IRAN: Uz aj strielanie a zabijanie
-
inspiring_bose
Joe, to nie je o tom ,,kto nie je s nami, je proti nam,, ale o tom ze bez ohladu na co Luke reagoval reagoval na tuto komunisticko klamarsku vladu. Je to jeho nazor a ja sa pod neho podpisujem, nie preto ze to napisal Luke ale preto ze tato vladna koalicia vznikla z najvacsich zlodejopv a klamarov co slovensko malo... Asi zabudas na nedavne roky a kam nas taketo vladnutie dostalo... Vedz ze keby boli pri moci pred vstupom do EU, tak sa tam v zivote nedostaneme a boli by sme v zumpe o akej sa nam ani nesnivalo...Pokial si sudny clovek tak ked sa pozries na tuto vladu a zoberies si hociktory zakon co schvalili, tak zbadas aky amaterizmus je v nasej super vlade... A to co robia trebars so spravodlivostou tak to nema obdoby a velky rozdiel v principe medzi Iranom a nami nie je... Takze ako demokrati si tu mozme vymienat nazory, lebo diskutujeme a momentalne sme vsetci OT.... 
-
friendly_hopper
Luke,ja nespochybnujem a neodcudzujem tvoju reakciu(mam na to podobny nazor),ale som prekvapeny ako reagujes. Ja len dufam,ze vies ako ma spravna demokracia vyzerat. Za moju existenciu som stihol strngat klucami v 89-tom, bol som sest rokov v armade a zil som 13 rokov v USA a musim sa priznat,ze stale neviem ako ma spravna demokracia vyzerat. Mam predstavu,ale obavam sa,ze je utopisticka ako socializmus. 
BKSL

Podotýkam , že nielen vo výrobe , ale v širokom spektre našich a hlavne zahraničných firiem ...
Manželka je managerka ...
Ale sprostá nie je , ešte aj svojho šéfa položí v pohode do múky .
Ale pravidelne som za tú bútľavú vŕbu , kua .
Otázky :
Máš dobrý príjem , máš deti , máš kde bývať , máš .......................a koľkože to ešte je potrebné makať do dôchodku ???
Aj z tohoto hľadiska je potrebné sa občas na to dívať , ale Ty asi narážaš na čerstvú , mladú krv .
Vieš , čo ma na tom serie ?
Že príde šéf z Holandska na kontrolu do Čiech a aj na Slovensko , ale meter je celkom odlišný ...O holandských pracovníkoch ani nerozprávam
Nakrajsie vidiet ludsku sprostost pri slovenskych manageroch a operatoroch vo vyrobe. Ako si ti ludia nechaju srat na hlavu a potom si medzi sebou rozpravaju aki su osrati. Ked pride manager zas sa nechaju osrat a zas si to rozpravaju medzi sebou, no do placu.
A potom ze kde aky "spasitel" na billboarde vyhra volby, ktory ich samozrejme tiez osere. A potom placu medzi sebou ze ako sa nechali osrat.

Podotýkam , že nielen vo výrobe , ale v širokom spektre našich a hlavne zahraničných firiem ...
Manželka je managerka ...
Ale pravidelne som za tú bútľavú vŕbu , kua .
Otázky :
Máš dobrý príjem , máš deti , máš kde bývať , máš .......................a koľkože to ešte je potrebné makať do dôchodku ???
Aj z tohoto hľadiska je potrebné sa občas na to dívať , ale Ty asi narážaš na čerstvú , mladú krv .
Vieš , čo ma na tom serie ?
Že príde šéf z Holandska na kontrolu do Čiech a aj na Slovensko , ale meter je celkom odlišný ...O holandských pracovníkoch ani nerozprávam
prepacte mi, mozna budem OT ale neda mi...
