17 rocny zabil v Nemecku najmenej 15 ludi

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
romanon
prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa romanon »

neni ta jeho beretta nejaka dochramana moc?
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

Nie, zaspinena je. Je to velka tragedia. Som si vsimol, ze na skolach sa dost rozmohla sikana, nasledky su potom taketo :?. Zatial sa podobne pripady deju hlavne v USA, Nemecku, Francuzsku, ale aj vo Finsku. Dufajme, ze na Slovensku sa taketo nic nestane.
romanon
prispievateľ

Príspevok od používateľa romanon »

Pracujem v skolstve a mozem ti povedat ze respekt ziakov voci ucitelovi je rovny nule, je to cim dalej horsie.
Blade
prispievateľ

Príspevok od používateľa Blade »

Co sa tyka zabezpecenia zbrani a deti nie je to take lahke, treba deti viest k respektu pred zbranami. Ja som napr. dlhodobo mimo SR, moj Glock je mimo mojej adresy, zamknuty vo velmi dobre schovanom trezore. Kluce od trezoru su schovane taktiez a aj keby ho odtial niekto dostal, bez udernika ktory je vybraty s nim vela nespravi (udernik je samorejme tiez schovany inde). Rozmyslam este nad kupou zamku na spust, ale ked teraz tak citam co som napisal, asi by som mal zavolat psychiatrovi :lol:

Samozrejme je to ine ked sa zbran nosi, takto zabezpecena byt nemoze. Najlepsie riesenie bude asi fakt ten kod (6 a viac miestny) ale trezor musi byt kvalitne upevneny aby sa nedal odniest alebo vytrhnut. Na druhej strane, kodovy zamok je vacsinou elektronicky, to znamena, ze su tam baterky, ktore sa mozu vybit a teda vacsinou k nemu existuju aj kluce.
C08R4
častý prispievateľ

Ja by som dal zbran do uschovy PZ, keby som siel mimo republiku na dlhsie. Ale tu je to OT.
Blade
prispievateľ

Príspevok od používateľa Blade »

Nad tym som uvazoval aj ja, ale myslim ze sa to da max na rok a zaplatis myslim ze 500 Sk. Na druhej strane verim viac svojej uschove ako uschove u PZ (nic proti policajtom).
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Cobra, jedného dňa sa to stane aj na Slovensku. Otázka teda nestojí tak, že čí sa to stane, ale kedy sa to stane.
:!:
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

VIDEO: Páchateľ školskej masakry svoj čin ohlásil na internete, aktual. 14:35

http://www.pluska.sk/aktuality/nemecko- ... sakry.html[/quote]
eager_napier

Príspevok od používateľa eager_napier »

ako je to vlastne? Niekde píšu že ho policajti "len" postrelili a sám si zobral život a inde zase že ho zastrelili policajti.
A ked stihol postrelit este 2 policajtov, tak pochybujem ze by sa s nim hrali a riskovali a radsej ho poslali rovno tam kde patri :twisted:
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

http://www.polizei-esslingen.de/servlet ... index.html
Vyhlasenie policie v Esslingene uvadza, ze sa zastrelil pravdepodobne sam pocas prestrelky s policiou. Podrobnejsie ukaze vysetrovanie a rekonstrukcia pripadu.

Podla najnovsich informacii sa pachatel liecil niekolko mesiacov u psychiatra.

Pachatel nielen ze nahlasil svoj cin na internete. Dokonca otec chalana co s nim chatoval to nahlasil na policii. Policia to vsak nebrala vazne napriek tomu, ze dokonca oznamil kedy a v akom meste.
Sprava z chatu:
"Scheiße (...) es reicht mir, ich habe dieses Lotterleben satt, immer dasselbe, alle lachen mich aus, niemand erkennt mein Potenzial. Ich meine es ernst, ich habe Waffen hier, ich werde morgen früh an meine frühere Schule gehen und mal so richtig gepflegt grillen. Vielleicht komme ich ja auch davon. Ihr werdet morgen von mir hören, merkt euch nur den Namen des Ortes: Winnenden."

