Skontrolujte si batožinu :o)
-
inspiring_proskuriakova
Funkcia ministra je predovsetkym politicka, skor by som lutoval nejakeho okresneho riaditela, ktory cely zivot makal v zbore a musi pre taku vec odstupit... navyse UHCP ( kde sa ta vec stala ) patri priamo pod MV SR a teda aj riaditela menuje priamo fesi... a uprimne si myslim, ze ak by Kalinak odstupil, nebola by ho vobec skoda
to Lord_Summoner_sk
Veď ani ja nie som za to, aby odstupoval okresný alebo krajský riaditeľ. Čo s tým majú oni spoločné? Ale politická zodpovednosť ministra za čo? Že policajt prepustil batožinu s pripnutým kúskom výbušniny a informoval o tom včas príslušné orgány, ktoré zrejme informovali včas príslušné írske orgány?
Keby neboli Íri pribití, tak po obdržaní faxu zadržia batožinu, odnímu vzorku a vrátia ju v tichosti slovenskej strane. A náš občan prichádza do miesta bydliska bez toho, aby bolo potrebné ho zadržiavať a vysťahovať polku mesta.
Veď ani ja nie som za to, aby odstupoval okresný alebo krajský riaditeľ. Čo s tým majú oni spoločné? Ale politická zodpovednosť ministra za čo? Že policajt prepustil batožinu s pripnutým kúskom výbušniny a informoval o tom včas príslušné orgány, ktoré zrejme informovali včas príslušné írske orgány?
Keby neboli Íri pribití, tak po obdržaní faxu zadržia batožinu, odnímu vzorku a vrátia ju v tichosti slovenskej strane. A náš občan prichádza do miesta bydliska bez toho, aby bolo potrebné ho zadržiavať a vysťahovať polku mesta.
-
inspiring_proskuriakova
Tazko odpovedat presne, kde naozaj lezi ta zodpovednost, alebo pochybenie alebo co... tych verzii je teraz na internete naozaj hodne... faktom vsak je, ze svet nas ma za debilov a na internete sa spomina Slovensko, policia a Kalinak... a vymenit sa da len to jedno... otazka je ci to stoji za to odstupne
Ale tiez mam pocit, ze si Irska policia zlepsila image na nas ukor
Ale tiez mam pocit, ze si Irska policia zlepsila image na nas ukor
Panzer, čo tak politická zodpovednosť ministra za dlhodobý bordel v rezorte? Skutočne sa mi nechce veriť, že by írske bezpečnostné zložky nekonali okamžite po vyrozumení slovenskou stranou. Ide o to, ako boli vyrozumení a kedy. Keď ešte aj naši priznajú, že policajt síce hlásil chybu na letisku - vraj vzápätí kontaktovali pilota a telefaxom (!) upevedomili dublinské letisko - ale trvalo mu dva dni, kým sa pochválil nadriadenému. Vzhľadom na skúsenosti z minulosti (napr. vražda nitrianskeho policajta, kauza Hedviga a iné) mám dôvody veriť, že naši opäť klamú a zastierajú pravdu.
Ale toto sú z môjho pohľadu len detaily jednej trápnej kauzičky. Mňa by však najväčšmi zaujímalo, či mal cvičný "terorista" skutočne výbušninu pripevnenú k batožine, ako tvrdia naši. Ak áno, ako si ju mohol nevšimnúť, keď ju prebral v Dubline na letisku? Ak nie, zrejme ju mal v batožine. Akým právom mu ju tam niekto vložil? Kde v zákone o PZ je oprávnenie len tak svojvoľne pchať nič netušiacim ľuďom do bagáže výbušniny alebo drogy? Kto schválil takýto vyslovene protizákonný postup pri cvičení psov?
Ale toto sú z môjho pohľadu len detaily jednej trápnej kauzičky. Mňa by však najväčšmi zaujímalo, či mal cvičný "terorista" skutočne výbušninu pripevnenú k batožine, ako tvrdia naši. Ak áno, ako si ju mohol nevšimnúť, keď ju prebral v Dubline na letisku? Ak nie, zrejme ju mal v batožine. Akým právom mu ju tam niekto vložil? Kde v zákone o PZ je oprávnenie len tak svojvoľne pchať nič netušiacim ľuďom do bagáže výbušniny alebo drogy? Kto schválil takýto vyslovene protizákonný postup pri cvičení psov?
-
inspiring_bose
...ale Panzer... vsak vies ze sme tu vacsinou praviciarske-imperialisticke postavicky /podla Fica svine/, tak co sa cudujes ked sa tesime z kazdej nepodarenej akcie nasej politickej spicky a ich podriadenych...Mame aspon o com pisat a amatersky riadit tento uz aj tak do...bany stat. Nechodime do krcmy a tak mudrujeme cez net a tak to treba brat...