Toto uz je klasicky slovensky folklor, frflat, nadavat a hladat nieko, kto moze za to ze sme to, ci ono. Kazdy folklorny festival by mal mat v podmaze frflajucu skupinu, aby si Slovaci uctili svoju najcharakteristickejciu vlastnost (a pohostinnost nou nie je). Vzdy musime najs niekoho, na koho zhodime vinu za nasu neschopnost. Najskor to bolo Uhorsko (ergo Madari) - ano boli sme chudaci, nedali nam dychat... pozrite si prosim fotografie svkych miest pred rokom 1918, tak napriklad Trencin z roku 1914 a dnes, o tom, ako to mesto vyzeralo vtedy, si dnes moze nechat iba snivat. Potom nas podla tradovania zasa zacali vyuzivat Cesi, na ktorych sme "robili" a postavili im "metro" a pod. - kto zabezpecil v rokoch 1918 az 1919 nasu uzemnu celistvost?, kto tu vytvoril a personalne zabezpecoval plosne vzdelavanie? a podobne. Boli iba dve obdobia, kedy sme si "vladli" sami. Slovensky stat... obdobie, kedy sme nemali problem deportovat a poslat do koncentracnych taborov desattisice vlastnych obcanov dnes niektori oslavuju (preco neoslavuju radsej 1918 az 1238, to bolo z hladiska rastu snad pre SVK lepsie obsdobie). A dnes. Nie sme schopni si to tu sami ukocirovat, cela samosprava je v rozklade, ako statna, tak aj samosprava pocnuc najmansimi obcami. Vsade sa robi netransparentne (slusne som to napisal, vsak), rozkrada sa vo velkom, a to vsade. A kde je nepriatel? No jasne, zahranicni manazeri, ti si nevazia nasej prace... nebyt zahranicnych firiem, ktore prisli po 1998, tak sme dnes uplne niekde inde, tieto firmy nam tu ukazali ako sa ma podnikat, aby to vobec bolo zivotaschopne, staci sa pozriet na anabazu VSZ, dnes US steel.
Mozna trochu dlhe, ale som zvedavy, kedy si Slovac uvedomi, ze vzdy koli svojej bordelumilovnosti, rodinkarceniu a dnes uz aj darebnosti (tie doby ked bol nas narod pracovity su par desiatok tokov prec) taha za kratsi konec (a tych par jedincov, ktori to myslia inak to nevytrrhne) a vzdy musi najst nejakeho "triedneho" nepriatela, ktory za to moze. Chapem, je to jednoduchsie ako sa zmenit.
Toto uz je klasicky slovensky folklor, frflat, nadavat a hladat nieko, kto moze za to ze sme to, ci ono. Kazdy folklorny festival by mal mat v podmaze frflajucu skupinu, aby si Slovaci uctili svoju najcharakteristickejciu vlastnost (a pohostinnost nou nie je). Vzdy musime najs niekoho, na koho zhodime vinu za nasu neschopnost. Najskor to bolo Uhorsko (ergo Madari) - ano boli sme chudaci, nedali nam dychat... pozrite si prosim fotografie svkych miest pred rokom 1918, tak napriklad Trencin z roku 1914 a dnes, o tom, ako to mesto vyzeralo vtedy, si dnes moze nechat iba snivat. Potom nas podla tradovania zasa zacali vyuzivat Cesi, na ktorych sme "robili" a postavili im "metro" a pod. - kto zabezpecil v rokoch 1918 az 1919 nasu uzemnu celistvost?, kto tu vytvoril a personalne zabezpecoval plosne vzdelavanie? a podobne. Boli iba dve obdobia, kedy sme si "vladli" sami. Slovensky stat... obdobie, kedy sme nemali problem deportovat a poslat do koncentracnych taborov desattisice vlastnych obcanov dnes niektori oslavuju (preco neoslavuju radsej 1918 az 1238, to bolo z hladiska rastu snad pre SVK lepsie obsdobie). A dnes. Nie sme schopni si to tu sami ukocirovat, cela samosprava je v rozklade, ako statna, tak aj samosprava pocnuc najmansimi obcami. Vsade sa robi netransparentne (slusne som to napisal, vsak), rozkrada sa vo velkom, a to vsade. A kde je nepriatel? No jasne, zahranicni manazeri, ti si nevazia nasej prace... nebyt zahranicnych firiem, ktore prisli po 1998, tak sme dnes uplne niekde inde, tieto firmy nam tu ukazali ako sa ma podnikat, aby to vobec bolo zivotaschopne, staci sa pozriet na anabazu VSZ, dnes US steel.
Mozna trochu dlhe, ale som zvedavy, kedy si Slovac uvedomi, ze vzdy koli svojej bordelumilovnosti, rodinkarceniu a dnes uz aj darebnosti (tie doby ked bol nas narod pracovity su par desiatok tokov prec) taha za kratsi konec (a tych par jedincov, ktori to myslia inak to nevytrrhne) a vzdy musi najst nejakeho "triedneho" nepriatela, ktory za to moze. Chapem, je to jednoduchsie ako sa zmenit.
