Vnuk partizánskeho veliteľa!

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Cobra, nevymýšľaj tu rozprávky o "nadhodnotených" cenách HK. Skús si porovnať, koľko peňazí ide na výskum a vývoj u HK a koľko u Glocka. Z čoho je ten výskum a vývoj asi tak platený?
:roll:
Čiste teoreticky, ak by HK za 60 rokov svojej existencie išla cestou Glocku, tak by možno ich produkty stáli toľko čo mloky, lenže možno by sme dnes nemali ani polymerové rámy na zbraniach a kopu ďalších vychytávok. To nehovorím o tom, aký pokrok spravili inžinieri z HK na poli útočných pušiek a samopalov.
8)
Za to, že mlok je low-cost gun, nečakaj to isté od všetkých ostatných pištolí a najmä to nevydávaj za pozitívum. Či ako v prípade K-100 neočakávaj, že všetky zbrane musia stáť toľko alebo menej ako G17, inak sú a priori "nadhodnotené". Alebo hádam máš presné podklady z firmy GP, aby si to mohol tvrdiť?
:?:
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Fuuu, tak do hodnotenia ceny akejkolvek zbrane by som sa nepustal uz vobec. V trhovej ekonomike je to predovsetkym vec ponuky a dopytu so vsetkym co k tomu patri, vratane klasifikacie cielovej skupiny zakaznikov a nasmerovania marketingu... dnes to uz vobec nie je o poratani priamych a nepriamiych nakladov (tie to samozrejme uhradit musi - staci spomenut ako sriovost vyroby ovplyvnuje cenu jedneho kusu v prepocte k navratnosti investicii do technologii a ceny prace atd.)
Stvorit cenu cohokolvek tak, aby to bolo predajne a nebolo podcenene je umenie. Pre jednotlivca to je ale uplne jednoduche... som ochotny dat tolko za zbran? ak ano, tak ju kupim, ked nie, nech si ju nechaju. Co je pre jedneho drahe, iny nepostrehne ani ako pohyb na ucte...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Gewehr, jak píšeš, tak je. :wink:
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Gewehr, jasne mas pravdu. Ale podla mna za Kacku 20litrov je stale moc. Nieze by som nato nemal, ale za tu cenu je konkurencna ponuka zaujimavejsia.
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Kedysi som si myslel , že tu najdem hodnotné info, až na pár výnimiek ozajstných strelcov a nie teoretikov tu je málo čo čítať, ale ako tak pozeram tento topic, dosť intenzivne sa tu už len tlachá... Chlapci chodťe si radšej zastrielať, alebo niektorí najdite odvahu a príjdite na súťaž...aspoň a nechajte za seba hovoriť vašu zručnosť..
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

K100 je relativne dobra zbran ale v spolahlivosti jednoducho na Glock nema a to ma nikto nepresvedci ze je to opak, lebo som mal K100 a viem o com hovorim. Polovica chyb na K100 bola uplne zhodna s ostatnymi foristami takze to nebola len otazka mojho kusu zbrane.
Nech si K100 vyrasta ale teraz o nej tvrdit ze je rovnocenna s Glockom je fakt hruba neinformovanost o tejto zbrani.
Hajit chyby niecoho len preto ze je to SK je do buducnosti kontraproduktivne.
Ved na to diskutujeme aby JK sa hlboko zamyslel a odstranil chyby K100 o ktorych tu tak diskutujeme.
Ked bude v buducnosti K100 vo vyzbroji SR budem len rad ale v takom stave v akom je teraz K100 som jasne proti tomu.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Volakedy by sme to poriešili pod na suboj :twisted: ako pisal kolega pridte na sutaz ukazte Kaceny,CZ,HK,STI,SIGI,Glocky a sledujme ako sa komu dari,nemyslim len ci mu to ide ako sa chovaju zbrane.Na poslednej akcii v Sielnici som videl ako sa drbu glocky,ale nemyslim ze to bolo zbranou,ale prehnanym tuningom.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

duros: nie je vsetko len o strielani :wink: O zrucnostiach sa tu nikto nebavil a tento topic s nimi nema ani nic spolocne.

