K22
Nj, ja hladam lacny trening a Fiocchi za 9, CCI za 10 je trocha moc. Proste tie SB, Geca, Federaly musim rozchodit. Zajtra uvidim, vsetko premazane a do detailu precistene. Trocha ma este dnes vecer prekvapilo, ze som prave dal mosadznou kefou dole cernenie pri nabojovej komore. V piatok idem zrejme do Lupce, takze ak to nerozbeham beriem ju so sebou.
Ja som testoval tie iste. Prvy zasobnik vytrapil, druhy radsej vypaskoval, uz som nemal nervy. Dnes to bolo deprimujuce, ani som sa nevedel sustredit na presnost. Ak to zajtra nepojde, tak putuje do GP nazad. Aj tak tam uz musim
.
Skusali sme s kamosmi rovnaky kus včera, 22lr rem. Cyclone. Rovnako velke sklamanie. Zasekavala sa prazdna nabojnica a nakoniec zostala zaseknuta v komore a nesla von. Stratili sme nervy, strasne trapenie. .. zatial zostavam pri svojom MK III, GP ma nepresvedcila. Mozno nabuduce
ak je u malorážiek vhodné mazať náboje, tak som jeleň.Triarius napísal:ja som mal s municiou podobny problem s mojou k22 xtrim (vid prislusne vlakno) - po servise priamo v gp slape ako ma a zerie vsetko (akurat je vhodne naolejovat naboje, ale to je u malorazok normalne)
Jednoducho reklamovať a nešpekulovať.
vacsina malorazkarov, s ktorymi som sa bavil, mi to odporucila, bez rozdielu typu pistole a aj ked si prejdes diskusie, doporucuje sa to...holt .22 lr nie je uplne idealny typ naboja - niektore znacky municie to potrebuju, niektore nie - ked si porovnas naboje, niektore su mastne uz od vyroby, preco asi tak to bude?
Tak strelivo dotestovane. Celkovo som vystrielal za 3 dni asi 800 ks streliva.
Vysledky:
- Fiocchi Standard Velocity (0, 091€), CCI Mini-Mag (0,1€), Sellier Bellot HV HP (0,077€)- velmi spolahlive
(2x neodpal CCI, 1x skrizena nabojnica Fiocchi)
- Federal Champion (0,06€), Geco (0,07€), Sellier Bellot Standar (0,07€)- nepouzitelne, 50 % zlyhavka
(nizka energia nabojov = nevyhodene nabojnice, nevlozeny novy naboj, neobhtiahnuty zaver)
V piatok sa pokusim dostat do GP a poprosit o jemne vyladenie - asi bude stacit slabsia pruzina na nizsie navazky.
A ak nie, tak na SB HV sa bude dat prezit. Pri vacsej objednavke sa hadam dostanem na 0,065€
.
Este pre uplnost doplnam fotky nabojov. 3 krabicky vlavo zial do mojej K22 momentalne nesmu.
Vysledky:
- Fiocchi Standard Velocity (0, 091€), CCI Mini-Mag (0,1€), Sellier Bellot HV HP (0,077€)- velmi spolahlive
(2x neodpal CCI, 1x skrizena nabojnica Fiocchi)
- Federal Champion (0,06€), Geco (0,07€), Sellier Bellot Standar (0,07€)- nepouzitelne, 50 % zlyhavka
(nizka energia nabojov = nevyhodene nabojnice, nevlozeny novy naboj, neobhtiahnuty zaver)
V piatok sa pokusim dostat do GP a poprosit o jemne vyladenie - asi bude stacit slabsia pruzina na nizsie navazky.
A ak nie, tak na SB HV sa bude dat prezit. Pri vacsej objednavke sa hadam dostanem na 0,065€
Este pre uplnost doplnam fotky nabojov. 3 krabicky vlavo zial do mojej K22 momentalne nesmu.
Pri tych Gecach priznavam, obchodnik mi to predal ako na kratku a ja som to prehliadol. Ale je tam pisane "optimized for long rifle", takze myslim, ze moze aj do kratkych, iba v dlhych je lepsia. Co sa tyka ostatneho streliva - tam ziadna delba na dlhe a kratke nebola.
A uprimne z tych zlych Geca boli najlepsie. Teda ak 33% zadrziek je mozno oznacit "najlepsie"
A uprimne z tych zlych Geca boli najlepsie. Teda ak 33% zadrziek je mozno oznacit "najlepsie"
- pri čítaní príspevkov sa len usmievam, lebo dávno som rozmýšľal kúpiť si K22, ale čítal som rôzne skúsenosti aj tu na fóre aj inde ako nejde a nejde a tak som kúpu zavrhol...
- minulý rok, ju ale kúpil kamarát a asi po 4 mesiacoch som ju musel mať aj ja...
- svoju K22 som kúpil koncom januára, k dnešnému dňu som vystrelil z nej presne 1675 rán z toho mi 8x nevystrelil náboj ani po opakovanom natiahnutí kohútika a 6x neobtiahlo záver...
- údržba, olejovanie nábojov, mazanie syntetickým olejom a podobné procedúry nepoznám, jediné čo som dobre premazal boli zásobníky, lebo išli veľmi z tuha ale inak nič a čistenie by sa dalo spočítať na prstoch jednej ruky...
- a strelivo iné ako magtech či SB standard naše K22-ky nestrieľali, teda 0,06ks ak nerátam prvotné testy streliva, keď sme boli vystrašení predajcami že hocičo nezje...
- minulý rok, ju ale kúpil kamarát a asi po 4 mesiacoch som ju musel mať aj ja...
- svoju K22 som kúpil koncom januára, k dnešnému dňu som vystrelil z nej presne 1675 rán z toho mi 8x nevystrelil náboj ani po opakovanom natiahnutí kohútika a 6x neobtiahlo záver...
- údržba, olejovanie nábojov, mazanie syntetickým olejom a podobné procedúry nepoznám, jediné čo som dobre premazal boli zásobníky, lebo išli veľmi z tuha ale inak nič a čistenie by sa dalo spočítať na prstoch jednej ruky...
- a strelivo iné ako magtech či SB standard naše K22-ky nestrieľali, teda 0,06ks ak nerátam prvotné testy streliva, keď sme boli vystrašení predajcami že hocičo nezje...
- Martiner2015
- občasný prispievateľ
- Registered for: 11 years 1 month
enzox ako si dopadol v GP? Mam podobný problém so svojou K22, ktorú som kupoval vo februári. Zatiaľ som z nej vystrelil asi len 400 nábojov, ale bezproblémovo išli iba Fiocch a CCI. Lacnejšie strelivo malo problém (minimálne jedna zádržka na zásobník). Takže neviem či je potrebné viac zastrieľať zbraň a zlepši sa to, alebo reklamácia