Posledna veta: Zajtra budete o mne pocut a zapamatajte si meno toho mesta : Winnenden
Neviem ako casto dostava policia taketo udania, ale zjavne to zase nikto nebral vazne.
C08R4
častý prispievateľ

Som cital na Nemeckych forach, ze ten Tim Kretschmer chodieval casto s otcom na strelnicu do klubu a zaobchadzat so zbranou vedel velmi dobre. Zevraj svetky obete dostali ranu do hlavy :shock:. Ani policajti ho nevedeli poriadne sundat. Tatinko spravil zo syna psychopata, profesionalneho zabijaka-masoveho vraha.
AKI
expert

To je pravda. Ranenych bolo ako safranu. V skole vypalil za dve minuty okolo 60 ran, potom prisla policia. Podla fotiek z predajne aut kde zastrelil predajcu a zakaznika to vyzera, ze nemali ziadnu sancu.

Jeho otec je vplyvny a bohaty podnikatel takze z toho mozno ani nic mat nebude ze vychoval masoveho vraha.

Pred casom sa stal v Nemecku tiez jeden podobny pripad vtedy to bolo az 17 mrtvych. Tu je link na vysetrovaci spis. http://www.thueringen.de/imperia/md/con ... nasium.pdf
Je to skoro 400 stran, ale priebeh a profil pachatela skoro na vlas podobny.
inspiring_poincare

Príspevok od používateľa inspiring_poincare »

AKI napísal: Pachatel nielen ze nahlasil svoj cin na internete. Dokonca otec chalana co s nim chatoval to nahlasil na policii.
je to hoax a drist novinárov. Už aj nemecká polícia priznala, že naletela.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... odvod.html

Ale toto priznanie sa vo väčšine novín neobjaví lebo je politicky nekorektné...

Policie naletěla, oznámení německého masakru na internetu byl podvod

Zpráva, že Tim Kretschmer na internetu informoval, že plánuje masakr ve škole v německém Winnendenu, se zřejmě nezakládala na pravdě. Správce diskusního fóra krautchan.net to ve čtvrtek popřel s tím, že policisty zveřejněný otisk stránky byl počítačově upravený. Policie poté zjistila, že ze střelcova počítače žádná zpráva odeslána nebyla. Bádensko-würtenberský ministr vnitra Heribert Rech, který zprávu oznámil, kvůli tomu čelí tvrdé kritice.

Správce krautchan.net ale německému serveru Spiegel řekl, že veřejnost byla oklamána padělkem. "Tady žádný zběsilý vrah nic neoznámil, to byli jen lidé, kteří umí pracovat s photoshopem,“ zmínil správce grafický program, pomocí něhož lze v počítači upravovat obrázky. Otisk byl podle správce, kterého Spiegel nejmenoval, padělkem. Připustil ale, že střelec v minulosti navštívil jejich stránky.
AKI
expert

No to je ine kafe. Kto vie co je vlastne pravda. V poslednom pripade mladik sfalsoval zbrojak a nakupenu zbran nenahlasil na policii. Policia na to prisla az po cine a pokusala sa to ututlat. Nakoniec padlo zopar hlav u policie.
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

nakoniec ako to tu čítam, tak podľa mňa je na vine psychiater, ktorý ho liečil, mal to v ňom odhaliť že je nebezpečný (ak je to pravda že sa liečil). podľa mňa je jednoduchšie viesť decká k bezpečnej manupulácii a streľbe ako schovávať a utajovať zbraň pred deckami. keď to decko má aj dobrú rodinu a výchovu od rodičov tak nie je drbnuté a nikdy neukradne fotrovi zbraň a nepojde s ňou do školy. jasné že zabezpečenie musí byť za každých okolností ale aj výchova. a keď už sa k nej zo zvedavosti dostane tak sa aspoň nepostrelí. to že decku rupne a má chuť zabíjať je vecou filmov a hier (aj mne sa lepšie začínal deň keď som v Call of Duty pozabíjal niekoľko ... :D ) a decko je na filmoch a na hrách vtedy, keď sa mu nikto nevenuje = chyba rodičov a okolia. toť moj názor.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"