Závady zbraní Grand Power

ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

to vydutie nabojnice je normalne - komora je tak konstruovana - ked sa do nej pozries je tam jasne vidiet preco ta nabojnica vyzera ako vyzera (jedine ze by ti odpalovala pri neuzamknutom zavere ale tam je vydutie pri spodku a dost extremne - to som videl len raz pri prebijanom limite).

ta nefungujuca double action je pravdepodobne sposobena bordelom niekde v spustovom mechanizme. po nespocetnych nadavkach na zbran, vyrobcu a navod na pouzitie som zacal pri cisteni GP pouzivat stlaceny vzduch a vyrazne to pomaha - ono posielat bordel otvorom v rame priamo na spust sa musi niekde prejavit.

takze zhrnute - zavada sposobena zakaznikom a nedostatocnym cistenim - ze vyrobca nikde ani nespomenie ako sa ma jeho vyrobok cistit a mazat je zakaznikov problem. na nosenie a spolahlivost si si mal kupit glocka - na sutazi uz neuzamknute zavery na k100 ani nepovazuju za skutocnu zavadu...
inspiring_albattani

Príspevok od používateľa inspiring_albattani »

Zdravím páni, tiež pridám jeden dotaz, aj keď nejde vyložene o závadu.

Na novej zbrani P1 som pri prvej rozborke objavil, neviem či to nazvať hrdzou, skrátka také akoby mapy na povrchu. Stretli ste sa s niečím podobným na svojich kačenách?
Musím povedať, že reakcia pána Lihana k problému bola bleskurýchla a ochotná, vraj sú dve možnosti: zaleštenie alebo výroba novej hlavne.

Má význam zaniesť hlaveň na reklamáciu a byť nejakú dobu bez zbrane alebo to skrátka neriešiť?
Takisto by som bol nerád keby kvôli oprave/výmene zmenila sústrel ktorý som vybral na predajni ako najlepší spomedzi nástrelných terčov.
Ďakujem za reakcie.
inspiring_albattani

Foto:
Prílohy
hlaven_PerfectPhoto.cz_2016-07-11 15-02-26.jpg
Radis
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 3 months

Príspevok od používateľa Radis »

tefino napísal:Záver som spustil, cvak na prázdno a zaistil som poistku. Kohútik ostal ako je na obrázku.
https://www.dropbox.com/s/9g9erpckkal0u ... o.jpg?dl=0
Trochu OT, ale kvôli čomu používaš poistku pri vybitej zbrani? Veď keď je kohútik spustený, tak sa ani nedá poistka použiť :roll:
Radis
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 3 months

Príspevok od používateľa Radis »

Mám P1s ale nič také na nej zatiaľ nebadám.
ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

hrdzu tohoto formatu by som u zbrane ktora je schopna na hlavni vyhodit bodovu koroziu aj po plosnom osetreni olejom vobec neriesil - skus to trochu zalestit pokial je to iba povrchova korozia malo by to zmiznut. hovori to ale svoje o kvalitach pouziteho materialu...
inspiring_albattani

Čiže nejaká 1200-ka papier a jemne preleštiť a naolejovať? Tiež ma to prekvapilo, ale nie je to nejaké výrazné, iba nechcem aby sa to rozširovalo...
Používateľov profilový obrázok
regnak
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa regnak »

ketchup napísal:to vydutie nabojnice je normalne - komora je tak konstruovana - ked sa do nej pozries je tam jasne vidiet preco ta nabojnica vyzera ako vyzera
je to normálne??? ja si myslím že nie je!
kde sa to mám pozrieť? tiež mám K100, strelil som z nej pár tisíc rán a ani jednu nábojnicu mi nezdulo, nakoľko ich aj následne prebíjam...
ketchup napísal:takze zhrnute - zavada sposobena zakaznikom a nedostatocnym cistenim - ze vyrobca nikde ani nespomenie ako sa ma jeho vyrobok cistit a mazat je zakaznikov problem. na nosenie a spolahlivost si si mal kupit glocka - na sutazi uz neuzamknute zavery na k100 ani nepovazuju za skutocnu zavadu...
o čistení som tu tiež písal, niekto to prerátal, že čistím po 1300 ranách a mažem po čistení 5W-40-kou... vlastním aj gloka, o spoľahlivosti sa píšu báje ku tomu sa vyjadrovať nejdem...
ja nezastávam nikoho, samozrejme, hovorím svoju skúsenosť, ale keby som mal so zbraňou problém v S. Ľupči by som bol ešte v ten týždeň, dal by som preveriť ten spúšťový mechanizmus a o tých zdutých nábojniciach ani nehovorím aj za cenu výmeny nového kusu, lebo žena, auto a zbraň musia fungovať :wink:

PS: jediné čo je "zduté" je zápalka, ktorá sa otlačí do tvaru otvoru úderníka, ale to mi robí aj glock, len naproti krúžka u K100, glock robí obdlžnik :)
eager_taussig

Príspevok od používateľa eager_taussig »

No tak som to pofotil. To vydutie nábojníce nie je nejaké strašné, ale na CZ75ke alebo iných zbraniach som sa s tým nestretol.
1. Náboj kúpený v GP
2. Nábojnica vystrelená z mojej K100
3. Nábojnica (čierna) vystrelená z CZ75
https://www.dropbox.com/s/rvtepb2c2bpuo ... e.jpg?dl=0

Je to asi normálne u K100. Odfotil som aj hlaven niekto tu už o tom písali, že je to nejaký O krúžok proti úniku plynov.
https://www.dropbox.com/s/uwpaipbuaxx2b ... k.jpg?dl=0
Vyzerá to, že s mojou K100 budem robiť po výstrele nábojnice 357SIG :D (Pre tých čo by sa toho chceli chytiť viem, že 357SIG je nábojnica 40SW so zahrdlením 9mm).
iGz
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa iGz »

Ahojte,
neviem ci sa presne jedna o zavadu, alebo je to "feature", ktora mi dost prekaza.
K22s MK12/1 mi po mierne raznejsom zasunuti napaskovaneho zasobnika (staci aj 1 naboj) automaticky vrati zaver ak je v zadnej polohe, cize naboj je v komore a zbran je pripravena na vystrel. Ak zasobnik zasuniem jemne, tak k vrateniu zaveru nepride. Je to chyba, pripadne co treba upravit aby sa to nedialo ?
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

neviem ako u k22 ale GP ma vseobecne funkciu auto-forward, teda ak je v zasobniku naboj, tak sa dostane po zasunuti zasobnika do komory.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Neviem ako u K22, ale inak je to "feature" u väčšiny moderných kvérov. Logika veci tkvie v tom, že pri prebití ušetríš čas, ak "zhodíš" záver dorazením zásobníka a nemusíš tak manipulovať s vypúšťačom ani obťahovať.
regnak
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa regnak »

je to tak aj u K22 ak K100 - dorazením zásobníka padne záver...
EBOLA
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years

Príspevok od používateľa EBOLA »

Ak ti to tak vadi, nechapem preco vkladas napaskovany zasobnik do zbrane ktora ma zaver v zadnej polohe. Chces zapuzdrit zbran s natiahnutym zaverom?

Edit. Aby som nebol negativista tak predpokladam, ze chces zapuzdrit so zasobnikom v zbrani a prazdnou komorou. Staci vypustit zaver pred tym ako dom vlozis zasobnik ;-)
iGz
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa iGz »

Da sa na to zvyknut a prisposobim sa bez problemov, len som bol zvedavy, kedze to je moja prva zbran od GP.
Dakujem :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"