Bratislava zazila nahanacku ako z akcneho filmu
Naboj 9mm Makarov,9mm vz.82 aj 9mm Luger FMJ spolahlivo prestrelia nahustenu pneumatiku osobneho auta. Dokonca bok pneumatiky aj z pomerne ostreho uhla. Odskusane osobne a bol na tuto temu aj niekolko krat clanok v Streleckej Revue. Problem je skor podla mna v strelbe. Trenovali sme strelbu za jazdy a bolo celkom umenie zasiahnut stojace terce. Ked sa ale vezme,ze za jazdy je pohybe strelec(auto prenasledovatelov),v pohybe terc(auto prenasledovanych),strelec je pod stresom kedze ide o ostru akciu a musi pritom zasiahnut pneumatiku o sirke 15-20cm. Neni to asi zrovna jednoduche. Ti co netrafia sa potom vyhovaraju na slabe strelivo,zle zbrane a podobne... Takze ked to zhrniem,na prestrelenie pneumatiky je slabe kazde strelivo... ...ked ju nezasiajnes. 
co ma toto spolocne s akou situaciu? sa tu predsa jasne bavime o tom ze strela gumu zasiahla, ale nepresla dnu, alebo nesposobila unik vzduchu.
na co sem montujes nejake sutazenie, timery a stres?
mimochodom..
gewehr:"Tak ono aj klasicky luger fmj ma s kolesom problem. Nie ze by ho neprerazil, ale nemusi vytvorit otvor dostatocny na rychle vyfucanie kolesa, takze aj po priestrele mozno s tym autom hodny kus ist."
scar:"nepoznam strelu ktora dokaze vyseknut krasny otvor v pneumatike,EFMJ urcite nie...problem je v tom ze sa ta diera v podstate zatvori."
mne obe tvrdenia prijdu ako celkom podobne.
mimochodom..
gewehr:"Tak ono aj klasicky luger fmj ma s kolesom problem. Nie ze by ho neprerazil, ale nemusi vytvorit otvor dostatocny na rychle vyfucanie kolesa, takze aj po priestrele mozno s tym autom hodny kus ist."
scar:"nepoznam strelu ktora dokaze vyseknut krasny otvor v pneumatike,EFMJ urcite nie...problem je v tom ze sa ta diera v podstate zatvori."
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_ganguly
poď si k nam na strelnicu pogúlať tie veľké penumatiky prestrelene tym nijakym projektylom .. ako cez tie uzatvorené diery tečie voda ..luke napísal:co ma toto spolocne s akou situaciu? sa tu predsa jasne bavime o tom ze strela gumu zasiahla, ale nepresla dnu, alebo nesposobila unik vzduchu.
mimochodom..
Vo vseobecnosti nepovazujem policajtov za fachmanov v strelbe. Ked odratam rozne specialne jednotky a par nadsencov z radov policajtov,co je strelba ich konicek,tak ten zvysok su len bezni pouzivatelia zbrani. 
Ale nemyslim to ako nejaky posmesok,ale ako realitu. Lebo tieto veci sa bud clovek nauci v realnych situaciach,alebo natrenuje a vyskusa na strelnici. Nakolko u nas nezuri vojna,do tych realnych situacii sa v podstate vacsina radovych policajtov nedostane,alebo dostane len sporadicky. A na to,aby to natrenovali nemaju moc financne moznosti. A tiez nie kazdy majitel strelnice si tam necha rozstrielat nejaku staru karu,smetiaky,sudy,skla,dvere a rozny iny material...
Ale nemyslim to ako nejaky posmesok,ale ako realitu. Lebo tieto veci sa bud clovek nauci v realnych situaciach,alebo natrenuje a vyskusa na strelnici. Nakolko u nas nezuri vojna,do tych realnych situacii sa v podstate vacsina radovych policajtov nedostane,alebo dostane len sporadicky. A na to,aby to natrenovali nemaju moc financne moznosti. A tiez nie kazdy majitel strelnice si tam necha rozstrielat nejaku staru karu,smetiaky,sudy,skla,dvere a rozny iny material...
nepotrebujem chodit k tebe na strelnicu, aby som videl ci luger prestreli gumu alebo nie.
uzasne kategoricke vyhlasenia, budeme sa tu do aleluja natahovat, ze luger 100% za kazdych okolnosti a pri kazdom vystrele musi prestrelit gumu, hoci vieme, ze existuju aj ovela menej pravdepodobne veci, ako fakt, ze by ju prestrelit nemusel, alebo skratka nesposobil zelany ucinok.
uzasne kategoricke vyhlasenia, budeme sa tu do aleluja natahovat, ze luger 100% za kazdych okolnosti a pri kazdom vystrele musi prestrelit gumu, hoci vieme, ze existuju aj ovela menej pravdepodobne veci, ako fakt, ze by ju prestrelit nemusel, alebo skratka nesposobil zelany ucinok.
Tu sa ani tak nejedna o 9Luger,ale o 9Makarov. A nikto netvrdi ze pistol na 100 percent prestreli pneumatiku z kazdeho uhla a za kazdych okolnosti. Len som chcel poukazat na to ze stazovat sa v tomto pripade na to,aka je CZ82 nevyhovujuca a strelivo 9mm Makarov neucinne,je nespravne. Pretoze ked policajt trafi,vo vacsine pripadov koleso za chvilu vyfuci,ked netrafi,nepomohol by mu ani Desert Eagle.