Inak tie paragrafy... tam u Vas je tusim vsetko mozne, takto sa zhovadit v uradnom tlacive
Postup získania ZP skupiny A
Len si precitaj to rozhodnutie co som tu prelinkoval (original je od Pif Paf) a po precitani budes vediet co este dopisat do vyjadrenia. Ziadne dalsie dovody nedoplnaj, len podpor svoje argumenty opajcnutym pravnym vykladom Krajskeho riaditela policajneho zboru. (to zelene na poslednej strane).. a potom uz len cakaj, ci sa sudruh porucik spameta, alebo ta prinuti napisat staznost na Okresne riaditelstvo PZ Revuca.
Inak tie paragrafy... tam u Vas je tusim vsetko mozne, takto sa zhovadit v uradnom tlacive
-
inspiring_panini
jednáš s človekom, ktorý ti obštrukcie robí zámerne, pretože je presvedčený, že jeho vlastná pravda je dôležitejšia ako zákon, ktorý on sám chápe správne, ale nespráva sa podľa neho (ako vyplýva z jeho vyjadrení, že polícia na súde prehrá). Už kedysi som sem vložil obrázok jeho duševných hnačiek (zvlásť výživné je ako sa vyhráža inému diskutujúcemu s preskúšaním a ako zastáva názor, že policajt by mal mať nejaké extra právo podľa vlastnej ľubovôle rozhodovať komu ZP vydá a komu nie), takže pre pripomenutie:

-
inspiring_panini
odaros: vieš, tak či tak ak príde do tohto topicu, tak spozná vlastný materiál, o to viac, keďže si to meno vyčiarkal tak nekvalitne, že som ho rozlúštil a spomenul si.
Ak sa Odaros bojí, urobte mu všetci službu a nepíšte sem meno daného policajta v textovej podobe, ak náhodou googli sám seba, nech sa nenájde.
Ale inak súhlas s Aggerom, ty tu nerobíš nič nelegálne, keby sa ti podarilo získať nejaký dôkazový materiál o tom, že ti nechce dať ZP pretože si sa na neho verejne sťažoval na internetofom fóre, kde si žiadal o radu... to by si na ňom skutočne zgustli.
Ak sa Odaros bojí, urobte mu všetci službu a nepíšte sem meno daného policajta v textovej podobe, ak náhodou googli sám seba, nech sa nenájde.
Ale inak súhlas s Aggerom, ty tu nerobíš nič nelegálne, keby sa ti podarilo získať nejaký dôkazový materiál o tom, že ti nechce dať ZP pretože si sa na neho verejne sťažoval na internetofom fóre, kde si žiadal o radu... to by si na ňom skutočne zgustli.
Pri rozšírení ZP o novú skupinu nie je potrebné žiadosť nijako odôvodňovať, postačuje, že žiadateľ spĺňa kritériá na danú skupinu, čo je pri skupine "A" vždy. Nie je potrebné ani prekazovať potrebu držať alebo nosiť zbraň. Tzv. upovedomenie o začatí správneho konania, ktorá tu bolo vložené, je právny paškvil bez hlavy a päty, ktorý zrejme verne odráža mentálnu úroveň autora. Odporúčam reagovať len strohým vyjadrením, že žiadosť je úplná a žiadaš bezodkladne vyznačiť novú skupinu ZP.
Naposledy upravil/-a Vaquero v 06 Apr 2013, 14:59, upravené celkom 1 krát.
Uspesne som si podal ziadost ZP na OR PZ Kosice spolu s potrebnymi potvrdeniami.
Prislisnik mi pri podavani povedal, ze mam zly formular, ze asi z internetu, na co som mu povedal, ze je zo stranok MV, povedal mi, ze maju iny, kt. som ochotne vypisal. Az na meno matky a otca a meno matky za slobodna tam nic extra naviac nebolo.
Za tri pracovne dni mi zazvonili prislusnici, spytali sa ma na, podla mna, nepodstatne veci, ktore vedia - odsudenie za trestny cin, domace nasilie, proti spoluzitiu obcanov, ci som zenaty... cca 3 minuty. Potom sa isli asi informovat u susedov. Neviem co tam mohli zistit, lebo so susedmi sa nestretavam.
Prislisnik mi pri podavani povedal, ze mam zly formular, ze asi z internetu, na co som mu povedal, ze je zo stranok MV, povedal mi, ze maju iny, kt. som ochotne vypisal. Az na meno matky a otca a meno matky za slobodna tam nic extra naviac nebolo.
Za tri pracovne dni mi zazvonili prislusnici, spytali sa ma na, podla mna, nepodstatne veci, ktore vedia - odsudenie za trestny cin, domace nasilie, proti spoluzitiu obcanov, ci som zenaty... cca 3 minuty. Potom sa isli asi informovat u susedov. Neviem co tam mohli zistit, lebo so susedmi sa nestretavam.
Naposledy upravil/-a Mesi v 05 Mar 2014, 10:03, upravené celkom 1 krát.
