Hladovka nie je moje hobby, preto mám skoro 50kg nadváhu. /ale ani to nevidieť

/
Ani nevyhladávam situácie, kde by som si trochu zahladoval. /ročne varím pre kamarátov tak 500litrov gulášu.../
Ale mám dobrých priatelov, a tí robia 30 dňovú hladovku už niekolko rokov, ako pravidelný každoročný očistný rituál. Takže viem, že sa to dá v pohode zvládnuť bez újmy. Dokonca to má v mnohých smeroch aj liečivé výsledky. Samozrejme ak je hladovka "spustená správnym spôsobom", tak sa dá popri nej normálne pracovať a vykonávať bežné činnosti. /okrem varenia/
Nejaký pochod nie je žiaden brutálny výkon.
Na správne vykonávanie hladovky je najdôležitejšie prestať príjmať akú kolvek potravu a poživeň. Telo asi zhruba po dvoch dnoch, keď sa vyprázdni žalúdok a črevá prejde na vnútorné spalovanie. Zistíme to tak, že žalúdok nás prestane bolieť a prestaneme cítiť hlad. Aj ludský organizmus je prispôsobený na toto krízové obdobie hladu, ktoré naši predkovia bežne a pravidelne zažívali. Takže telo presne vie, čo nepotrebuje a v prvom rade začne zožierať všetko, čo nepotrebuje. / penis,srdce a mozog to nie je

/ Ukončenie hladovky je tiež dôležité. Dá sa skončiť hoc kedy. Len opatrne a postupne.
Hlavné je, aby sme ju nekončili kvôli pár malinám, či nejakej náhodnej potrave.
Viac o hladovke a pozitívne či negatívne postrehy sú aj na nete. Napr.
http://www.chudnutie-ako.sk/diety-nepom ... a-zdravie/
Takže viac, ako nejaká KPZ mi príde dôležitejšie to, čo sa naučíme a ako to dokážeme využiť vo svoj prospech. Lebo to máme vždy pri sebe