Akú zbraň "na nosenie"
-
inspiring_proskuriakova
Lebo rukoväť s dvojradovým zásobníkom viac vidieť, pri letnom oblečení sa lepšie schová úzka zbraň, PM má šírku cca 3 cm a číza až 3,5 cm (nechce sa mi hľadať presné čísla, ale rozdiel tam je), celkovo je "schovateľnosť" daná aj tvarom rukoväte, je to daň za lepší úchop ČZ. A hlavne, prečo ich nevyvenčiť obe?
Mylord, náboje vz. 82 predovšetkým nemajú čo hľadať mimo strelnice, aspoň podľa môjho názoru, lebo sa dosť odrážajú od tvrdých prekážok, mám to odskúšané. A do makarova by ich dal len neinformovaný.
Mylord, náboje vz. 82 predovšetkým nemajú čo hľadať mimo strelnice, aspoň podľa môjho názoru, lebo sa dosť odrážajú od tvrdých prekážok, mám to odskúšané. A do makarova by ich dal len neinformovaný.
ja som nosil vselico, CZ 75 compact - bolo to nie az take velke, ale bolo to tazke, celoocel, skusal som nosit aj Walther P1, nebolo to ono, sice lahke ale veeeelkeeee
potom som presiel na Ruger LCP, to sa nosil fakt uzasne komfortne, vobec to nezbadat, ale strielat s tym nejako presne nad par metrov pri pudovej strelbe s rychlym tasenim ... no mozno to niekto dokaze, ale ja nie
Nasledne som skusal walther PPK, nie zle, mala nenapadna pistolka pod oblecenim, ale nesedi mi velmi v ruke - paradoxne preto ze je velmi stihly... tak idem skusit nosit Glock 26 tku
snad mi konecne sadne.
-
inspiring_kepler
Vaquero, ja som glock odmietal 9 rokov ... ale vylucovacou metodou (na moju financnu skodu empirickou), racionalnym uvazovanim a taktiez ekonomickym tlakom som dospel nakoniec predsa len k tomu, ze si skusim nevzhladny, ale vraj spolahlivy glock... uvidime po case, ako bude sediet, pevne verim ze mne bude a zacnem "byt na glocky"
aj ked len na nosenie, pretoze na mojho SIG P210 na strielanie nedam dopustit 
-
inspiring_panini
Ja idem v najbližšej dobe jeden Ruger LCR v .38 special skúšať, keby si chcel mohol by si sa pridať, ale ty asi nie si z Bratislavy či hej? Totiž tiež by som takúto zbraň časom chcel a práve v .38 special Totiž mám 4 palcový Taurus v .357, normálny nerez žiadne scandium či titan a s našlapanými nábojmi akými sú Prvi Partizan je to skutočne celkom cítiť, nechcel by som to strieľať z dvojpalcu. A najmä keď strela .357 magnum vystrelená z tak krátkeho laufu bude mať iba o pár joulov viac než 9 luger. Možnosť strieľať .38+P z dvojpalcu mi príde úplne dostatočná.Vaquero napísal:Uvažujem o .38, pretože malé a ľahké zbrane v silnom kalibri majú špecifické správanie pri streľbe, je to potrebné pomerne dosť cvičiť, teda mne určite. Ešte pred prípadnou kúpou si ho chcem odskúšať, to bude rozhodujúce.
to:Zoidberg37
Mal som Taurus 617Ti,sedemranovy dvojpalec 357magnum s kompenzatorom. Perfektne sa z neho strielalo aj s najplnsimi tovarnymi nabojmi (partizan,s&b,fiocchi). A co sa tyka vykonu,tak tieto plnotucne 357 s energiou cca 1100 J maju v dvojpalci este stale okolo 800 J. Aspon tak to udavali v nejakej tabulke pred casom. Neviem ci to bolo v casopise Visier alebo DWJ. A to je troska viac ako 9 Luger. Ale urcite to neni vhodna alternativa pre zenu ci niekoho co sa ma moc rad. Natrenovat s 357 Magnum ci 357 SIG aj trocha boli. A aj tak podla mna je najidealnejsia pistol v sluzobnej velkosti v 9Luger alebo 40SW. Pokial som normalne stavany chlap a brucho mam mensie ako hrudnik,pod koselou ci trickom neni vidiet.
Mal som Taurus 617Ti,sedemranovy dvojpalec 357magnum s kompenzatorom. Perfektne sa z neho strielalo aj s najplnsimi tovarnymi nabojmi (partizan,s&b,fiocchi). A co sa tyka vykonu,tak tieto plnotucne 357 s energiou cca 1100 J maju v dvojpalci este stale okolo 800 J. Aspon tak to udavali v nejakej tabulke pred casom. Neviem ci to bolo v casopise Visier alebo DWJ. A to je troska viac ako 9 Luger. Ale urcite to neni vhodna alternativa pre zenu ci niekoho co sa ma moc rad. Natrenovat s 357 Magnum ci 357 SIG aj trocha boli. A aj tak podla mna je najidealnejsia pistol v sluzobnej velkosti v 9Luger alebo 40SW. Pokial som normalne stavany chlap a brucho mam mensie ako hrudnik,pod koselou ci trickom neni vidiet.
z mojho pohladu je kaliber druhorady. Nie som clenom specialnej jednotky ani sa nezucastnujem prestreliek s profikmi (ak by som sa zucastnil, ja, netrenovany civil, tak asi iba raz). Ani mi netreba zlozit medveda alebo ine monstrum. A fetakov s tycami odradil uz len pohlad na tasenu zbran .... Co naozaj, podla mojho osobneho nazoru treba je vybrat si strelnu zbran, ktoru viem dobre skryte nosit, zaroven ju viem rychlo tasit, dobre chytit (malice LCP som chytil vzdy inac a podla toho aj strelba vyzerala) vypalit a TRAFIT co chcem. Staci na 5 metrov, na vacsiu vzdialenost uz asi bude diskutabilna "nutna" obrana. Neexistuje, myslim si, zbran ktora sadne kazdemu, preto moj nazor je: zobrat, vyskusat, trafit. A potom tu zbran ma zmysel nosit.
ocakavam, ze priaznivci silnych kalibrov a zastavovacich ucinkov ma teraz roztrhaju na kusy 
-
inspiring_kepler
Ravenn: teba trhať na kusy nebudú a ani kameňovať- píšeš rozumne.
Zato mňa fčil budú
: v kontexte tvojich riadkov stále nemôžem opomenúť starinku CZ100. Je to malá lahká, velmi skladná zbraň.
Na prípadnú hrozbu alebo 1-2 výstrely za život úplne postačuje. A v inzercií idú od 150 do 250 evri, kaliber Luger. No neni o čom
Zato mňa fčil budú
Na prípadnú hrozbu alebo 1-2 výstrely za život úplne postačuje. A v inzercií idú od 150 do 250 evri, kaliber Luger. No neni o čom
nuz, mne fakt nesedelo, cena nabojov ma pri tych 50 vypalenych za mesiac az tak nestvala
len som tej pistolke nejako neveril, asi to bolo skor psychologicke, no tak to hrkalo v ruke, ked bol zaver vzadu (iba pri manualnom cielenom zaisteni, lebo pri strelbe nezostava samozrejme vzadu)
proste, ked neveris zbrani co mas na opasku, musi prec
proste, ked neveris zbrani co mas na opasku, musi prec