-
inspiring_mcclintock
Praveze cinania boli vzdy velmi vyspela civilizacia. Keď oni už mali dávno cisarske statne zriadenie, stavali cinsky mur a vynašli strelný prach, u nas len lozili opice po stromoch a ani len nedufali. Oproti tomu v kontinentálnej afrike lozili vzdy opice po stromoch a lozia tam doteraz a ked im civilizovany svet nepomoze tak budu tam lozit aj nadalej, aj to nie je iste ci sa podari zmenit ich geneticke predispozicie. Pozor, nehovorim o vyspelych civilizaciach co v dejinach nieco dokazali ako napr. egyptania a pod...BKSL napísal: ...
A keby ti cinania nerobili pre nas, dopadli by ako africania.
Co je podla teba lepsie ?! Cinania co zacali nieco produkovat alebo vyhladovani africania co produkuju len dlh.
Takze skratka cinsky lud len doplaca na komunistickú vládu uz takmer cele storocie...a neda sa to porovnat z hladujucou afrikou..
-
inspiring_bose
Mne sa zda ze chuda Neda nadostala zbludilu gulku, ale dobre mierenu od nejakeho radikalneho muslima... Asi vzrusovala svojim vyzorom arabskeho policajta a ten jej fukol jednu do hrude...bastard jeden radikalny.
A tu vidime coho je schopna radikalna muslimska komunita...nedavno ak ste postrehli informaciu o tom, ze verejne popravili manzelsky par, pretoze nechcel zit podla ortodoxneho islamu... A toto nam sem chodi do europy a robi problemy. Ved si predstavte co su schopny urobit kvoli koranu-vid grecko a atd...
Tej peknej dievciny Nedy je mi luto a podla mojej mienky ani jeden s Iranskeho vladnuceho hnutia jej nesiaha ani po clenky a jej zivot ma pre mna vacsiu cenu ako zivot 1000 iranskych radikalnych prezidentov... Skoda jej.
A tu vidime coho je schopna radikalna muslimska komunita...nedavno ak ste postrehli informaciu o tom, ze verejne popravili manzelsky par, pretoze nechcel zit podla ortodoxneho islamu... A toto nam sem chodi do europy a robi problemy. Ved si predstavte co su schopny urobit kvoli koranu-vid grecko a atd...
Tej peknej dievciny Nedy je mi luto a podla mojej mienky ani jeden s Iranskeho vladnuceho hnutia jej nesiaha ani po clenky a jej zivot ma pre mna vacsiu cenu ako zivot 1000 iranskych radikalnych prezidentov... Skoda jej.
Gewehr, múdro hovoríš, ale čo narobíš? Sme malý národ, pritom však veľmi rozdielny (stačí porovnať hoci len špecifiká Východ - Stred - Západ, Sever - Juh). Preto sa musíme vždy proti niekomu vymedziť. Tá potreba je v nás. Nečudo, že politické špičky ju v nás živia, keď je pre nich tak jednoduché ju využiť/zneužiť vždy, keď im to príde vhod.
Iste by to išlo postupne zmeniť. Lenže tu sa sotva niekto pokúsi o zmenu (teraz mám na mysli postupné kroky zhora), keď dlhodobo najúspešnejší sú tí, čo stavajú práve na vymedzovaní sa voči niekomu inému, na šírení negatívneho vnímania okolia i svojej pozície, na prázdnych frázach o spoločnom cieli (osôb zjednotených spoločným vymedzením sa). Takto je to tu azda od čias Štúrovcov a obávam sa, že tak skoro sa toho patologického pindania, hundrošstva a nikam nevedúcej blbej nálady nezbavíme.
Iste by to išlo postupne zmeniť. Lenže tu sa sotva niekto pokúsi o zmenu (teraz mám na mysli postupné kroky zhora), keď dlhodobo najúspešnejší sú tí, čo stavajú práve na vymedzovaní sa voči niekomu inému, na šírení negatívneho vnímania okolia i svojej pozície, na prázdnych frázach o spoločnom cieli (osôb zjednotených spoločným vymedzením sa). Takto je to tu azda od čias Štúrovcov a obávam sa, že tak skoro sa toho patologického pindania, hundrošstva a nikam nevedúcej blbej nálady nezbavíme.