Závady zbraní Grand Power
iGz:
Len pre vysvetlenie - ako spomínal Jack, takto funguje väčšina moderných pištolí, pričom ale pokiaľ viem to žiadny výrobca v popise zbrane ako funkciu priamo neuvádza. Dôvod je predpokladám prostý - ak by to bola oficiálne deklarovaná funkcia zbrane, bol by výrobca nútený zabezpečiť jej spoľahlivosť, čo je trocha problém.
Spomínaný "auto-forward" totiž silno závisí od stavu záchytu záveru a zásobníkovej pružiny. Čím je záchyt opotrebovanejší a pružina slabšia, tým menší impulz pri zasúvaní zásobníka treba na "automatické" spustenie záveru.
Len pre vysvetlenie - ako spomínal Jack, takto funguje väčšina moderných pištolí, pričom ale pokiaľ viem to žiadny výrobca v popise zbrane ako funkciu priamo neuvádza. Dôvod je predpokladám prostý - ak by to bola oficiálne deklarovaná funkcia zbrane, bol by výrobca nútený zabezpečiť jej spoľahlivosť, čo je trocha problém.
Spomínaný "auto-forward" totiž silno závisí od stavu záchytu záveru a zásobníkovej pružiny. Čím je záchyt opotrebovanejší a pružina slabšia, tým menší impulz pri zasúvaní zásobníka treba na "automatické" spustenie záveru.
Len sa opýtam ...
Je potrebné nejako špeciálne ten zásobník zaraziť aby ten záver skočil dopredu? Som to minule skúšal na strelnici s mojou novou GP P1 a z cca. 10 pokusov sa mi to podarilo len 1x. Treba nejakú väčšiu silu, väčší ráz do zásobníka, alebo nejaký impulz pod uhlom, či kolmo zo spodu?
Je potrebné nejako špeciálne ten zásobník zaraziť aby ten záver skočil dopredu? Som to minule skúšal na strelnici s mojou novou GP P1 a z cca. 10 pokusov sa mi to podarilo len 1x. Treba nejakú väčšiu silu, väčší ráz do zásobníka, alebo nejaký impulz pod uhlom, či kolmo zo spodu?
je potrebný mierne silnejší doraz...
V súlade s fyzikálnymi zákonmi (akcie/reakcie a zotrvačnosti) - mierne šikmo dopredu. Záver cukne dozadu, záchyt sklapne a záver sa dorazí 
-
eager_taussig
Tak bohužiaľ sa mi zasekávanie DA režimu na mojej K100 Target podarilo natočiť a vidím to na reklamáciu
. Dúfam, že je to jasný dôkaz o tom, že to nefunguje správne.
Video na YouTube :
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... QWTPmbKtBl
Video na YouTube :
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... QWTPmbKtBl
Skus sa pozriet, ci nemas olej nadrbany v spustovom mechanizme obzvlast na tiahle spuste. Pri druhom videu sa mi zda, ze ho na zavere nemas nejako prilis. Ak to mas naolejovane, tak to rozober, utri, vyskusaj. Ak tomu tak nie je, tak to urcite reklamuj.
...šmarjápano... - veď to je úplný fail!
Trochu oleja naviac predasa nemôže takto znefunkčniť zbraň!
Trochu oleja naviac predasa nemôže takto znefunkčniť zbraň!
Ty budes iste studovany mechanik 
-
eager_taussig
Rozoberať spúšť isto nebudem keď je to v záruke a zbraň má niekoľko mesiacov. Používam Ballistol a to len tak na handričku. Nestriekam to tak že z toho tečie.
Prečo hneď ten pokus o invektívu?!Mesi napísal:Ty budes iste studovany mechanik
Veď pokiaľ zo zbrane nesteká (alebo aspoň neodkvapkáva) olej, tak by sa takéto zlyhanie nemalo stať.
Jasné, že je to na reklamáciu, veď na videu je jasne vidieť, že niekedy sa spúšťový mechanizmus "chytí" a niekedy nie. Je to predsa nová zbraň, nie nejaký starý zanedbaný vybúchaný šrot...
To by bola dobrá pištoľ na ruskú ruletu (ako náhrada revolvera s jedným nábojom v komore)...
Uz som videl olej doslova nadrbany vsade. V uderniku (doprdele, preco mi to neodpaluje, je slave kladivo), v spustovom mechanizme (tento problem). Obzvlast novacikovia to zvyknu prehanat. Olej medzi tiahlom a telom zbrane nema co hladat, bohuzial ho tam striekaju... potom sa stavaju taketo veci. Tu chlapec by mohol povedat, ci ma nejakyt mrtvy tah pri DA spusti, co z videa nie je zrejme.
ako uz povedal fotograf: problem nieje v oleji.
Olej tam nema co robit ale zbran by mala fungovat aj s olejom. Umna sa tiahlo zasekava tak ostro, ze bude fungovat aj keby zbran plavala cela v oleji.
Jednoznacne reklamacia, ved je to nova zbran!
Jednoznacne reklamacia, ved je to nova zbran!
Pani (F a T), vy ste majstri analyz. 
Namazanie trecích plôch tiahla a tela spôsobí nefunkčnosť DA?