HK P30 - prakticke skusenosti

Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Nosenie klasickeho kompaktu (a vacsiny subkompaktov) proti fullsieze gunu ZIADNY prinos nema. Klasicke kompakty su vlastne o 1-2cm upravene full size, rovnakej sirky - a teda aj vzdialenost taziska zbrane od opasku, a priblizne aj hmotnosti (ubytok hmotnosti je zanedbatelny). AK chces nieco na pravidelne nosenie, musis rozmyslat nad niecim mensim, zarucene uzsim ako bezny kompakt.. skor sa obzri po STI LS (oproti ostatnym subkompaktom je podstatne uzsia, co je dost podstatne) z revolverov mozna SP 101cku, alebo zbrane ako Walter PPS, pripadne mensie ako Kevin, LCP, revolver LCR a pod. U tychto zbrani to uz trocha citit. Nosim zbran pravidelne a viem co hovorim, vyskusal som uz viacej "velkosti" zbrani.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Yuri the atd. zle sa pytas, lebo mna napriklad revolvery nikdy netahali a tak sa priklanam tomu G-cku. Dalej si myslim ze pistol je stihlejsia ako revolver a to je pre mna velke kriterium na zbran pre nosenie, nehovoriac o kapacite G-cka. Ty sam si musis rozhodnut ci sa ti pacia revolvery a chcel by si nejaky vlastnit a podla toho sa rozhodnut. Ale pozor co ti pisal Gewehr, lebo naozaj subkompakt odvodeni zo full-size zbrane je co do nosenia skoro to iste...ono ta dlzka hlavne moc nema vyznam pri skrytom noseni, skor dlzka pazby by mohla vadit a hlavne sirka a tu je vyhoda oproti revolveru. Pozri ja nosim G22 ci je leto ci zima, mne to nevadi pri noseni. Vsetko je o zvyku. Nosil som aj Ber.92 a aj CZ85.
Ked naozaj nieco male na nosenie tak by som skusil este kuknut na subcompakt KAHR, tie su kvalitne spracovane a uzke zbrane, alebo to co ti pisal Gewehr... :wink:
kriznik
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Dlzku zbrane vo vnutornom puzdre citis hlavne pri sedeni, inak ako uz bolo napisane je dolezitejsia sirka. Pri kompakte moj vyber padol na Walther Police Pistol Slim, v skratke PPS. Nema kladivo a je len SA, takze spust sa sprava inac ako na P30. Kapacita 6+1 az 8+1 9mm. Na svoje rozmery a vahu je to presna zbran, nosenie pod opaskom je pohodicka, pozri aj youtube alebo google, su tam porovnavacie videa.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

kriznik napísal:...
Nema kladivo a je len SA, ...
Nemal si na mysli DAO :?:
kriznik
prispievateľ

Dakujem Igrlik, myslel som DAO :oops:
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Tak s mojou HK P30L som nadmieru spokojný - výborná Fullsize pištoľ. Len s mojím vnútorným DASTA púzdrom som trochu menej spokojný. Preto sa chcem spýtať či púzdro od Fobusu HK2 je na opasok alebo s pádlom ako je na obrázku, pretože ja by som radšej chcel na opasok alebo keď už tak s klipsňou ako má aj vnútorné. Dôvod pre ďalšie púzdro je aj obava z toho čo píšu v návode, že povrch záveru sa nemá čistiť s nylonom - čiže šúchanie pri nosení je prakticky akoby pohyb pri čistení. Síce mám moju milovanú P30L len týždeň a z toho som ju mal len jeden deň so sebou, bojím sa o jej krásny povrch - všetky veci si vážim a používam ich s rozumom, preto ma nechápte zle.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

osobne som skoncil pri puzdrach od falca...
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

