Závady zbraní Grand Power

Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa theplaky »

.. no majitelia K100viek asi moc necistia lebo maju pistol vacsinu roka v Slovenskej Lupci :lol: :lol:
(..sorry, ale nezdrzal som sa - mne to prislo vtipne a nakolko je to aj k teme tak som neodolal (uz to viac neurobim)..neberte to prosim nikto osobne, mrzelo by ma to :wink: )
tomas fuk
prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa tomas fuk »

Taky do teto temy prispeju. Mel jsem GP P45 kupovana na podzim 2013, serie K. Nejake patalie byly hned od zacatku a nektere jsem uz tu popisoval v jinych vlaknech.
Jako prvni zavada byla spoust. Po nejake dobe a vystrileni X naboju, prestala pistol spoustet. Jazycek spouste se pri zmacknuti oprel o ram a dal uz nesel domacknout. Vyreseno smirkovym platnem a naslednym odebranim trochu materialu ze zadni strany jazycku spouste.
Jako druha vavada byl strasny chod spouste. Vyreseno prelestenim dosedacich ploch u znameho puskare.
Jako treti nebyla zavada, ale vada, kaz ve vyvrtu hlavne. "O" krouzek v hlavni. Je tu na toto zvlast tema a i tam jsem popisoval muj problem. Na rady jinych jsem to neresil reklamaci a nechal tomu volny prubeh.
Nekolikrat jsem ji dal k prodeji na bazar s bohatym prislusenstvim a dostatecnou slevou 6000 kc, coz je 1/3 ceny nove zbrane. Prislusenstvi bylo zdarma. Nikdo to nechtel, ani neprojevil zajem. Tak jsem byl smireny, ze si ji proste musim nechat.
Pak se ale stalo neco, co jsem necekal a nechapal. Zbrane po kazde navsteve strelnice vzdy cele cistim. Na strelnici jsem strilel vzdy ze dvou pistoli. Z 1911 a z GP P45 vzdy v pomeru 200 ran z 1911 a 20-50 ran z GP P45. Proste strelba z 1911 mela prednost kvuli tomu, ze ji mam na noseni kvuli vetsi spolehlivosti a vetsi duvere.
Na strelnici vzdycky vycistim hlaven Boresnakem a jak prijedu dom tak cele pistole jsem vzdy dukladne vycistil. K cisteni pouzivam WD-40 k rozpusteni hrubych necistot a vytlaceni vlhkosti. Pak CLP k vycisteni. A pak Brunox k nasledne konzervaci. Za celou dobu s timhle postupem cisteni nebyl zadny problem. Az jednou jsem pri procitani jednoho fora vytahl GP P45, abych se na neco podival. Vyndal jsem ji z kufriku a malem me klepla pepka. Pri pohledu na zbran, na mne z vyhozniho okynka cumela totalne rezava hlaven. Ani nebylo mozne precist, co bylo na komore vyglavirovane. Hned jsem pistol rozlozil a uvidel jsem, ze cela hlaven od komory k usti je rezava. Hned jsem celou hlaven ponoril do cisticiho roztoku CLP a nechal ji 24 hodin odmocit. Zkousel jsem takto odmocenou hlaven zbavit rzi bronzovym kartackem, ale slo to tezko. Kdyz jsem rez odstranil, tak na jejim miste zustaly cerne fleky. V praci delame s nerezi, tak jsem hlaven prinesl kolegovi, at se na to podiva. Celou hlaven mi prelestil do zrcadloveho lesku. Ani kdyz byla nova, tak se tak neleskla. Hlaven celou postrikal Brunoxem, zabalil do ubrousku a ten taky postrikal Brunoxem. Pak se takto nakonzervovana hlaven dala do sacku se zipem. Prinesl jsem ji domu, dal v pokoji na polici a nechal ji tam tyden. Po tydnu jsem si rekl a dost. Ta pistol pujde z domu, i kdybych ji mel slevit o dalsich 6000 kc. Rozbalil jsem hlaven z mastneho ubrousku a hlaven byla misty zase rezava. Rez tentokrat sla utrit prstem, ale na jejim miste zase zustaly cerne fleky. Prohlidl jsem hlaven pod lupou a dosel k podezreni, ze na hlavni jsou mikro trhlinky a temi mikro trhlinkami vystupuje rez na povrch. Tak jsem pistol vycistil, nakonzervoval, nafotil, slozil, ulozil do kufriku a odnesl k prodejci na reklamaci. Do protokolu jsem uvedl jako duvod reklamace onu rez na hlavni a pridal jsem jeste ten "O" krouzek ve vyvrtu hlavne.
Reklamace probehla uspesne a rychle. Za 14 dni byla pistol zpatky s uplne novou hlavni. Co mne vsak zklamalo, je, ze jsem se nedozvedel co bylo pricinou k vymene hlavne.
Do GP jsem potom poslal dekovne maily. Jeste jednou dekuji spolecnocti Grand Power za kladne vyreseni reklamace. Urcite sem chodi, tak si o prectou.
Po uspesne reklamaci jsem si ji chtel nechat, ale radeji jsem ji znovu dal na bazar s bohatym prislusenstvim a s informaci, ze je na ni uplne nova hlaven. Cenu jsem nechal 14000 kc. A svete div se do dvou dnu byla prodana.
Tohle je ma zkusenost s pistoli GP. A uz si ji nekoupim. Proste i kdyz jsou to krasne zbrane a maji dobry servis, rychly servis a predevsim kladny pristup servisu. Tak se radeji poohlidnu po jinem vyrobci.
PS:
Tak jak vtipne podotkl Theplaky. Kdybych kazdou zavadu resil reklamaci, tak by ta pistol byla vic ve Slovenske Lupci, nez u mne :D
romen3
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

