prave som si spravil Ačko a Ečko a mam takýz pocit, že takato origo vec na gumu by sa mi pačila najviac... neviem si predstaviť stále že by som na niekoho strilal s tým, že ho možem zabiť.. len preto, že došlo k situacii, ktorá by sa isto po prehodnotení riešiť inak aj keď to asi v mnohých prípadoch v tej situácii nevyzera inak len na opravnené použitie. a s tým vedomím, že som volil gumu namiesto ostrej .. a mal som možnosť si vybrať...
Duros:
Tvoja teoria nieje zla, ale... Ja zastavam nazor, ze ked ludia budu mat neletalne strelivo, budu zbrane tahat a strielat aj v situaciach, kedy by nemuseli, pretoze si budu vedomi faktu, ze utocnika nezabiju. A to je ten problem! Zbran musi byt v kritickych situaciach az to posledne riesenie, ked uz nepomoze dohovaranie alebo najlepsom pripade utek. Vzdy, vzdy sa snazit vyhnut sa pouzitiu zbrane, aj ked zbabelo utecies, je to lepsie ako potom stat pred sudom a obhajovat sa, ze to bolo v ramci zakona. A uz ked sa minu vsetky riesenia a ja vytahujem zbran, mam v nej ostru a vystrelim, tak si za tym stojim. Urcite, ze ak by existovali gumenne projektili v kal. Luger, mal by som ho aj ja, ale urcite by som zvazoal jeho pouzitie tak isto ako ostrej municie. Ja osobne v civile nosim ako prvy naboj (v komore) brokovy, ale viem, ze ked pride k situacii, ked sa rozhodnem pre jednotnu strelu a nie pre brok, je to otazka zlomku sekundy, ked obtiahnem a vymenim brok za poloplastovu strelu.
A co sa tyka pouzitia brokovej, alebo gumovej strely, vzdy sa to kvalifikuje ako pouzitie zbrane, ktore treba hlasit v tom momente ako mi to uz situacia dovoluje po utoku na Policiu.
ano maš pravdu ... vedomie, že mám nesmrtiacu zbraň posunie hranicu použitia tam kde by som ostru asi ešte nepoužil... ja to budem nosiť len s tržbou inak si radšej nechám naplácať pri nejakej potičke ako vysvetlovať opravné použitie.
Treba mať jednu zbraň, ktorú používam k obrane a ovládať ju. Gumový projektil je zbytočná strata času. Ak je nutná obrana opodstatnená, treba použiť to na čo mám zo zákona nárok. Pripraviť sa dobrovoľne o túto možnosť je rovnaký hazard ako riskovať ujmu na zdraví, alebo život. Situácia sa skoro vždy vyvinie inak ako človek predpokladá.
dayl: ked som mal 19 kupil som si svoje prve BMW bola to 328i E46
a mozem ti prisahat ze som na nu zarobil poctivo a hlavne sam!!! nik mi ani korunu nedal zadarmo... tak co si tu ideme vypravat o base a 20 rocnych na audine? namiesto rozmyslania nad blbostami treba rozmyslat nad poriadnou robotou a nie nad tym ako sa dostat do basy
ps: to bawicko mam doteraz lebo zatial este lepsie auto nevyrobili
ludia uz dlhsi cas hladam plastove strelivo znacky Libra a nie a nie sa ho v predajnach dopatrat. ak by ste si niekto v tej svojej predajni taketo nieco vsimol dajte vediet.
ps jedna sa o toto plastove strelivo