Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
MudMax
častý prispievateľ
Registered for: 8 years 6 months

Príspevok od používateľa MudMax »

Pragmaticky sa postavili :shock: :lol: ???
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zi ... m-40313332
Cesi,ktori nemaju kde zohnat zdravotnicky matros,ktory ich ''prezierava'' vlada odpalila cinanom budu bohovsky radi,ked dostanu kompenzaciu za zrusene hry... :cry:
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa peterson »

starý materiál išiel do Číny, vláda nakúpi kvantá nového. Alebo sa mýlim??
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa aris »

Nakúpi.
Najskôr v septembri.

:mrgreen:
vydriduch
častý prispievateľ
Registered for: 7 years 9 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

peterson napísal: Na rozdiel od našich predstaviteľov RUVZ a MZ SR, ktorí dokazujú, že sú nekompetentní.
Súhlas.

Z opatrní istej nemenovanej krajiny (aby tu nevznikli zas zbytočné politické kecy):

- pozemné hranice s Čínou uzavreté, Číňania zákaz vstupu
- všetci cestujúci kt. prekročia hranicu (aj asymptomatickí), zahraniční či domáci, idú na odobratie vzorky na test, kým sa test vyhodnotí tak vyplnia formular kde presne sa budu zdržiavať. Kontrolujú sa autá, dezinfikujú vlaky. Denne sa robí do 10.000 testov.
- cestujúci z problematických krajín - Číny, Iránu, Japonska, Talianska, J.Korei - testy sa robia prednostne (do 4 hodín), keď dostanú info že zatiaľ sú zdraví, vyfasujú rúšky, rukavice, vreckovky - môžu si urobiť veľký nákup a idú do domácej karantény. Tam im chodia domáce kontroly a ak nie sú doma = prúser. Ďalej im urobia ešte 3 testy s odstupom času, počas karantény majú nárok na nemocenskú.
- do problematických krajín má povolené lietať iba štátna letecká spoločnosť za špeciálneho režimu dezinfekcií, do Číny sa nelieta vôbec
- náhodné vnútroštátne kontroly na nádražiach a iných miestach kde je veľký pohyb cudzincov a ľudí všeobecne

:idea: :idea: :idea:

A naša (autocenzurované) stará vláda vydala oficiálne komuniké, že nebude testovať plošne, lebo cestujúci nevykazujú symptómy :!: (hovorkyňa Min.zdravotnictva dnes v TV). O infekčnosti v inkubačnej dobe u SARS-COV-2 ešte asi nepočula. :evil:
A čo vymyslí nová vláda, sa aj bojím pomyslieť.
Naposledy upravil/-a vydriduch v 03 Mar 2020, 18:49, upravené celkom 1 krát.
MudMax
častý prispievateľ

peterson napísal:starý materiál išiel do Číny, vláda nakúpi kvantá nového. Alebo sa mýlim??
Mylis sa!Do ciny nesiel stary matros,ale potrebny pre domacich a siel tam preto,lebo babis neustal kecy idiotov,slnieckarov a pometencov bez pudu sebazachovy.ktori mu nadavali do sebeckych svini a ktori si myslia,ze virus do ciech nedorazi...lebo,vsak minister hovoril..... :lol: .Matros tam nesiel v dobe ked mohol niecomu pomoct,ale v dobe,ked miliarda cinanov uz ani nezbada,ze daco dostala,ale 10tim milionom cechov bude kurefsky chybat.S tym nakupenim kvantov noveho si robis prdel...ci?Kde ho nakupi?
Dnes v rajchu nemci uplne v pohodicke...ziadne opatrenia...kebaby v obchodaku ficia veselo,regaly plne vsetkeho.Zmizli len dezinfekcne gely,spreje,utierky a hajzlaku je pomenej.Deticiek plny obchodak...neviem,ci tym rodicom nacisto drbe.V belgii(kde inak na vsetko seru) vo firme hned za hranicou na vykladke,v brane traja manici v atombordeli v maskach.Jeden mi na celo namieril teplomer,druhy mi na hubu uviazal rusku pachnucu po dakom svinstve,treti sa mi chcel nasackovat do kabiny,ze ma odprevadi k rampe na vykladku.Pozeram nanho,ci mu nejebe :shock: ...kamarat,pekne k rampe pesi,tam mi otvoril vrata na navese,cuvol som na rampu,vylozeny za 10 minut(inokedy hodka,dve) a uz som frcal doprec.V markete som nebol...snazim sa co najmenej chodit medzi ludi.Som zvedavy,ak saskaren bude zajtra v bruseli.
jedei105
prispievateľ
Registered for: 12 years 3 months

Príspevok od používateľa jedei105 »

Gunslinger napísal:... a na hraniciach rozdavaju letaky...