tomas fuk mohol by si pls dat link na ten "o kruzok" ?
ja som nedavno kupil P45 s pod ruky, zatial som ale vystrelil iba 200 ran, zatial k spokojnosti az na moju presnost. mam totiz seriu K z r. 2013, ale nieco ako "o kruzok"v hlavni nevidim, no mozno sa spatne pozeram. hlaven je pekna, zatial bez hrdze, ale co mna zarazilo, je chybajuci material v nabojovej komore. neviem to odfotit, ale je to po obvode vo vnutri, hned pri kraji, akoby prve opracovanie nebolo kvalitne a potom to dopracovavali ale priemer komory na uplne dopracovanie do hladka nestacil. vsimol som si to az teraz, ako som cital tvoj prispevok, tak ze sa na to pozriem. vyzera to ale trosku inak ako postol fotky theplaky.
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

romen3
častý prispievateľ

aha som myslel, ze na inom fore. dakujem.
tomas fuk
prispievateľ

Jeste k tomu "O" krouzku. Jde to spatne vyfotit, zkousel jsem to asi 200x a jen jedna fotka se malinko povedla. Zkusim postnout. Nebudu to zmensovat, tak se hned nezlobte, ze to bude mozna pres celou obrazovku.
Dalsi vec je ta, ze pokud ten "O" krouzek chce clovek videt, tak musi byt hlaven sucha. Pokud je vyvrt mastny, tak se to slije dohromady a neni to videt. Je to presne okopirovany zamykaci ozub hlavne.
Prílohy
WP_20140325_11_28_53_Pro.jpg
romen3
častý prispievateľ

jo uz to vidim. mam to aj ja. ale veru ako na to kukam, nevidim dovod k obave. stve ma skor ta moja "erozia". ked budem doma s lepsim fotakom, skusim odfotit.
pojdem sa ist popytat aj do Lupce, ak budem mat cestu okolo. co asi budem mat.
tomas fuk
prispievateľ

Tak na te fotce, co jsem postl je to videt spatne. V realu to bylo vyraznejsi. Jestli je to duvod k reklamaci, nebo neni nemuzu rict. Ja to jen pripsal do reklamacniho protokolu, kde hlavni duvod reklamace byla rezivejici hlaven. Ale nejspis to duvod k reklamaci je. Protoze neco podobneho jsem u zadne jine pistole nevidel. Ani CZ, ani Norinco neco takoveho ve vyvrtu nema. A nova vyreklamovana hlaven uz ten "O" krouzek nemela, takze by tam asi byt nemel.
ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

tak dnes na sutazi mi x-calibur prestal strielat v da mode - spust sa dala pretiahnut az k ramu bez toho aby vobec zabrala za kladivo. pricinou bol pravdepodobne bordel co sa dostal do spustoveho mechanizmu cez dieru vnutri ramu. aby pravidelne cistena zbran z ktorej sa vystrelilo okolo 700 ran spravila nieco take som este ani nepocul. ako docasne riesenie zabralo potlacit spust dopredu... na vycistenie bude treba tipujem vybrat cely kontajner z ramu. hlavne ze v navode nie je ani hovno dokonca aj ked som chcel zistit naco su tam tri pruziny som musel googlit lebo navod nestoji za nic. clovek si kupil zbran slovenskeho vyrobcu a za liter dostal miesto vlajkovej lode betatestovaci pokus ktory miesto radosti zo strelby akurat nasiera. normalne zacinam byt rad ze policajti dostanu cz/glock tam iba okradnu rozpocet ale aspon budu fungovat... za mna osobne gp uz nikdy viac
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Skor by som povedal ze si pozri ci mas mrtvy chod spuste. Ak nie, reklamuj. Nie je to bordelom ale skor malou medzou... a tiahlo nezachyti ozub.

Je jedno video na youtube kde robia plnu rozborku a zborku. Podla toho to rozoberies ak sa chces v tom rypat.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Tak po odstrielani cca 500 a viac ran sa to deje aj mne..Normalne je pocut s mechaniky drhnutie sposobene nespalenými zrnkami prachu.Bol som odhodlaný ist do GP ale nakoniec som to rozobral.Po vybrati kontajnera von tam bol cely mechač spinavý,vycistil som to zubnou kefkou jemne namazal a zatial to fachči.Pricinu davam prachu BA9 po ktorom mam po zbrani nespalene zrna prachu.Skusal som aj prach s020 s ten mi spiní daleko menej.Potom treba skusit do mechaniky streknut nejaky rozpustac,ak nepomože len rozobrat.Zrna s prachu som mal aj na zachyte kladiva a kladive na stycných plochach.Vytlacis predný kolik,potom zadny pružny v rame,jemne zdvihnes kontajner asi 1mm a tenkym srobovakom vytlacis jednu packu poistky a potom druhu stranu aj s kolíkom.Ked budes vyberat kontajner pozor na malu pružinku co tlaci na zachyt,montaz podobna.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tomas fuk napísal:Tak na te fotce, co jsem postl je to videt spatne. V realu to bylo vyraznejsi. Jestli je to duvod k reklamaci, nebo neni nemuzu rict. Ja to jen pripsal do reklamacniho protokolu, kde hlavni duvod reklamace byla rezivejici hlaven. Ale nejspis to duvod k reklamaci je. Protoze neco podobneho jsem u zadne jine pistole nevidel. Ani CZ, ani Norinco neco takoveho ve vyvrtu nema. A nova vyreklamovana hlaven uz ten "O" krouzek nemela, takze by tam asi byt nemel.
tiez sme nad tym dlhsie rozmyslali a ten O kruzok v hlavni vznika tym, ze hlaven ma premnlivu hrubku, ktora sa prave v mieste uzamykacieho rebra zvacsi dvojnasobne. Cize pocas strelby sa tlakova nadoba ktorou hlaven je deformuje v roznych miestach inym sposobom a rovnako je to nasledne aj s opotrebenim. Cize po par stovkach vystrelov (niekde po par tisic, podla toho z ktorej varky ta hlaven je, tepelna uprava nie je dlhodobo jednotna) sa to ukaze. Ci to ma nejaky vplyv na presnost tazko povedat, nikto to nikdy netestoval. Typujem ze skor nie. Podobne prechody na hlavni je vidiet napriklad aj u niektorych pistoli s dynamickym zaverom, ktore maju hlaven zalisovanu v oblasti komory. Nebral by som to vyslovene ako nejaku vadu, je to dane konstrukciou.

Samozrejme pistole uzamykane do okna podobnu vec ak su spravne vyrobene nemaju.
ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

ohladom chlapa co cisti 2-3 krat rocne - tiez bol vcera na sutazi strelec s k100 ktoru necistil odkedy ju dostal do ruk - ked sme ju rozobrali clovek vyzeral ako kominar a bola zasrana este od konzervantu z vyroby - napriek tomu este zavadu nemal.

ten moj nestastny x-calibur ma mrtvy chod do 1mm ale skor by som povedal ze okamzite ako clovek zaberie za spust je v zabere aj kohut. skusim vybrat spustak cele to vycistit a zmenit mazacie prostriedky. ak to nepomoze pojde na reklamaciu...
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

u k100 sa potvrdzuje, že "nešahané" zbrane šlapú bez problému. Moja išla bezproblémov pokiaľ neabsolvovala výmenu rámu a "čriev".
Ťažko sa čítajú tieto riadky, ale objektívne to musím potvrdiť.
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Tiez patrim k tym, co to prehanaju s cistenim, ale raz za cca 1000 ju precistim. Zozasady nikdy nie tesne pred sutazou.

Spustovy mechanizmus som nikdy necistil a musim si zaklopat ze pri tych 15.000+ nabojoch som nemal ziadne problemy s K100.

Osobne inak nevidim dovod na mazanie spustoveho mechanizmu. Podla mna to moze byt akurat naskodu, lebo na olej sa moze nachytat spina, prach.....
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"