Povolenia nevydavaju neomylni ludia. A obcas sa stane, ze sa urcite riziko bagatelizuje, hlavne ked sme "presvedceni", ze je nieco "malo pravdepodobne".aris napísal:moja logika mi vravi, ze tato strelnica by nikdy nedostala povolenie, keby bola nebezpecna a bolo tam take riziko nestastia.
Zblúdilá strela zo strelnice zasiahla turistku
-
parabellum
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 7 months
-
parabellum
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 7 months
Toto som nasiel v diskusii na SME:
"ta strelnica je zivotu nebezpecna
Bol som tam vlaní na jednej airosftovej akci. Akcia bola riadne ohlasena a povolena obecnym uradom. Hralo sa v priestore nad strelnicou v nej a za nou (svah od dediny, hreben, protisvah, strelnica, luka za strelnicou a kusok lesa za strelnicou). Cele to uzemie bolo opaskovane aby sa vedelo pokial sa hra. Zacali sme hrat a si po hodine sa zacali ozyvat vysteli ako z akcneho filmu. Zistili sme, ze na strelnici sa veselo striela hoci na svahu nad strelnicou sa v tom momente pohybovalo asi 50 ludi. Keby som tam nebol tak tomu v zivote neuverim. Stacil jeden vystrel mimo uzemia tercov a projektil by de facto letel medzi nic netusiacich hracov airsoftu. Na hrebeni svahu je turisticky chodnik takze ludia sa pohybuju v tesnej blizkosti strelnice ( v smere drahy letu projektilov) neustale a bolo iba otazkou casu kedy sa nieco taketo stane. To, ze ked sa striela je vyvesena vlajka moze byt pravda, ale aj tak ju nemoze turista vidiet, lebo ide cez les a na sterlnicu jednoducho nevidi a keby ju aj videl 99 percent ludi nevie co ta vlajka signalizuje. Strelnica alebo turisticky chodnik sa musi zrusit, lebo toto sa moze zopakovat prakticky kedykolvek. "
"ta strelnica je zivotu nebezpecna
Bol som tam vlaní na jednej airosftovej akci. Akcia bola riadne ohlasena a povolena obecnym uradom. Hralo sa v priestore nad strelnicou v nej a za nou (svah od dediny, hreben, protisvah, strelnica, luka za strelnicou a kusok lesa za strelnicou). Cele to uzemie bolo opaskovane aby sa vedelo pokial sa hra. Zacali sme hrat a si po hodine sa zacali ozyvat vysteli ako z akcneho filmu. Zistili sme, ze na strelnici sa veselo striela hoci na svahu nad strelnicou sa v tom momente pohybovalo asi 50 ludi. Keby som tam nebol tak tomu v zivote neuverim. Stacil jeden vystrel mimo uzemia tercov a projektil by de facto letel medzi nic netusiacich hracov airsoftu. Na hrebeni svahu je turisticky chodnik takze ludia sa pohybuju v tesnej blizkosti strelnice ( v smere drahy letu projektilov) neustale a bolo iba otazkou casu kedy sa nieco taketo stane. To, ze ked sa striela je vyvesena vlajka moze byt pravda, ale aj tak ju nemoze turista vidiet, lebo ide cez les a na sterlnicu jednoducho nevidi a keby ju aj videl 99 percent ludi nevie co ta vlajka signalizuje. Strelnica alebo turisticky chodnik sa musi zrusit, lebo toto sa moze zopakovat prakticky kedykolvek. "
Upozornenie!Na zaklade nariadenia ministerstva vnutra bola pozastavena prevadzka strelnice Klaštor pod Znievom ku dnu 9.5.2011 do neurčita.Zial všetkych nás to mrzi,omluvame sa za vzniknutu situaciu,žial snažili sme sa zo všetkych síl aby sme pretek uskutočnili,žial vyššie sily s hora su proti nam strelcom.V poslednej dobe mi to osobne pripada ako pomsta za neprejdenie zakona o zbraniach
-
inspiring_knuth
vidis, ked pises pomalsie, hned to pomohlo..vlastne aj svet je mozno plocha doska na chrbte styroch slonov a tie veci o gulovitom telese su mozno len taraniny co niekto napisal v knizkach
vlastne nikto nic o tom incidente nevie ale ty uz vies kto ho mohol mat na svedomi..ja som nenapisal nic o turistoch ani gulke zo strelnice, reagoval som na to ze a) debatuje sa o streleckom incidente b) fabulacie o povodcovi
vlastne nikto nic o tom incidente nevie ale ty uz vies kto ho mohol mat na svedomi..ja som nenapisal nic o turistoch ani gulke zo strelnice, reagoval som na to ze a) debatuje sa o streleckom incidente b) fabulacie o povodcovi
... ale ved v poriadku .... ja som len chcel poukazat na to, ze nie je vsetko cierne, alebo biele a pravda je castokrat niekde uprostred. konspiracne teorie su uzitocne na to, aby clovek rozhybal zavity a pouvazoval, ci su veci tak ako sa prezentuju v mediach, alebo to mohlo byt cele uplne inac. pri sucasnej frekvencii streleckych incidentov sa tie moje zavity roztacaju trocha rychlejsie a rozmyslam nad tym, kto by z tychto veci v takomto nenormalnom mnozstve mohol mat uzitok. tolko k mojim paranoidnym uletom ... a este som si pritom ustipacne rypol do kolegu, tak sorry - nahral si mi na smec ... nic v zlom ...
odbocujeme uz od temy ...
... kamosi?
odbocujeme uz od temy ...
... kamosi?