Gunslinger
aj tie uz asi dosli lebo som tam nikoho nevidel ked som prechadzal tam aj spat...
Gunslinger
moderátor
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

jedei105: To ma neprekvapuje, dnes zriadili dalsie tri telefonicke infolinky (pre Galantu, Dunajsku Stredu a Senicu), takze asi museli presunut vsetok personal dedikovany koronavirusu z hranice do call centra. :lol:

V porovnani s tym co robia bratia cesi (vid link od petersona) je to az tragikomicke :roll:

A francuzi medzitym idu v prospech statu dokonca zkonfiskovat vsetky ochranne masky... no comment...

Gunslinger
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 9 months

Príspevok od používateľa d-s »

V Rakusku to tiez dost podcenuju.
Vo Viedni uz 14 potvrdenych pripadov.
Napr. gymnazium kde bol minuly tyzden potvrdeny pripad je od pondelka zase normalne v prevadzke.

Seriozne zvazujeme nechat dceru doma vzhladom na to ze na urady/skolu sa neda spolahnut, oni budu riesit az ked uz bude pripad, ale zase to sa neda bez nasledkov dlhodobo, max ca tyzden, potom je to neospravedlnena absencia, tj sa tazko odhaduje kedy je ten vhodny cas.
MudMax
častý prispievateľ

Cinanom sa to vraj vdaka opatreniam ktore zaviedli,zacina darit zvladat...

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/ ... -internetu
....lenze ktora ina krajina si moze dovolit zaviest podobne opatrenia?
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa dantes »

Podla skusenosti pri inych virovych nakazach sa virus sa rychle vyvija (mutuje) a spravidla sa postupne stava menej nebezpecnym. Zjednodusene to znamena, ze pri prvom nakazenom moze byt velmi agresivny, zatial co u cloveka ktoreho prvy nakazeny nakazil uz trocha menej a u nakazeneho v dalsom leveli zase trocha menej a tak dalej. Aj chripkove epidemie takto odoznievaju, inak by sme ich tu mali stale resp. dovtedy, kym sa vsetci nenakazia a nevyliecia a tym neziskaju voci danemu kmenu rezistenciu. Tento jav ma svoje odborne pomenovanie a terminologiu, ale zial toto neovladam. Niekde som cital, ze virus v europe uz nema taku letalitu ako v pripade cinskych/azijskych pripadov, ale este bola (aj je) mala baza na nejake plosne konstatovanie

Neviem, co je presne pricinou, ale s jarou zvyknu virozy ustupovat - ci to je dosledok slnecnych dni, kedy kedy je silnejsie UV ziarenie, ktore virusy likviduje vo vzduchu alebo niecoho ineho... Vie niekto, ako to je?

Pokial ide o personal vseobecne, je potrebne vziat do uvahy, ze z produkcie vypadnu nie len chori, ale ich rodinni prislusnici, ktori sa budu o nich starat, alebo sa budu starat o deti atd. Na druhej strane, z inych epidemii vieme, ze vsetci neochoreju naraz a v pripade korony aj nakazeni mozu 8-10 dni v pohode fungovat. Ked uz bude nakaza vsade, bude jedno, ci to na niekoho prenesu. Kto nebude v izolacii, ten to dostane. V pripade mierneho priebehu (cez 80% pripadov), sa to vraj da vylezat za pomerne kratku dobu 1-2 tyzdne. Pokial nepodlahneme panike, ludia sa jednoducho na pracoviskach vystriedaju, ako ked postupne dostavaju chripku.

