP odobraný ak prestanem pracovať v súčasnom zamestnaní? ďakujem za odpoveď..
Vaquero
moderátor
Dátum registrácie: 15 years

Príspevok od používateľa Vaquero »

Paulie: ZP môže byť odňatý, resp. zanikne len z dôvodov uvedených v § 25, 26 Zákona, ktorý si si mohol pozrieť aj sám a zistil by si, že zánik potreby nosiť alebo držať zbraň tam nie je.

pietro32i: pri žiadosti o nový ZP sa potreba nosiť alebo držať zbraň už nepreukazuje, ale iba odôvodňuje (§ 24 ods. 2 Zákona).
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

cauko, mal si podat ziadost a nie si ju nechat vratit spat a odbit sa. az by ti ju zamietli mal by si aspon v rukach (neopravnené a protizakonné) rozhodnutie ze ti ziadost zamietaju a mohol by si potom podla toho postupovat
inspiring_dijkstra

Príspevok od používateľa inspiring_dijkstra »

Presne, nechapem ako moze policajt tvrdit ze to odovodnenie nestaci, ved predsa ziadost podavas ty a ty musis vediet naco tu zbran chces alebo potrebujes. Policajt to predsa nema odkial vediet a navyse ak ta vobec nepozna. Mal si povedat ze to je ten dovod preco chces zbran a teda je postacujuci.
JackDaniels
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 13 years 2 months

Príspevok od používateľa JackDaniels »

Je zábavné čítať to tu jak nemajú právo vám to zrušovať a musia vám vyhovieť :D Stačí si poriadne ale fakt poriadne prečítať zákon nielen o zbraniach a strelive ale aj správne konanie. Prečo ? No lebo zákon 190/2003 (zbrane strelivo ) vám napovedá ktorému zákonu je podriadený hovorí nám to § 70 : Spoločné ustanovenia
§ 70

(1) Ak tento zákon neustanovuje inak, vzťahuje sa na konanie vo veciach upravených týmto zákonom všeobecný predpis o správnom konaní.39)

(2) Ak sa žiadateľovi o vydanie nákupného povolenia, zbrojného preukazu, zbrojnej licencie, zbrojného sprievodného listu alebo európskeho zbrojného pasu v plnom rozsahu vyhovie, namiesto rozhodnutia sa žiadateľovi vydá nákupné povolenie, zbrojný preukaz, zbrojná licencia, zbrojný sprievodný list alebo európsky zbrojný pas.

V opačnom prípade sa vydáva ROZHODNUTIE prečo vám to alebo ono nevydajú. A že zákon bližšie neuvádza čo je dostatočne odôvodnenie ? Zákon o zbraniach to má šalamúnsky spravené ale nie pre nás ale pre nich lebo jak bolo hore spomenuté Zbrane strelivo idú podla zákona o správnom konaní zákon č 71/1967 a tam si pozrieme pozorne § 32 hlavne odstavec 2 : Podklad rozhodnutia
§ 32

(1) Správny orgán je povinný zistiť presne a úplne skutočný stav veci a za tým účelom si obstarať potrebné podklady pre rozhodnutie. Pritom nie je viazaný len návrhmi účastníkov konania.

(2) Podkladom pre rozhodnutie sú najmä podania, návrhy a vyjadrenia účastníkov konania, dôkazy, čestné vyhlásenia, ako aj skutočnosti všeobecne známe alebo známe správnemu orgánu z jeho úradnej činnosti. Rozsah a spôsob zisťovania podkladov pre rozhodnutie určuje správny orgán.

(3) Na žiadosť správneho orgánu sú štátne orgány, orgány územnej samosprávy, fyzické osoby a právnické osoby povinné oznámiť skutočnosti, ktoré majú význam pre konanie a rozhodnutie.

Ono totiž či dostávame zbroják nákupko čo kolvek oni maju na to 30 až 60 dni aj na blbé nákupko a nespravíme s tým nič keby si postavili hlavu. A ked daju rozhodnutie že odôvodnenie je slabe tak je slabé a máme to jak hádzať hrach na stenu odvolám sa na okrese ide na kraj odvolám sa na kraj ide to na sud a ty nás odpálkuju rýchlostou svetla a potom tie poplatky je radosť platiť je to viac zamotané preto je ten znak paragrafu popletený lebo vždy su oni na koni ... a to že jeden okres to dá druhý nedá ide len o to komu sa chce robiť komu nie a kto si to triedi v okrese a kto nie ono je rozdiel aasi ked to žiada niekto niekde kde má okres 500 držitelov zbrojákov a niekde v bratislave kde na okres typujem tak 5000 ludí ja na ich mieste dám také požiadavky že by sme sa zbláznili lebo čm menej ludí tým menej roboty :D a hádať sa so správnym orgánom sa nikdy nevypláca (vlastná skusenosť) oni si spomenú aj za rok za dva kor v BA kde su inak právne vzdelaný lebo riešia veci čo v nejakej hornej dolnej potôni anei nikdy tý policajti nezažijú. Moja rada ? Hlavne sa ich nesnažte klamať lebo na vás dojdu aj keď nie hneď ale časom a potom to je iný cirkus takže ked je výzva na odstránenie nedostatkov tak treba zapojiť vlastnú tvoru a ked bude málo tak hold smola sk B postačuje aspon si nikto neublíži :D a ked ma vonku zastavia so zbranou na sk B ? idem zbrojárovi , od zbrojára na tlakovky z tlakovie, idem na zbrane strelivo , idem od nich ... proste sa treba vykecať ... ale ked chcete isť hlavou proti muru prosím. Ja som to robil presne rovnako a teraz som rád že som rád, len to stálo veľa penazí a nervov a teraz viem keby som dal rovno žiadosť o A a nechcel potom rozširovať tak mi to daju skorej a ne potom lebo to je jasné že človek je špekulant... Oni žiadosť prímu vždy to je ich povinnosť teda ak je kompletná zo všetkými náležitostiam veď štátna kasa 16,50 potrebuje ako soľ :DDDD NIkomu nechcem kaziť iluzie alebo sa z niekym hádať toť moj názor urobte si obraz jak chcete dohovoril som..... Hawk . :P
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"