Zblúdilá strela zo strelnice zasiahla turistku

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
parabellum
prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

aris napísal:moja logika mi vravi, ze tato strelnica by nikdy nedostala povolenie, keby bola nebezpecna a bolo tam take riziko nestastia.
Povolenia nevydavaju neomylni ludia. A obcas sa stane, ze sa urcite riziko bagatelizuje, hlavne ked sme "presvedceni", ze je nieco "malo pravdepodobne".
parabellum
prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

Toto som nasiel v diskusii na SME:

"ta strelnica je zivotu nebezpecna
Bol som tam vlaní na jednej airosftovej akci. Akcia bola riadne ohlasena a povolena obecnym uradom. Hralo sa v priestore nad strelnicou v nej a za nou (svah od dediny, hreben, protisvah, strelnica, luka za strelnicou a kusok lesa za strelnicou). Cele to uzemie bolo opaskovane aby sa vedelo pokial sa hra. Zacali sme hrat a si po hodine sa zacali ozyvat vysteli ako z akcneho filmu. Zistili sme, ze na strelnici sa veselo striela hoci na svahu nad strelnicou sa v tom momente pohybovalo asi 50 ludi. Keby som tam nebol tak tomu v zivote neuverim. Stacil jeden vystrel mimo uzemia tercov a projektil by de facto letel medzi nic netusiacich hracov airsoftu. Na hrebeni svahu je turisticky chodnik takze ludia sa pohybuju v tesnej blizkosti strelnice ( v smere drahy letu projektilov) neustale a bolo iba otazkou casu kedy sa nieco taketo stane. To, ze ked sa striela je vyvesena vlajka moze byt pravda, ale aj tak ju nemoze turista vidiet, lebo ide cez les a na sterlnicu jednoducho nevidi a keby ju aj videl 99 percent ludi nevie co ta vlajka signalizuje. Strelnica alebo turisticky chodnik sa musi zrusit, lebo toto sa moze zopakovat prakticky kedykolvek. "
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Slovensko, krajina nekonecnych moznosti :( .
Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Upozornenie!Na zaklade nariadenia ministerstva vnutra bola pozastavena prevadzka strelnice Klaštor pod Znievom ku dnu 9.5.2011 do neurčita.Zial všetkych nás to mrzi,omluvame sa za vzniknutu situaciu,žial snažili sme sa zo všetkych síl aby sme pretek uskutočnili,žial vyššie sily s hora su proti nam strelcom.V poslednej dobe mi to osobne pripada ako pomsta za neprejdenie zakona o zbraniach
inspiring_knuth

Príspevok od používateľa inspiring_knuth »

Chcel som prist zarachotit :evil:
Moc dobre nacasovany strelecky incident. Ak je toto nahoda tak mal potom Danko z pekla stasie.
Nechodi on po strelniciach SR daky najaty zoldnier KDH co snipuje okoloiduce nevinne obete ???
:shock:
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

To musela byt bozia ruka :roll:
Nastastie sa nahodnym okoloiducim nic vazneho nestalo.
buchar
prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa buchar »

Bozia ruka s tym nema nic ... skor by som to videl na sovicky ...... zincsenovat takyto incident je podla mna take novackovske cvicenie ...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Buchar, vitaj v klube paranoikov. Hmm, nechcem sa tým príliš vystatovať, ale keď sa s príliš hustou periodicitou dejú podobné kruto neobvyklé a ťažko vysvetliteľné úkazy, mávam tendencie klásť si otázku, či v tom číro čírou náhodou nemôžu mať prstíky trojpísmenkoví...
aris
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa aris »

nitrianske pravno (edit: alebo rudno)

:?

dodam, ze pachatel mal zbrane (kratke) legalne

ludom asi fakt zacina hrabat

je to stale silnejsi dovod mat zbran stale pri sebe
djuri
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

buchar, Jack

to si vazne myslite ze trojpismenkovi v ramci cvicenia chodia strielat po ludoch? :lol:
buchar
prispievateľ

... a odkial vies, ze sa strielalo??? .. povedali v telke??
oznacit takuto udalost za cvicenie soviciek je paranoidna fikcia, ale nerealne to nie je ...
djuri
častý prispievateľ

debata bola o streleckom incidente nie?
buchar
prispievateľ

ok, budem pisat pomalsie .... odkial vies, ze turistov zasiahla gulka zo strelnice? odkial vies, ze niekoho nieco zasiahlo? odkial vies, ze tam boli turisti? ......... vsetko su to mozno len taraniny co niekto povedal v televizore!!
djuri
častý prispievateľ

vidis, ked pises pomalsie, hned to pomohlo..vlastne aj svet je mozno plocha doska na chrbte styroch slonov a tie veci o gulovitom telese su mozno len taraniny co niekto napisal v knizkach
vlastne nikto nic o tom incidente nevie ale ty uz vies kto ho mohol mat na svedomi..ja som nenapisal nic o turistoch ani gulke zo strelnice, reagoval som na to ze a) debatuje sa o streleckom incidente b) fabulacie o povodcovi
buchar
prispievateľ

... ale ved v poriadku .... ja som len chcel poukazat na to, ze nie je vsetko cierne, alebo biele a pravda je castokrat niekde uprostred. konspiracne teorie su uzitocne na to, aby clovek rozhybal zavity a pouvazoval, ci su veci tak ako sa prezentuju v mediach, alebo to mohlo byt cele uplne inac. pri sucasnej frekvencii streleckych incidentov sa tie moje zavity roztacaju trocha rychlejsie a rozmyslam nad tym, kto by z tychto veci v takomto nenormalnom mnozstve mohol mat uzitok. tolko k mojim paranoidnym uletom ... a este som si pritom ustipacne rypol do kolegu, tak sorry - nahral si mi na smec ... nic v zlom ... :wink:
odbocujeme uz od temy ...
... kamosi?
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"