Stavba AR 15
Nevie mi niekto poradiť? Chcel by som vedieť, či je možné, preniesť cieľnik z SA 58, na AR 15, na štandartnú lištu. Išlo by o systém, kedy by som mal cieľnik z SA 58 na krátke a stredné vzdialenosti a na ďaleko diopter. Myslím, že ako SA cieľnik, ako aj diopter v zadu, by mali byť sklopné.Tu však nie som až tak naisto, pretože, možno SA cieľnik by nezasahoval do zámernej dioptra. Či? Prosím, neradte mi, dávať to na bok, chcel by som to mať, normálne, na vrchu. Vie niekto, o nejakom liku, kde to už urobili? Resp. prihlási sa niekto, kto by sa podujal to urobiť?
Vďaka.
Vďaka.
A chces to na mierenku, alebo na dynamicku strelbu???
IPSC, samozrejme. Je možné, že mi budeš argumentovať, spomalením sa, pri dvíhaní a sklápaní mieridiel. Ja si ten čas nájdem, pri presunoch + je to skôr o mojom odpore ku dioprom, ako takým.Rasto napísal:A chces to na mierenku, alebo na dynamicku strelbu???
Vymyslat vymyslene ... Nema vyznam , treba troska polistovat net a vybrat si nieco co uz davno niekdo niekde.pouziva... A to co chces ty ma napriklad tony system...
Cele zle 
Ano da sa strielat i vyhrat ME s variabilnym puskohladom, ale ti ludia su z inej planety!
Preco pocas parkuru mysliet na take veci ako je vybavenie? Sekundarnym mieridlam s naklonom sa nevyhnes.
A tie co pisal duros od talianov nie su zle pricom to mas muchu cielnik ako by si chcel.
Oslov rdashop alebo 3guns ci ich nemaju naskladnene.
Ano da sa strielat i vyhrat ME s variabilnym puskohladom, ale ti ludia su z inej planety!
Preco pocas parkuru mysliet na take veci ako je vybavenie? Sekundarnym mieridlam s naklonom sa nevyhnes.
A tie co pisal duros od talianov nie su zle pricom to mas muchu cielnik ako by si chcel.
Oslov rdashop alebo 3guns ci ich nemaju naskladnene.
Vďaka za podnety a tipy.
kedze je to k stavbe AR15 na baze Norinco CQ-A, dam to sem:
https://gundrak.cz/Default.aspx?Page=1112
hlavne zaver:
"Tedy pro ty, kteří střílí pouze rekreačně, touží vlastnit legendární M4ku, ale zbraň nebudou "tunit" a vylepšovat, smíří se s kvalitou zpracování a možnými problémy, tak OK, ta cena je lákavá. Vždy je to něco za něco. Ale pro ty kteří to se střelbou myslí alespoň trochu vážně, nebo plánují postupné vylepšování spojené s další investicí do této zbraně, tak je jistě k zamyšlení jestli je to opravdu tak dobrý nápad, jak se může na první pohled zdát."
otazka na skusenejsich, co mate nejaku stavbu za sebou - co hovorite na zaverecny sumar GunDraku? Je Norinco naozaj nie uplne vhodny zaklad pre stavbu?
https://gundrak.cz/Default.aspx?Page=1112
hlavne zaver:
"Tedy pro ty, kteří střílí pouze rekreačně, touží vlastnit legendární M4ku, ale zbraň nebudou "tunit" a vylepšovat, smíří se s kvalitou zpracování a možnými problémy, tak OK, ta cena je lákavá. Vždy je to něco za něco. Ale pro ty kteří to se střelbou myslí alespoň trochu vážně, nebo plánují postupné vylepšování spojené s další investicí do této zbraně, tak je jistě k zamyšlení jestli je to opravdu tak dobrý nápad, jak se může na první pohled zdát."
otazka na skusenejsich, co mate nejaku stavbu za sebou - co hovorite na zaverecny sumar GunDraku? Je Norinco naozaj nie uplne vhodny zaklad pre stavbu?
Ja to kazdemu hovorim, co sa ma pyta na ARko.
Napiste durosovi a on vam zlozi, akurat nemozete cakat cenu Norinca!
Napiste durosovi a on vam zlozi, akurat nemozete cakat cenu Norinca!
momentalne pripravujem v spolupraci s mojim puškárom stavbu dvoch zavodných špecialov , jeden bude mať 18palcov a druhy 20palcov... v buducnosti bude aj 18tka v tvrdochrome a v twiste 1:8.. je sa na čo tešiť..
Zase idem po radu 
Na mojom SIGU M400 by som chcel vymenit predpazbie, ale zrejme budem musiet vymenit aj GasBlock nakolko je to riadny kusanec. /Obr c.2/
No a tu prosim o radu, kupoval a menil to niekto? svojpomocne? na youtube je kopec videii, ale skor ma zaujima ci je to realne. Nie som sice nejaky zbrojar, no zase co to som uz rozmontoval :-D
Nemozte mi niekto doporucit nejaku stranku kde by som mohol objednat nieco podobne ako na prvom obrazku? popripade vyrobcu? idealne to objednat spolu, predpazbie a GasBlock.
Dikes
Na mojom SIGU M400 by som chcel vymenit predpazbie, ale zrejme budem musiet vymenit aj GasBlock nakolko je to riadny kusanec. /Obr c.2/
No a tu prosim o radu, kupoval a menil to niekto? svojpomocne? na youtube je kopec videii, ale skor ma zaujima ci je to realne. Nie som sice nejaky zbrojar, no zase co to som uz rozmontoval :-D
Nemozte mi niekto doporucit nejaku stranku kde by som mohol objednat nieco podobne ako na prvom obrazku? popripade vyrobcu? idealne to objednat spolu, predpazbie a GasBlock.
Dikes
Budes potrebovat odmontovat aj delta ring + delta nut, takmer kazdy typ predpazbia pouziva svoj typ istenia.
Zisti si aky mas profil hlavne, podla toho zvol pri kupe low profile gas block.
Budes potrebovat naradie (pripravky) kluc na deltra ring + delta nut, odmontovanie flashhidera, uchytenie upper-a do zveraka.
Pokial mas nejake tie skilly, dielnicku da sa to zvladnut. Ak si netrufas, puskar...
Z mojich skusenosti, objednaval som, su v EU, posielaju aj na Slovensko:
http://www.dharkon.com
http://www.gun-parts-germany.de
Zisti si aky mas profil hlavne, podla toho zvol pri kupe low profile gas block.
Budes potrebovat naradie (pripravky) kluc na deltra ring + delta nut, odmontovanie flashhidera, uchytenie upper-a do zveraka.
Pokial mas nejake tie skilly, dielnicku da sa to zvladnut. Ak si netrufas, puskar...
Z mojich skusenosti, objednaval som, su v EU, posielaju aj na Slovensko:
http://www.dharkon.com
http://www.gun-parts-germany.de
Chlapi čo vravíte na tú Black Forge AR15-ku vidím ju na predaj u viacerých predajcov. Cena 1k nieje zas tak strašná. Chcel by som ju ako základ na prestavbu.
A tu 3G1tku poznam , strelila sa s nou jedna europa a konec, minimalne strielana velmi presna puska..elado mas jednoznacnu pravdu..
Je to len myšlienka do budúcnosti, zatiaľ niesu zdroje
takže len robím taký prieskum trhu. Neplánujem stavať závodný špeciál (dalo by sa povedať len tak na plinking), preto by som chcel začať aj obyčajnou AR15kou. Ale zas chcel by som niečo čo mi aj niečo vydrží.
Plinkat s 223 jkou, to je drahe plinkanie