Pokial ide o nemocnice, asi nema zmysel pocitat pocty lozok. Ked sa zaplnia spolu so zaloznymi rieseniami, aj tak sa vsetci budu muset liecit doma. To co sa da pripravit, je zabezpecenie rozvozu liekov, potravin, hlasenie a zber mrtvych + dalsie veci. Tak daleko dufam nedojdeme.

Chcel by som sa spytat, su spravy, ze vylieceni sa nakazili opat. Treba tomu rozumiet tak, ze tito sa sice vyliecili ale nevytvorili si voci virusu imunitu a tak dostali nakazu znova, alebo u nich po zdanlivom vylieceni prepukla choroba opat sama od seba?
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 9 months

Príspevok od používateľa d-s »

dantes napísal:Niekde som cital, ze virus v europe uz nema taku letalitu ako v pripade cinskych/azijskych pripadov, ale este bola (aj je) mala baza na nejake plosne konstatovanie
V Taliansku maju 2500 pripadov a 79 mrtvych (len dnes 27). To je stale cez 3%.
To nevyzera na zjemnenie.
theplaky
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa theplaky »

dantes napísal: .. su spravy, ze vylieceni sa nakazili opat. Treba tomu rozumiet tak, ze tito sa sice vyliecili ale nevytvorili si voci virusu imunitu a tak dostali nakazu znova, alebo u nich po zdanlivom vylieceni prepukla choroba opat sama od seba?
Ja som to pochopil tak ze sa vylieceny moze opatovne nainfikovat = nakazit od niekoho ineho.

Vzhladom na skutocnost ze virus je smrtelne nebezpecny najma pre (starsich ludi a ) ludi ktori maju zaroven nejake ine zdravotne problemy, vnimam tuto moznost opakovaneho nainfikovania sa ako dost zasadnu hrozbu, nakolko clovek ktory sa vyhrabe z corony asi moc fit nebude a po dvoch (troch) opakovanych nakazeniach uz moze spadat do tej rizikovej kategorie "ludi ktori maju zaroven nejake ine zdravotne problemy".
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 11 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Ako vždy - východ vedie!!! Štyria podozriví v Prešove
vydriduch
častý prispievateľ
Registered for: 7 years 9 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

d-s napísal: V Taliansku maju 2500 pripadov a 79 mrtvych (len dnes 27). To je stale cez 3%.
To nevyzera na zjemnenie.
Nazorny priklad, kam vedie salamisticky pristup statu k nakaze - 466 nových prípadov.
corona italy.jpg
len tak mimochodom, v Lombardii tvoria 10% nakazených práve zdravotníci. :!:

O tych podozrivych v Trnave a v Prešove nemáte niekdo info? Kľudne cez PM..

Theplaky: veľmi presne si pomenoval hlavný problém.
Naposledy upravil/-a vydriduch v 03 Mar 2020, 22:49, upravené celkom 1 krát.
emkac
prispievateľ
Registered for: 12 years 4 months

Príspevok od používateľa emkac »

Gunslinger napísal: Aktualne vladne nariadenia aby majitelia pustali v prazdnych fabrikach klimatizacie a stroje naprazdno (cinskym cislam uz nikto neveri, takze Wall Street sleduje sekundarne indikatory - spotrebu elektriny, dopravne zapchy, ci znecistenie ovzdusia, lenze vo Wuhane a mnohych inych oblastiach teraz vzduch znecistuju len krematoria ktore bezia naplno - vid link od lovca...).
Gunslinger
Toto mas odkial? Nejaky serioznejsi zdroj daj.

Bo sa mi nezda, ze prazdne beziace tovarne si len tak vypustaju CO2.
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ck-to-work
Gunslinger napísal: Uz zacinaju byt tiez dostupne prve 'ne-cinske' = uveritelne cisla (z Talianska, Japonska, Juznej Koreji), a tie teda moc ruzovo nevyzeraju.
Gunslinger
Prave teraz d-s dal rovnake cisla z Talianska ako bolo v Cine, cize cosi nad 3%.
Akurat v ITA to navyse rastie este mozno rychlejsie, lebo tam oficialne tvrdia, ze vsetko OK, kludne si cestujme. Takze prevencia slaba.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"