Mosin Nagant puška kal. 7,62x54R

vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa vanto »

Nie roman to je len hlavnovina ide len o ten postup ako z nej spravit hlaven osadit atd.
mototechna
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

jasné že je to bez komory, niesom včerajší :) Momentálne je to len polotovar, v podstate trubka s vnútorným závitom a svinsky dlhým stúpaním :lol: Je to tak ako píše Roman, súčasť zbrane sa z toho stáva v momente, keď sa dorobí komora... Zvláštne je, že hlavňovina ako taká je polotovar, ktorý smie mať doma ktokoľvek, aj bez ZP. Komorový výstružník je považovaný za "nástroj", a teda je taktiež voľne dostupný. Ale dokopy tvoria niečo nelegálne... Mosinku aj s polotovarom hlavne donesiem puškárovi, on to rozhodí na atómy, urobí potrebné úpravy, spasuje púzdro a hlaveň, osadí do pôvodného dreva, urobí papierovačky a až to bude doma kompletné, tak si urobím svoje úpravy - čiže nové drevo, optika, pažba, brzda... Ešte sa s ním musím dohodnúť, aby mi to ofúkol tvrdochrómom...
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

mototechna napísal: Ešte sa s ním musím dohodnúť, aby mi to ofúkol tvrdochrómom...
ak to zvladne tak napis cenu .... co som sa pytal tak nito o nikom nevedel ze by to robil ... proces je vraj narocny a drahy (co sa tyka kusovky)
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

ja o niekom viem :wink: Možno ma to bude stáť jednu kudlu... Ale možno aj ništ :)
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

tak to ti len tiiiiisko zavidim :evil:

:D
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa R »

ten tvrdochróm ti bude robiť ako povrchovku alebo aj vývrt ? Ak dotyčný nemá technológiu a skúsenosti s chromovaním vývrtov tak si dodrbeš dobrý lauf. Síce nebude hrdzavieť ale ani triafať...
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Dotyční sú z Považskej, a ak sa mi podarí niekoho ukecať, tak mi to fúknu... Robia aj pre GP, takže o kvalitu sa nebojím...
Obrázok
Používateľov profilový obrázok
dirty.harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty.harry »

budes menit aj paku zaveru kvoli optike alebo ju das dopredu?
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

páka je už urobená :)
vanto
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa vanto »

Kurnajs este aj tvrdochrom? no tak to uz hej...
dirty.harry
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa dirty.harry »

riso, to si zvladol sam?
inspiring_swartz

Príspevok od používateľa inspiring_swartz »

Šmárja, čo to ide s tou mosinou urobiť??!! Hoďte naňho sieť, preboha. ;)
mototechna
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Harry: Konkrétne na mojej mi to robil kamarát puškár, ale nič na tom nieje... V určitom bode sa odspodu telo páky nareže do "V", zahne podľa potreby a zavarí, prípadne sa zvar ešte opracuje a zahladí. Treba na to iba flexu, zváračku, dobrý odhad a pevné nervy :lol:
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

mototechna:
parada. mozem ta poprosit o kontakt na vyrobcu hlavnoviny. nieco podobne zamyslam a vidim, ze matros 15 tr. je fasa, najma ak je uz je v upravenom stave.
o tej dlzke hlavne som pocul nasledovne ako stari puskari robili hlavne: novovyrobenu pusku s hlavnou s pridavkom postupne skracovali az dovtedy kym nedosiahli pozadovany sustrel.
ides to robis ako free floating?
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 21 years 1 month

Príspevok od používateľa lovec »

A ked nenasli vhodny rozptyl? Zrezali na 20cm a isli na dalsiu salamu? :lol: (pozn. - sustrel maju zbrane s dvomi a viac hlavnami).

K tej dlzke, aku si zvoli, taku bude mat. Samozrejme urcitu proporcionalitu treba zachovat, 7.62x54R a 40cm laufik nebude tou optimalnou kombinaciou. Pozadovany rozptyl sa docieli vhodnym strelivom, ci uz fabrickym alebo prebijanym.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"