IDPA

Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Na tejto sutazi ide viac o realitu, tiez sa to nesnazim nejako preletiet v style ipsc, ale ist prikrceny a tak podobne. Minuly rok som bol asi na 5 kolach, a velmi sa mi to pacilo, je to super akcia, viac to vnimam ako strelecku sobotu ako nejaku sutaz. Len to pocasie keby Riso este vybavil tento rok :) Minule skoro furt prsalo, ale zase boli stazene podmienky, obranna situacia si nevybera
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

kapula: Mhm, keby prsalo, bola noc, 'terce' by na cloveka strielali alebo bezali na neho, a za tou stenou ktoru chces pouzit ako kryt by cakal dalsi pachos s nozom, potom by to uz bolo opat o cosi blizsie realite... :wink: :lol:

Cas by asi nebol ziadna slava - pohyb by bol sice na urovni olympijskeho sprintu, ale zasa 'vykukanie' a strelba spoza krytu by bola hooodne pomalsia a opatrnejsia, a samozrejme kazdy 'miss' by sa rovnal DQ :!: :shock: :lol:

Gunslinger
kapula
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

No chalani slubovali nejaky nocny pretek.. A tie pohyblive terce napadli uz aj mna. To by bol iny zazitok teda :)
RisoP
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Ahojte, čítal som posledné príspevky so záujmom. Pravidlá sme upravili pre slovenké pomery a zbrane používané u nás. Čo sa týka zbraní najdete to na našej stránke: www.idpa.szm.sk v zložke pravidlá. Je tam aj o púzdrach a pod. Máme 3 strelecké hodnotenia. Pištoľ nad 8 rán, pištoľ do 8 rán a revolver. Kaliber nie je obmedzený. Teoreticky všetky zbrane, ktoré nosíte na sebeobranu. Tak isto aj púzdra. Darmo ma bude niekto presviedčať že nosí rýchlotasné púzdro aké vidíme na IPSC, bežne po ulici a dokonca skryté pod odevom. A potom, nejaké pravidlá musia fungovať, aby sa to dalo zhodnotiť. Určite každý z nás bude reagovať inak pri skutočnej situácii, do ktorej sa, dúfam nik nedostane. A ešte k tomuto (- minimum pohyblivych tercov (zvycajne max kyvacky, velmi zriedkavo pohyblivy terc, v reale by si ale skoro nikdy nestrielal na staticky terc)) - takéto situácie na bežných strelniciach nie je možné vybudovať - to musíte uznať takže to treba brať z ohľadom. Dúfam, že počasie bude viac ako zhovievavé a rád vás uvidím 18.04.2009 v Žiline.
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

RisoP: To je samozrejme, predsa len v sporte ide hlavne o cas a body, navyse bolo by velmi komplikovane postavit stages a upravit pravidla aby to viac zodpovedalo 'realu' a zaroven sa extremne nezvysilo riziko mozneho urazu. Bezpecnost je aj pri sportovej strelbe prvorada.

Tak ci onak, drzim vam (a celej SAOS/IDPA) palce !

Gunslinger
inspiring_bassi

Príspevok od používateľa inspiring_bassi »

Ked budem mat volno tak toho 18.4 sa tam stretneme ja pojdem z LV kto by chcel ist somnou nech mi napise ss.
inspiring_hermann

Príspevok od používateľa inspiring_hermann »

miracles napísal:Ked budem mat volno tak toho 18.4 sa tam stretneme ja pojdem z LV kto by chcel ist somnou nech mi napise ss.
Môžem sa zviesť stebou?? :D :D :lol:
inspiring_bassi

Werty: Stebou som pocital aj s Otom. V nedelu na strelnici som Vam to chcel oznamit. Ucast je pre clenov nasho streleckeho klubu povinna:-)
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Chodim na IDPA do ZA od prveho preteku v r. 2004. Tak, ako napisal Kapula, vacsina strelcov tam nechodi primarne sutazt ale nieco sa naucit a ziskavat zrucnost v zaobchadzani so svojou obrannou zbranou. Su tam obcas aj strelci s IPSC sutaznym stylom ale nie je ich tak vela. Vsetkym co IDPA este neskusili to vrele odporucam.
inspiring_bassi

Ahojte kde sa treba zaregistrovat a hlavne do kedy na sutaz ktora bude 18.4 v Ziline. Mohol by sem dat niekto kontakt? Existuju nejake propozicie?
kapula
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Tam sa netreba dopredu registrovat, iba kontrolujeme na stranke http://www.idpa.szm.sk/ na fore ci naozaj pretek bude. No a propozicie neexistuju, pretoze tieto zavody su myslene viac s ohladom na realitu, a malo by to byt tak, ze stage prvy krat vidis az ked ho strielas. Ani si ho neprejdes ako na ipsc, len rozhodca precita instrukcie k situacii a ide sa na to. A pre toto sa mi to paci ;)
inspiring_bassi

No to viem ze sa tam Stage na sucho neprechádzajú a zato sa to aj mne páci. A nejaka mapka kde sa nachádza tá strelnica? Ja som tam ešte nikdy nebol
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Strelnica v Povazskom Chlmci sa nachadza pri na ceste K lodenici.
Len pre teba cesta z Lv az kusok od strelnice.
Staci uz len zumovat. :wink:

http://maps.google.de/maps?f=d&source=s ... 4&t=h&z=18
inspiring_bassi

Michal1 napísal:Strelnica v Povazskom Chlmci sa nachadza pri na ceste K lodenici.
Len pre teba cesta z Lv az kusok od strelnice.
Staci uz len zumovat. :wink:

http://maps.google.de/maps?f=d&source=s ... 4&t=h&z=18
Diki Michal
RisoP
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Paradne si to vyznacil, len jednoduchsie je ist po hlavnej-zltej-Bytcianska ulica a na konci odbocit vlavo ku smetisku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"