Závady na vz.58

Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Sharpshooter napísal:nazdar arminius akurat mam dilemu.
Minule som bol zase strielat a zase mi vybuchla nabojnica v komore a zalomilo ju.Lenze tieto problemi zacali odkedy som vykrivil zadny kryt(tam kde su pruziny) a znamy v obchode mi ho vymenil z inej pušky,Moze byt problem v tom ? Nerozumiem tomu vystrielal som 20 nabojov nic a potom dalsi a zase pruser
Môže a nemusí ....

Niekedy som aj zo dva - tri kusy vymenil , kým fungoval záver normálne ...

spotter...jasné , pravdu máš ...ibaže ja vravím no klasických nábojoch do Sa vz. 58 t.j. náboj 7,62 - 43 :wink:

Komora ale asi ťažko ...to neverím ...to by už bola neskutočná vec :roll:
Ale aj to môže byť , hoci s týmto som sa ja nestretol .
fakestring
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa fakestring »

Mne dnes zaseklo nabojnicu Kolarms v komore tak brutalne, ze vytahovak odlomil z jej okraja a nedala sa ani vypacit nozom. Kedze na placi nebolo cim to vyrazit, musel som ist domov, doma som ju vyrazil tyckou od cistenia. Zatial som to nemal kedy odskusat, dufam, ze to bolo tou nabojnicou, nie komorou (pred poruchou som vystrelil nejakych 90 nabojov a bez problemov). Na tej nabojnici jaksi nevidim nic zatecene, tak neviem, ako tomu v buducnosti predist.. Mam obavu, ze par takychto zadrziek a odrovna mi to vytahovak.
Btw., ako vlastne Kolarms upravuje tie naboje? Predpokladam, ze vojenske strelivo len nalakuje a nastrieka bielou farbou civilne znacenie, je tak?
Tak ma napada, ci by nebolo lepsie, keby ich nelakovali, len pridali C.I.P. Co vy na to? Mozno by sme mohli spolocne nieco take Kolarmsu navrhnut?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

ja som tie popisy dal acetonom dole
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Tie nabojnice druhy krat urcite nelakuju.
Tie zavady sposobuje prvotna vrstva laku a preto ju doporucujem kontrolovat este pred nabitim zasobnika.

PS vyrazal som nabojnicu 3x za 7 rokov
PEPIK
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa PEPIK »

Ja som vyrážal nábojnicu 1x z cca 2500 nábojov. A 58 fachčí ako hodinky. Iná závada nebola. A dúfam že ani nebude.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Ja som este nevyrazal a uz ma viac ako 2000 vystrelevych. Teraz mam bednu z Kolarova a rozmyslam co robit aby ma na sutazi nepostretla takato zavada. Zatial ma napada, ze ich trochu natriem olejom, tak ako sa to robilo s 22 LR pre margolinu.
Rasto
expert

Dusan to nerob, za 1. su tam trosku vyssie teploty ako u 22LR a za 2. ked budes potrebovat dobry uchop na sutazi, budes mat mastne ruky pred kazdy stage koli nabijaniu!
Obycajne staci, ked si ich rucne doma pretriedis a vyhodis tie, ktore su lakom obtecene a maju slzicku, to su tie problemove.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Dik Rasto za radu, zariadim sa zatial podla nej. Podam repotr.
fakestring
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa fakestring »

electron napísal:ja som tie popisy dal acetonom dole
electron - Ty s cistym svedomim znelegalnujes legalne strelivo... :)
Rasto napísal:Tie nabojnice druhy krat urcite nelakuju.
Rasto - ale preco sa tie kolarmsy zdaju take nejake prelakovane oproti armadnym ulozenkam? Zeby sa mi doteraz dostali do ruk ulozky len nejake starsieho data?
Resp. - vyrabaju sa tie naboje aj v sucasnosti? Odkial/ako ich ziskava Kolarms?
Rasto
expert

Mozno ich niecim akoze vycistia, aby im drzala peciatka :-)

Duso vzdy pred sutazou si naboje jeden po druhom prejdem v rukach, pricom pozeram ci nie je prasknuta hilzna v krcku, obtecena nabojnica lakom, hrdzava nabojnica a hlavne zapustenie zapalky.
Potom mam 99,9% spolahlivost a ked sa daco nepodari je to len moja chyba :-)
inspiring_gagarin

Príspevok od používateľa inspiring_gagarin »

Mam ju novu z Deasu,zatial vystrelenych iba 100 nabojov, bez zadrhelu a striela tiez presne, aj puskar hovoril, ze som dobre kupil,tak som rad. Zatial spokojnost. :o)
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Ako toto mozu predavat ? sorry za OT

http://www.strelectvi.cz/forum/sa58-v-e ... 13-60.html
dirty.harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa dirty.harry »

vcra sa mi stala taka vec, ze po vystrelenej rane nebola nabojnica vyhodena, zaver zostal v zadnej polohe, napriek tomu, ze v zasobniku boli naboje a nedalo sa s nim pohnut, zasobnik som vybral a neslo to ani manualne, nakoniec som zaver dostal dobredu, ale spust absolutne nereaguje á ked som chcel rozobrat, tak neviem ani po vysunuti capu zdvihnut tu prvu cast - neviete co s tym? dik
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Ahoj.
Podľa toho čo píšeš je to ťažko jednoznačne určiť, ale momentálne máš natiahnutý úderník a preto ti to nejde rozobrať. Potebuješ úderník dostať dopredu..teda skús ak sa dá znovu obtiahnuť a a možno sa ti podarí vystreliť...ak by to nešlo tak už jedine ma napadá odmonotovať pažbu a cez otvor šróbu dáko donúťiť úderník ísť dopredu a potom to už bez problémov rozoberieš.
Miki
Tibor_sk
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

to dirty.harry

Mne sa to stalo pred týždňom, išiel som s tým do Kolarmsu, kde to opravili.
Demontovali pažbu a tenkým šrobovákom odzadu uvolnili spúšť (úderník), potom to išlo rozobrať. Následne vymenili spúšť. Tvrdil že niektoré súčiastky bývajú nekompatibilne - já mám nestrielaný kus.
Mne to spravilo po dvoch výstreloch.
Po výmene spúšte vystrielal pol zásobníka bez závad - uvidíme čo to spraví mne na strelnici.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "