HK P30 - prakticke skusenosti
myslím že som sa definitívne rozhodol pre kúpu P30, váhal som nad Glockom, ale bol som teraz na strelnici, pufkal som z Glocku a strasne som strhaval, zly nastrel, P30 tam sice nemali ale bola tam CZ podla strelmajstra s podobnym spustovym mechanizmom ako P30 a s nou som mal velmi dobry nastrel, tak len dufam ze ma neogabal, skoda ze HK nikde nemaju nerad by som sa pomylil.... dik za komenty....
-
inspiring_bose
..Nuz chlape, mne trosku dlhsie trvalo zvyknut si prave na HK. Ja ked som ho kupil a siel prvy krat s nim strielat, tak som bol straaasne sklamany a chcel som ho zahodit. Po nejakych tych 800 az 1000 ranach som si na neho zvykol... a po piatich rokoch som ho predal a presiel na Glock. Tym chcem povedat, ze CZ nesmies porovnavat s HK ani nahodou..HK sa sprava uplne inak a este nech ta neodradia prve vystrely s HK. Treba trochu viacej potrenovat a budes spokojny tak ako ostatny HKpositive na tomto fore. Mimochodom, ked strhavas s Glockom tak s HK to nebude inak a mozno este horsie, ale hovorim to chce len trening....
HK má tradične na služobný kvér výbornú spúšť, ale veru neviem, či by som ju prirovnával k spúšti na ČZ. A správanie zbrane (aj keď to závisí od modelov) už vôbec nie. Mám aj hecklera aj čízu, odstrieľaných pár tisíc rán... Ale vlastne, chlapík až tak nekecal majú spoločné, že sú SA/DA.
Ak ťa to poteší, mne to od začiatku išlo lepšie s HK. Od prvej chvíle liebling. Spúšť veľmi dobrá, takmer všetci chvália. Správanie zbrane aj vďaka tlmiču dorazu záveru tiež moc príjemné. Myslím, že ak pôjdeš do HK, chybu neurobíš. Možno si na ňu zvykneš hneď, možno to bude chcieť trochu tréningu. Ale prax treba tak či tak. Samozrejme, dúfam, že si už skúšal, či ti sadne do ruky. Aj keď P30 sadne asi fakt každému...
Ak ťa to poteší, mne to od začiatku išlo lepšie s HK. Od prvej chvíle liebling. Spúšť veľmi dobrá, takmer všetci chvália. Správanie zbrane aj vďaka tlmiču dorazu záveru tiež moc príjemné. Myslím, že ak pôjdeš do HK, chybu neurobíš. Možno si na ňu zvykneš hneď, možno to bude chcieť trochu tréningu. Ale prax treba tak či tak. Samozrejme, dúfam, že si už skúšal, či ti sadne do ruky. Aj keď P30 sadne asi fakt každému...
-
inspiring_bose
...nechcel som ta vystrasit, rozdiel medzi mlokom a HK v spusti je ze mlok ma dlhsi ale hladsi chod a HK ma kratsi ale ovela ostrejsi nabeh. Mlok je pri strelbe pokojnejsi co vyuzijes pri dvoj vystreloch a HK je trosku neposedny a vyzaduje viacej laskania na strelnici. Kazdemu vyhovuje nieco ine, takze mna neber ze ta chcem odradit, pretoze HK je jedna velmi kvalitna a dobre spracovana buchacka.... 
Kuro, stále musím s tebou polemizovať o neposednosti HK. Ja neviem, ty si bol majiteľom oboch, čiže ide o tvoju skúsenosť. Ja som mloka nikdy nevlastnil, mám z neho odstrieľaných len pár sto rán (do 300?), ale fakt mám pocit, že lauf mi na G 17 (teda 9mm L) lieta nahor a nadol v podstate rovnako ako pri USP, ktoré mám ale v .40 SW. Pravda, záleží aj od streliva.