Inak by ma zaujimalo, preco ked sa niekde vyskytne clanok o K100, tak na to vela ludi reaguje bud v zasade odmietavo, alebo to bezhlavo berie. Vyslovene neutralnych reakcii je poskromne. Podobne je to, ked clovek v CR spomenie Skodu :lol:
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Pani, co keby ste jednoducho vyhlasili primerie, vyhlasili ze kazda zbran a kazda znacka zbrane ma svoje muchy o ktorych sa netreba hadat.....

Co takto dat si pivko na vychladnutie? :wink:
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

ja si radšej dám to pivko vychladené :shock: zatiaľ najlepšia rada čo tu zatiaľ padla :wink:
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

k100 neobhajujem, autor tejto pistole ma moj neskonaly obdiv, ako to sa musi nechat ze to potiahol tam kde je. Stale ale jeho hviezda len vychadza. Co mna stve ze ked sa tu vsetci dame do kopy tak nesiahame tomuto cloveku ani po clenky, ale jasne ze mame plne usta kritiky a pod.. Ak tu ale je niekto kto ma na svedomi svoj patent, rozbehnutu vyrobu nejakej zbrane nech sa paci jeho nazory tu budu asi relevantne. samozrejme pisat si moze kazdy co chce ale o com to bude?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 12:54, upravené celkom 1 krát.
inspiring_greider

Príspevok od používateľa inspiring_greider »

chlapci, len taka drobnost: ked sa jarko foti ako tazky profesional mohol by dat prsteky dole zo spuste :lol: co si o nas to FBI pomysli :?: (vid prva foto k clanku)
INAK MU FANDIM ASPON NIEKTO TU NIECO VYRABA V CASE KRIZY :wink:
Naposledy upravil/-a inspiring_greider v 20 Apr 2009, 19:02, upravené celkom 1 krát.
Igoca
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Igoca »

Keď som si kupovaj prvý gun, mal som na výber v ponuke viac. Rozhodol som sa podľa tvaru - páčila sa mi, a keď som si o nej počítal čo to na webe a spol. Bol som jasný. Srala sa mi prvá Cséria a po včerajšku aj Fséria .V RS som mal viac zásekov ako rán. Ešte aj okolie krútilo hlavou. a nielen K100vkári. Potom to vyriešil kamoš Sebo - odstrihol mi zo spružiny a 3 zásobníky rýhlopaľbou - dvostrely-jednoručne so slabším držaním. Nijaká závada. Je to škoda !!! A po debate s viacerými K100rmi sa potvrdilo že dakedy to trvá až sa muchy vychytajú - to by nemalo byť !!! ALE OD K100 NEODÍDEM - a JAROVI FANDÍM a DRŽÍM PALCE VO VŠETKOM ČO ROBÍ. Ale debaty o zbraniach typu" kto má väčší" nemusím. Butvin máš u mňa pivo a dám si jedno aj ja. Každému prajem TÚ jeho pravú, aby bol s ňou spokojný !!! Pekný deň všetkým a strelcom zvlášť. :)
Naposledy upravil/-a Igoca v 19 Apr 2009, 23:25, upravené celkom 2 krát.
buchar
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa buchar »

prosim ta cobra, citaj pozorne nez napises nejaku blbost ...
C08R4 napísal:V FBI Special Weapons and Tactics Teams Equipment (FBI SWAT) maju pistole Glock 22 a M1911A1 Springfield cal .45 Inak pouzivaju aj SIG 220 cal. 45 Snad si nemyslite, ze K100 cal. 9mm Luger, by mala tieto zbrane nahradit :D. To asi sotva, nenechajte sa vysmiat :lol: :lol:.
C08R4 napísal:Ale prikladate tomu taku dôlezitost :D. Kolko vlastne FBI zobrala tych K100viek? 100-200? :lol: Sak Kuracina uz teraz nestiha, to by musel dalsich 20 zamestnancov zobrat :lol:
Michal1 napísal:
sano2 napísal:dobre som pochopil to portofólio FBI? :D
Ano agenti FBI si mozu STI GP6 zvolit za svoju sluzobnu zbran.
idem si asi tiez dat to pivko ...
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"