Najlepsie by bolo pokefovat oneho neboraka nuchacieho psa, pretoze on je za to vsetko zodpovedny...a za trest by ho maly zbavit nuchaciej funkcie pre policiu...a popripade zavriet na sest mesiacov do koterca...
Mna ani tak nestve, ze sa nejaka vybusina dostala do Irska, ale ako pisal Jack, ta drzost ze nic netusiacemu cloveku sa hrabu v batozine a pichnu mu tam tu onu ,,vzorku,, a on prezije zazitok v podobe zatknutia Irskou policiou...a tych drzosti je tu viac na ,,LOVEnsku,, ze?!... mna stve toto...
Najlepsie by bolo pokefovat oneho neboraka nuchacieho psa, pretoze on je za to vsetko zodpovedny...a za trest by ho maly zbavit nuchaciej funkcie pre policiu...a popripade zavriet na sest mesiacov do koterca...
Mna ani tak nestve, ze sa nejaka vybusina dostala do Irska, ale ako pisal Jack, ta drzost ze nic netusiacemu cloveku sa hrabu v batozine a pichnu mu tam tu onu ,,vzorku,, a on prezije zazitok v podobe zatknutia Irskou policiou...a tych drzosti je tu viac na ,,LOVEnsku,, ze?!... mna stve toto...
Panzer:
S tym hrubo vyznacenym sa absolutne stotoznujem. Nech si to trenuju s nastrcenymi osobami, ale robit z nahodnych civilov pokusnych teroristov, to nieje celkom v poriadku.Dennik Sme napísal:Zákon, ktorý by políciu oprávňoval, aby cestujúcemu k batožine pripojila z cvičných dôvodov výbušninu, neexistuje. Ak to riaditeľ hraničnej a cudzineckej polície Tibor Mako označil za bežnú prax, tak z toho vyplýva, že hrubá nezákonnosť je v slovenskej polícii bežnou praxou.Za tento stav služobne zodpovedá policajný riaditeľ a politicky je zaň zodpovedný minister vnútra Kaliňák. Podľa riaditeľa Maka ide v tejto kauze „o fatálne zlyhanie jedného policajta, ktorý prípad oznámil až po dvoch dňoch". Ak na to, aby policajní náčelníci disponovali informáciou, že do Dublinu odletel pasažier aj s výbušninou, potrebujú oznámenie „jedného policajta", tak to nie je zlyhanie osoby, ale systému. Za to, že nefunguje, služobne zodpovedá policajný riaditeľ a politicky minister vnútra.
Obzvlášť poburujúci je fakt, že príkaz, aby sa celý prípad dôkladne vyšetril, nedal miestny policajný činiteľ ani minister vnútra Slovenskej republiky, ale írsky minister Dermot Ahern.
Panzer: No ja by som ich až tak neobhajoval, buď tam majú taký bordel že až, alebo kamuflujú niečo večšie. Ak si pozeral včera na TA3 záznam tlačovky s policajtom Makom a ešte nejakým druhým, mohol si si všimnúť že dosť intenzívne fabulovali v odpovediach na otázky novinárov mali velké rozpory. Celý prúser, by šlo pred verejnosťou poriešiť pokefovaním policajta v prípade že urobil chybu a nastrčený AGENT odletel do Írska, avšak použiť na tréning civila, je praktika ŠTB. Tvrdenie Maka že ide o bežnú prax vytvára silné pochybnosti o spolahlivosti a účele polície.
All: nie je nikomu divný spôsob tréningu ? Psovod podstrčí (vraj aby bol tréning realistický) neznámemu pasažierovi vzorku, tá prejde cez čekin, ide cez rentgeny kde si ju nevšimnú a potom ju dohladáva pes. No neviem ak to podstrkáva psovod tak pes podla mňa nehladá primárne výbušninu ale pach svojho psovoda.
http://www.sme.sk/c/5179581/nasa-polici ... j-bbc.html
Teraz si nas uz mozno nebudu pliest so Slovinskom
. Inak ten elektrikar nebude zalovat policiu a ziadat odskodne, na UHCP mozu byt fakt radi
.
Teraz si nas uz mozno nebudu pliest so Slovinskom
-
inspiring_proskuriakova
Nejdem obhajovat nikoho , ale ja sa v podstate priklanam k Panzerovmu nazoru , nemozem jednoznacne tvrdit kto je na vine , lebo nepoznam detail a podrobnosti tej akcie.Dokonca za urcitych okolnosti moze byt ten psovod v tom aj nevinne.Ale to by ste museli poznat metodiku vycviku a cely kolotoc okolo toho.
..este jedna poznamka
..este jedna poznamka
...ja zase nepoznam letisko kde by sa to robilo inak a verte , ze v ramci roznych skoleni som ich pochodil kopu.....All: nie je nikomu divný spôsob tréningu ? Psovod podstrčí (vraj aby bol tréning realistický) neznámemu pasažierovi vzorku,
idem coto prispiet aj ja. je to len moj nazor podotykam
1. co sa tyka toho Fesiho ako ste ho nazvali tiez sa priklanam k nazoru ze nie je dovod na jeho odstupenie, ako sme samostatne SR je to jeden z najlepsim ministrov v tomto rezorte, je to blbost ako tu uz bolo spomenute preco ma odstupit koli chybe jedneho radoveho policajta.
2. v irsku som nejaky cas zil a verim tomu ze dost velku zasluhu maju na tom aj oni, kym si nenasli na googli co to je RDX ani nevedeli co tam maju, a tiez vyrok ze batozina s ktorou vstupujete do krajiny sa nekontroluje, hura mozme zacat pasovat, nechapem ako je to mozne ze vedia o tom a nic nenajdu a kludne ludom daju batozinu nech idu domov
3. ako je mozne ze lietadlo odletelo s niecim takym a vobec ako sa to mohlo dostat do lietadla, v dnesnej dobe ked vam pozeraju aj medzi licnice na letisku, co personal letiska v Poprade, ktory ma kontrolovat batozinu
4. kdesi som cital vyhlasenie pilota, ktoremu pocas letu oznamili co je na palube a on sa rozhodol ze o nic nejde, ale Irska strana tvrdi ze mohlo zahynut kopec Irov..... bla bla bla,
takze ja v tom nevidim problem policie, ministra, ci konkretneho policajta
ale mozu za to vsetci co sa na tom podielali
PS to vsetci anti-policajny-- to aku mame policiu za to si mozme sami, nie policajti, my vsetci-- chceli sme demokraciu??? ved ju mame
1. co sa tyka toho Fesiho ako ste ho nazvali tiez sa priklanam k nazoru ze nie je dovod na jeho odstupenie, ako sme samostatne SR je to jeden z najlepsim ministrov v tomto rezorte, je to blbost ako tu uz bolo spomenute preco ma odstupit koli chybe jedneho radoveho policajta.
2. v irsku som nejaky cas zil a verim tomu ze dost velku zasluhu maju na tom aj oni, kym si nenasli na googli co to je RDX ani nevedeli co tam maju, a tiez vyrok ze batozina s ktorou vstupujete do krajiny sa nekontroluje, hura mozme zacat pasovat, nechapem ako je to mozne ze vedia o tom a nic nenajdu a kludne ludom daju batozinu nech idu domov
3. ako je mozne ze lietadlo odletelo s niecim takym a vobec ako sa to mohlo dostat do lietadla, v dnesnej dobe ked vam pozeraju aj medzi licnice na letisku, co personal letiska v Poprade, ktory ma kontrolovat batozinu
4. kdesi som cital vyhlasenie pilota, ktoremu pocas letu oznamili co je na palube a on sa rozhodol ze o nic nejde, ale Irska strana tvrdi ze mohlo zahynut kopec Irov..... bla bla bla,
takze ja v tom nevidim problem policie, ministra, ci konkretneho policajta
ale mozu za to vsetci co sa na tom podielali
PS to vsetci anti-policajny-- to aku mame policiu za to si mozme sami, nie policajti, my vsetci-- chceli sme demokraciu??? ved ju mame
-
inspiring_liskov
Panzer , Scar....
nespajajte fakticku vinu za ten pruser a politicku zodpovednost.
V krajinach s vyspelou politickou kulturou (cca 400km na zapad od Brodskeho a dalej), by v tejto situacii minister ustanovil vysetrovaciu komisiu, vymenil policajneho prezidenta a podal demisiu. Nastupca ministra a nastupca policajneho prezidenta by po zaveroch vysetrovania situaciu doriesili.
Demisia ministra po takomto prusere je politicke gesto, nie deklaraciou osobneho pochybenia ministra. Aj ked za dlhodoby bordel v PZ je priamo zodpovedny, o tom ma nikto nepresvedci.
Este raz davam do pozornosti demisiu Lisku po havarii Antonova.
nespajajte fakticku vinu za ten pruser a politicku zodpovednost.
V krajinach s vyspelou politickou kulturou (cca 400km na zapad od Brodskeho a dalej), by v tejto situacii minister ustanovil vysetrovaciu komisiu, vymenil policajneho prezidenta a podal demisiu. Nastupca ministra a nastupca policajneho prezidenta by po zaveroch vysetrovania situaciu doriesili.
Demisia ministra po takomto prusere je politicke gesto, nie deklaraciou osobneho pochybenia ministra. Aj ked za dlhodoby bordel v PZ je priamo zodpovedny, o tom ma nikto nepresvedci.
Este raz davam do pozornosti demisiu Lisku po havarii Antonova.