YURI.... aj tak casom zistis, ze jemne osuchana zbran od nosenia je aj tak najkrajsia... :D Jemne osuchane hrany a tak... Ved na to prides sam... :D Ja ked som mal HK P10 tak som nechapal z jeho povrchovky a daval som si pozor na nu...Ale po 5rocnom noseni a pouzivani, trenovani sa jemne vyhladili a cim som ju mal dlhsie tym sa mi viacej pacila...Sam uvidis, samozrejme pokial nie si chronicky puntickar a detailista..
A este ti chcem povedat ktomu fobusu ze on mi riadne doskrabal HK. Medzi plast a zaver sa dostanie aj tvrdy prach a spravil mi skarede ryhy po zavere. Ja som odvtedy prestal nosit HK vo fobuse a presiel na Dastu a Falco.. 8)
kriznik
prispievateľ

Presne ako pise kuro159, zbytocne sa nestrachuj, uvolni sa a tvoja P30L bude zo dna na den krajsia, spravna patina ma svoje caro :wink: Ta poznamka v manuali o nevhodnosti nylonu a inych umelych vlakien, sa podla mna tyka iba cistenia a tak je to tam aj napisane...
Vnutorne pouzivam Uncle Mikes Side Kick, oproti nylonovej daste alebo falcu usetris na hrubke 5mm a umely semis, ktory je z vonkajsej strany puzdra setri pokozku.
Vonkajsie odporucam kozene puzdro Sickinger.
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

To je všetko fajn chlapi, ale kde by som zohnal napr. to púzdro Uncle Mikes Sidekick? Najlepšie niekde v okolí NR keby sa dalo, alebo teda cez NET by bolo úplne super keby sa dalo objednať. Mimochodom z akého materiálu je ten Uncle Mikes? Ináč musí sa priznať, že na mojom HK P30L sa prejavila istá chybička o ktorej som vedel a trochu som sa jej bál a to - ten nešťastný pravý záchyt záveru. Na reklamáciu to nie je, ale vážne trochu odstáva a lieta hore dolu. Rozmýšľal som už aj o jej demontáži ak je to možné teda - čo vy na to?
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

Klidek ten problem z pravym zachytom asi nie je ani problem ako standart pretoze zatial kazda P30 ktoru som drzal v ruke mala ten zachyt zaveru volnejsi.Teraz nam s kamosom dorazili konecne dlho ocakavane P 30 L a zachyt zaveru je tiez volnejsi /ten pravy samozrejme /Dlhsiu dobu mam P 2000 a tam je presne to iste takze ziadny strach myslim ze je to v pohode a asi to tak ma byt.
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Nemam v plane spochybnovat hodnovernost tohto videa, ale by som mu neprikladal az taku vaznost, sami dobre vieme, ze kto chce poskodit tu alebo onu znacku, je to tymto sposobom velmi jednoduche.
Yuri the GUN NUT
prispievateľ

:cry: úbohá P30, prečo ten pako vôbec skúša také veci? bolo niekde napísané, že by to mala vydržať? Je to predsa policajná pištoľ a nie vojenská - nepôjdu s ňou do púšte ani nič podobné predsa - teda jedine, že by sa z Nemecka stala púšť alebo, že by P30tkami začali ozbrojovať policajtov v Iraku :?
S mojou P30L by som toto určite nikdy nerobil, práve som ju dočistil po návšteve strelnice a až mi zle prišlo keď som videl ako ju kydol do toho kýbla s pieskom :shock:
Teda toto dokazuje jednu vec - ak si chcete kúpiť pištoľ čo strieľa aj zanesená pieskom a pod vodou a zmrazená a ja neviem čo, tak si asi budete musieť kúpiť nejakého glocka alebo berettu - tie to VRAJ dokážu bez problémov, ale pochybujem, že by sa hociktorá z nich tak dobre držala, tak dobre vyzerala a tak príjemne sa z nej strieľalo ako z HK P30. HAWK dohovoril som
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Zaver bol brzdeny pieskom,preto to sekalo.Tak isto by sekali aj ine zbrane vratane glockov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Heckler & Koch"