-
friendly_nobel
Rad by som sa administrativneVaquero napísal:Pri rozšírení ZP o novú skupinu nie je potrebné žiadosť nijako odôvodňovať, postačuje, že žiadateľ spĺňa kritériá na danú skupinu, čo je pri skupine "A" vždy. Nie je potrebné ani prekazovať potrebu držať alebo nosiť zbraň. Tzv. upovedomenie o začatí správneho konania, ktorá tu bolo vložené, je právny paškvil bez hlavy a päty, ktorý zrejme verne odráža mentálnu úroveň autora. Odporúčam reagovať len strohým vyjadrením, že žiadosť je úplná a žiadaš bezodkladne vyznačiť novú skupinu ZP.
To je tusim rozdiel medzi SK a CZ, Cesi uvadzaju dovod, my preukazujeme potrebu, ale mozno sa mylim§22 Rozsirenie ZP
... vyznaci dalsiu skupinu v ZP na zaklade pisomnej ziadosti, ak ziadatel splna podmienky ustanovene tymto zakonom na vydanie tejto skupiny zbrojneho preukazu.
§16 Vydanie ZP (bez rozdielu na skupinu)
.... h) v konani o vydanie ZP preukazala potrebu drzat alebo nosit zbran a strelivo.
Ja som to ale pochopil tak ako som to napisal. Pri rozsireni sa kona podla §22, kt. hovori o tom, ze ked splnam zakonne podmienky, tak mi tu skupinu vyznacia.
Rozumiem tomu spravne ze tvrdis, ze ak si ziadas rozsirenie, netreba ti ziadne odovodnenie pisat. To by ale znamenalo tiez, ze si poziadam o sk. F, co aj v svojej ziadosti o ZP uvediem, ze chcem zbierat zbrane a nasledne si poziadam o sk. A bez udania dovodu?
Rozumiem tomu spravne ze tvrdis, ze ak si ziadas rozsirenie, netreba ti ziadne odovodnenie pisat. To by ale znamenalo tiez, ze si poziadam o sk. F, co aj v svojej ziadosti o ZP uvediem, ze chcem zbierat zbrane a nasledne si poziadam o sk. A bez udania dovodu?
No niekede skor to tu asi bolo, ze: ak robia pri Acku problemy tak zobrat Bcko a ak ti daju ZP do ruky hned mozes rozsirovat o sk. A s tym, ze nemaju dovod ti ho nevydat. Nemusis to nijak odvovodnovat. Tym, ze ti daju sk. B by si mal automaticky splnat podmienky aj na sk. A a teda nemaju ziadne pravo ti nedat A.
Ak zoberes len F tak neviem ci na A ti ot len tak lahko rozsiria.
Ak sa milim opravte ma.
Ak zoberes len F tak neviem ci na A ti ot len tak lahko rozsiria.
Ak sa milim opravte ma.
Mesi, tú istú chybu ako Ty robia aj policajti pri rozhodovaní o žiadostiach na rozšírenie ZP, potom im to v odvolacom konaní všetko rušia. Medzi ustanoveniami § 22 a § 16 ods. 1 písm. h) nie je žiadna súvislosť, dokonca je v druhom z nich výslovne uvedené, že sa týka konania o vydanie zbrojného preukazu.
§ 16 ustanovuje všeobecné podmienky, ktoré musí splniť každý, kto chce získať zbrojný preukaz, bez ohľadu na skupinu. Tento paragraf neobsahuje žiadne osobitné podmienky pre konkrétnu skupinu ZP, tieto dokonca nie sú v zákone definované vôbec, nájdeš ich len nepriamo v § 17 ods. 2 písm. c), d), e).
§ 16 ustanovuje všeobecné podmienky, ktoré musí splniť každý, kto chce získať zbrojný preukaz, bez ohľadu na skupinu. Tento paragraf neobsahuje žiadne osobitné podmienky pre konkrétnu skupinu ZP, tieto dokonca nie sú v zákone definované vôbec, nájdeš ich len nepriamo v § 17 ods. 2 písm. c), d), e).
skusky su rovnake ci ziadas o A, B, E alebo F (s tymto mam skusenost, u inych neviem). Jedina vec je, ze ak si ziadal Fko, tak po skuske si treba dat zaevidovat zaznamovu knihu.
Robil som v Petrzalke a je na oddeleni mazany clovek, co vie, ze zakon nepusti, napriek tomu sa brani zubami nechtami podla internej smernice, takze sa netreba dat odhovorit a ist cez to konanie, hoci obcas je to zdlhave
edit: a predpokladam, ze aj inde sa najdu podobni prislusnici, preto som to pisal
Robil som v Petrzalke a je na oddeleni mazany clovek, co vie, ze zakon nepusti, napriek tomu sa brani zubami nechtami podla internej smernice, takze sa netreba dat odhovorit a ist cez to konanie, hoci obcas je to zdlhave
edit: a predpokladam, ze aj inde sa najdu podobni prislusnici, preto som to pisal