Ale veď uvidíme, niekedy mi požičiaš tvojho mloka (G22 či G23?) a možno ti fakt dám za pravdu. Zatiaľ to ale vidím trošičku inak. Ale vravím, tu ide skôr o pocit.
Ale veď uvidíme, niekedy mi požičiaš tvojho mloka (G22 či G23?) a možno ti fakt dám za pravdu. Zatiaľ to ale vidím trošičku inak. Ale vravím, tu ide skôr o pocit.
-
inspiring_bose
Jack, to niesu moje vymysli, ale holy fakt rozdielnej konstrukcie hlavni oboch zbrani, teda hlavne vysky od uchopu ruky. S tymto nazorom sa stretavam casto aj medzi strelcami a to: v mlok ma hlaven polozenu k ruke strelca nizko co sa pochopitelne prejavi mensim zdvihom zbrane. Dalej, sklon pazby ma mlok v porovnani s HK nakloneni vo vacsom sklone co tiez prispieva k vascej stabilite, ale ten nemusi vyhovovat kazdemu. Obydve zbrane vyzaduju trocha treningu a zvyku. Ako som uz pisal, ja som si HK kupil pre jeho atrativitu a bol som velkym odporcom Glockov, pokial som si nekupil prave Glock22 v silnejsiej razi ako som mal HK a musim ti povedat ze pocitovo mal glock v 40sw prijemnejsi-mensi zdvyh ako HK v 9x19, a to nielen u mna. Raz som zobral HK na jednu policajnu sutaz do Prievidze, kde ho skusali aj ostatny a mali zmiesane pocity a niektory boli velmi sklamany z toho co s nim napoprve nastrielali. Za celu dobu 5tich rokov som stretol iba jedneho niehakackara co napoprve nastrelil ako ja po po par tisickach vystrelov. Jack, ale tym netvrdim ze HK je zla zbran a ani som to nikdy netvrdil, dokonca aj lutujem ze som ho predal, pretoze je to fakt kus dobrej a peknej zbrane, ibaze odkedy som mal Glocka tak mi HK lezalo stale v trezore a bolo mi ho luto a tak som ho predal nech robi radost niekomu inemu.A este jedna vec je dost rozdielna, mlok je velmi rychly co do strelby.S mlokom 9x19 mozem konkurovat technobubenikovi a strielat do taktu, co sa HK prakticky neda...
ale to su uz take blbosticky, ze.....
Kuro, ešte raz, ja ťa neobviňujem, že trepeš, alebo si vymýšľaš. Naopak, už skôr som uznal, že môžeš mať pravdu, ba dokonca, že ju aj máš, ale že ja mám skrátka inú skúsenosť. Pričom opakujem, nie som majiteľom mloka. Mám z neho čosi odstrieľané, ale je to pomerne málo v porovnaní s tebou. Možno keby som bol majiteľom G a zvykol by som si naňho (vadí mi už úchop, tiež spúšťový mechanizmus...), tak by som s tebou súhlasil. Takto ale stále vyhlasujem, že čo do pohodlia, mlok mi skrátka nie celkom sedí a môj pocit zo streľby G17 nie je lepší, skôr horší ako z USP. To je všetko, čo tým autor chcel povedať. Žiadne spochybňovanie tvojich názorov a skúseností v tom nehľadaj.

-
inspiring_bose
Jack, ved ja sa tiez nehadam pretoze nieje o com sa hadat. Kazdemu sedi fakt nieco ine, jednemu to inemu ono...mne sedi to aj to a ako som pisal lutujem a smutim za mojim HK-ckom, bol to proste moj milasek a neskor si urcite jedneho zadovazim... Ked pojdeme spolu strielat vo february, tak mozme spravit sukromnu recenziu, ale aj to bude zbytocne, pretoze pozname lepsie sluzobne zbrane co do pohodlia strelby sa tyka ako je mlok a HK. A mimochodom s P30 a s P30L som este nestrielal a mozno tu trepem dve na tri, pretoze ja som pisal o HK-USP...a som trosku mimo vlakna.