len taka technicka, treba aj fotky pri ziadosti o rozsirenie?
fyzicky mi bude vydany "novy" preukaz, tak si myslim ze treba aj nove fotky, opravte ma, usetrite mi fotenie
moja skúsenosť z NR,mal som A,F,chcel som rozšíriť o E,musel som napísať A,E,F,samozrejme dve fotky a ešte zbraň so sebou aby mohla teta skontrolovať či tú zbraň naozaj mám a zmenila mi aj preukaz ku zbrani,keďže sa menilo číslo ZP.....
zaujímalo by ma, či pri rozšírení ZP začína plynúť nová 10 ročná lehota... Pýtam sa to preto, lebo o rok mi končí platnosť môjho terajšieho ZP a teraz si idem rozšíriť ZP.
Dravím, mám ZP skupiny A, chcel by som rozšíriť o skupinu E držanie zbrane a streliva na športové účely. ZP som robil vo Feb. 2011, teda bez nutnosti psychotestov.
Ak by som požiadal o skupinu E, musím vykonať psychotesty? Na E by som chcel pušku cal .22.
Budeš podľa všetkého potrebovať psychotest. Ide o rozšírenie ZP podľa §22 zákona 190, na čo sa na základe kdesi tu už zverejneného preskenovaného usmernenia prezídia PZ z 8.2.2012 vzťahuje splnenie podmienok podľa §20 odsek (2) zákona 190, teda aj psychická spôsobilosť.
EDIT: pif paf - vďaka za link, ja to mám dakde u seba uložené, ale nemal som v tejto hektickej dobe čas to tu už hľadať...
Naposledy upravil/-a Igrlik v 24 Dec 2012, 21:01, upravené celkom 2 krát.
Mam aj ja jednu otazku. Ak poziadam o rozsirenie ZP o skupinu A potrebujem novy psychotest alebo mi postacuje ten ktory som robil pri podani ziadosti na sk. B? Su to uz viac ako tri mesiace?