Núdzový batoh alebo tiež Bail-Out-Bag

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

AKI

A nepovedz,že si to ešte nepočul :?: :?: :?:

Mám dojem,že budem musieť viac a častejšie perliť :!: :P :P :P
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

AKI:
ad prestieradlo - no aby arminius nebol cely zas*any od hliny, ked sa na tom cintorine bude opity valat po zemi :lol:

ad Cernobyl - asi vies, ze to nebol jadrovy vybuch, ale obycajny konvencny, len sa tam "priplietlo" mnozstvo radioaktivneho materialu. V tej ponorke detto. Cize nie je uplne ok to prirovnavat k A-bombe.
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Chlapi nemalujte certa na stenu. Ziadna A-bomba!!! :(
A k tomu kolapsu civilizacie.... ako tak pocuvam niekedy niektorych nasich politikov, prajem si aby bol co najskor. :shock:
Na druhej strane, radsej este nie, bo sa tu na fore dobre "keca" a "pocuva", co by po kolapse civ. uz nebolo mozne. :D
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

menim nudzovy batoh za tento :
na 1-3 dnove akcie staci

http://www.militaryrange.com/zbozi/3656 ... rny-condor
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

electron, čo je to "PALS"?
Z tej špecifikácie batohu - "Na přední straně celkem 7 řad PALS"
na čo to je dobré?
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

nie som znalec, ale hovori sa o PALS aj na bedernom pase, a ked sa pozries, tak su tam nasite uchyty, ktore asi budu to PALS a vyzeraju podobne ako MOLLE.
a po nahodeni pojmu do wiki to je http://en.wikipedia.org/wiki/Pouch_Atta ... der_System
Venet
prispievateľ

Take iste uchyty ako na starej velkej polnej. Akurat na velkej polnej boli 2 na kazdej strane a 2 zospodu, a tu je 7 radov... . Dokonca tam pasuju aj remene z nasej VP. Kto chodil na vandre do lesa tak vie naco su. Je to uzasna vec. Pripnes tam setko mozne
inspiring_newton

igor
tak ako pise venet,navesas na to kopec veci
Venet
prispievateľ

Ale aj tak si myslim ze najprepracovanejsi batoh je amicka ALICE medium. Mne najviac sedi. troska je skoda, ze ak by som ju chcel nosit bez kostry, chyba tam nejake polstrovanie - odvetranie na chrbte. To mi tam chyba. Ale aj tak ju nosim stale s kostrou. A som spokojny
inspiring_newton

venet
ALICE je ok,tiez som po nom "isiel",/alice medium/ale dal som prednost civilnejsiemu vaku,kvoli skoro dennemu noseniu.
Venet
prispievateľ

hej hej, ja viem. Alice nosim do lesa. Ale v tom batohu mam setko prichystane. Takze ak treba za par minut som zbaleny na vikend v lese. A do mesta nosim obyc. civilny batoh
Venet
prispievateľ

http://www.campingsurvival.com/ursukit.html

Je to sice po anglicky, ale aj neanglictinar, ak je clovek sikovny, sa tam dozvie nejake vychytavky.
inspiring_newton

uz som to videl aj u nas v obchodoch /v Ke Berg
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Za moj B.O.B (bug-out-bag/bail-out-bag) tiez povazujem ten co nosim na strelnicu/trening. Predtym som pouzival CamelBak Commander, ale pred rokom som switchol na Eberlestock Gunslinger. Priznavam bez mucenia ze napr. Phantom je lepsi/praktickejsi, ale uz ked som zistil ze maju model Gunslinger, bolo napoly rozhodnute... :lol:

Ten moj bol zo specialnej varky (je dvojfarebny a ma rozsirenu zadnu cast pre ARkovu zbran aj s vacsou optikou a zasunutym zasobnikom, a pokial neberiem aj brokovnicu alebo 58mu tak v tom bocnom mam trojnozku pre pozorovak).

ObrázokObrázok

Ten ich najnovsi (G4-Operator) je uz snad uplne dokonaly (az na tu cenu :roll: :lol:

Obrázok

Kazdopadne Eberlestock je kvalitou jednym z naj, a co sa praktickosti tyka tak ho povazujem za uplne naj. Robi samozrejme aj mensie modely bez ulozenia zbrani, a aj ked do mesta alebo ako mensi B.O.B. sa v pohode hodi napr. aj Blackhawk Predator a podobne, rozdiel vo funkcionalite a trvacnosti tam urcite je.

Len tak mimochodom, sam Eberle vravi ze ci uz ide clovek na vychadzku alebo na dlhu turu, dve najpodstatnejsie veci su dobra obuv a dobry batoh... a s tym sa asi neda ine nez suhlasit... :)

Gunslinger
inspiring_newton

perfektne spracovany batoh,len v dave s nim tazko splyniem :)
kolko to ma litrov?
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"